SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCJAS si DSP, desfiintate?

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Nicolaescu a spus ca directiile de sanatate publica judetene consuma 10% din fondurile de administrare ale Ministerului Sanatatii, iar casele de asigurari de sanatate judetene "mananca ", potrivit Legii bugetului, 3% din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate. Nicolaescu a mai spus ca nu vrea sa mai finanteze functionarii publici "ca sa-i omoare pe pacienti cu birocratia ", ci vrea sa finanteze programe de sanatate, sustinand ca cei de la Casa de Asigurari de Sanatate au facut o nenorocire, au "hingherit " pacientul, motiv pentru care ministrul ii trimite acum acasa.

Proiectul privind reorganizarea caselor de asigurari de sanatate si a directiilor de sanatate publica judetene este deocamdata la Ministerul Sanatatii, nu a fost prezentat in Guvern si nici nu a fost supus dezbaterii publice, fiind asteptata o propunere concreta. Cu toate acestea, Nicolaescu a spus ca are sustinere politica pentru acest demers.

Directorii de la Sibiu nu stiu ca raman fara birouri

La Casa de Asigurari de Sanatate din Sibiu si la Directia de Sanatate Publica Sibiu nimic nu parea a perturba o zi linistita de lucru, ieri. Directorul general al CJAS, Florin Cioloboc, a spus ca a auzit in urma cu putin timp ce a declarat ministrul Eugen Nicolaescu si ca nu poate comenta o decizie cata vreme aceasta nu a fost luata. "Nu stiu ce as putea spune. Eu nu pot comenta acest lucru. Am aflat in urma cu putin timp. Noi nu am fost anuntati de acest lucru ", a spus directorul Cioloboc, de la CJAS.

De cealalta parte, Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu, nu a putut fi contactat. Biroul de presa a remis redactiei noastre un raspuns. "in legatura cu afirmatiile ministrului Sanatatii legate de desfiintarea directiilor de sanatate publica: la momentul transmiterii acestui comunicat nu am primit nicio informare oficiala din partea Ministerului Sanatatii cu referire la problema mentionata, ca urmare, nu putem face niciun comentariu ", se arata in comunicat.

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, a declarat, ieri, referitor la desfiintarea directiilor de sanatate publica si a caselor judetene de asigurari de sanatate, ca aceste structuri trebuie sa existe, chiar daca vor fi organizate altfel. "Eu cred ca este o discutie. Trebuie sa vedem proiectul si sa discutam. Eu cred ca o directie care sa coordoneze politicile si strategiile la nivel national si la nivel de judet trebuie sa existe, intr-o forma sau alta, iar Casa (Casa Nationala de Asigurari de Sanatate - n.r.) este o structura, din ce stiu eu, autonoma, in care exista patronat, sindicate, etc. Eu cred ca acest sistem de asigurare trebuie sa functioneze. Nu stiu exact la ce se referea, dar eu cred ca trebuie sa asteptam un proiect, o discutie, o dezbatere publica ", a raspuns Cindrea, intrebat ce parere are de declaratiile ministrului potrivit carora casele de asigurari judetene de sanatate si directiile de sanatate publica vor fi desfiintate.

Cindrea considera ca in ceea ce priveste casele de asigurari, acestea sunt "institutii de asigurari care deruleaza... Ele pot fi organizate, poate, la nivel regional, la nivel judetean si trebuie sa existe aceste structuri, iar directiile pentru a asigura politici si strategii ". Presedintele CJ Sibiu a apreciat ca reforma administrativa va aduce, cu siguranta, transformari si in zona asta a directiilor de sanatate si a caselor de asigurari de sanatate, insa astfel de structuri ar trebui sa existe.
de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 13 martie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter