SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCladire de birouri vizavi de Prefectura

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Trei case vechi de pe strada Andrei Şaguna vor fi "remodelate" pentru a face loc unei cladiri de birouri de cinci etaje, fapt ce presupune si demolarea unuia din cele trei imobile existente. Proiectul acestei investitii va fi supus votului consilierilor locali maine, cand va fi pusa in discutie si ridicarea unei "unitati sanitare" in prelungirea Clinicii Polisano.

Cladirea, ridicata pe terenuri detinute de persoane fizice si de firma Ana Oil, va avea in fapt opt niveluri, din care doua la subsol, un parter, trei etaje si alte doua etaje retrase. Centrul Urban Integrat, cum este denumita cladirea intr-un proiect de hotarare al Consiliului Local din Sibiu, urmeaza sa fie construita pe locul cladirilor de la numerele 11, 13 si 15. Un aviz de oportunitate pentru PUZ-ul referitor la constructia cladirii va fi supus aprobarii consilierilor locali la urmatoarea sedinta. Potrivit documentatiei de urbanism, centrul multifunctional ar putea cuprinde sali de conferinte, spatii de birouri, dar si spatii de cazare. in raportul care insoteste avizul de oportunitate se mai arata ca centrul urban nu se afla in interiorul perimetrului care protejeaza cladirile cu valoare istorica, ceea ce inseamna, potrivit expertilor Primariei, ca demolarea cladirii de la numarul 11 si "reconversia" celor de la numerele 13-15 poate fi facuta. Terenurile pe care se va construi cladirea de birouri au o suprafata totala de circa 1.400 mp, din care acea mai mare parte, 1.190 mp, revine Ana Oil. Firma, patronata de omul de afaceri Dumitru Ghise, are si o ipoteca de 3 milioane lei, pe terenul detinut, creditul fiind contractat de la Banca Transilvania.

Proiectul investitiei a trecut de Comisia tehnica de urbanism si amenajare a teritoriului. Aceasta s-a reunit in sedinta la finele lunii trecute si "a considerat investitia oportuna, cu respectarea prevederilor PUG Sibiu 1999", se arata in raportul ce insoteste proiectul de hotarare ce va fi supus votului consilierilor locali ai Sibiului in sedinta de maine. Respectarea prevederilor PG 1999, obliga investitorii la un front la strada de minim opt metri pentru cladirile insiruite si de minim 12 metri pentru cladirile izolate sau cuplate. De asemenea, potrivit aceluiasi PUG a fost realizat un Regulament local de urbanism (RLU) potrivit caruia "se va mentine neschimbata situatia dominanta existenta pe fiecare strada de dispunere a constructiilor pe aliniament". Arhitectura fatadelor va trebui sa fie in armonie cu vecinatatile imediat apropiate, functie de care trebuie folosite si materialele de constructie si culorile.

in aceeasi sedinta a Consiliului Local de maine, apare un proiect de hotarare ce prevede extinderea Policlinicii Polisano, cu o cladire ce va avea subsol, parter, doua etaje si mansarda. Aceasta noua cladire ar urma sa fie ridicata pe o suprafata de 490 de mp, cu acces principal de pe strada General Magheru si un acces secundar prevazut din strada Funarilor. Şi in acest caz, Comisia tehnica de amenajare a teritoriului si urbanism si-a dat avizul favorabil inca din 10 iulie anul acesta. Surse de pe piata sustin ca in noua cladire ar urma sa fie amenajata o maternitate.

Problema parcarilor
Fiecare din aceste doua proiecte se vor dezvoltate in zone unde problema parcarilor este mai mult decat stringenta. Cei de la Polisano, dezvoltatorii proiectului prin intermediul Sephora Impex, sustin ca vor realiza 16 parcari "in apropierea noii investitii, unde detine un teren in suprafata de 6262 de mp, din care va dezmembra o suprafata de 200 de mp destinata parcarilor". in ce priveste primul proiect, cel de pe Andrei Şaguna, prin RLU, investitorii se obliga sa asigure parcajele necesare "la o distanta de maxim 150 de metri" de locul noii investitii.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 16 decembrie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter