SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCladire noua, aparate de milioane de euro si un centru de cercetare, la Pediatrie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Un centru de cercetare a bolilor neurologice la copii va fi deschis in urmatorii doi ani la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu, iar copiii cu afectiuni din acest domeniu vor putea fi mai usor diagnosticati si tratati.

Proiectul "Centru de cercetare si telemedicina in bolile neurologice la copii - CEFORATEN " este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, iar valoarea totala este de 45.315.662 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 36.805.477 lei.

"Proiectul consta in crearea si dezvoltarea unui Centru de Cercetare in domeniul medicinii neurologice pediatrice, a unui departament de telemedicina si alinierea acestora la nivelul infrastructurii existente in centrele europene similare, cu implicatii pozitive asupra cercetarii nationale si europene in domeniu", a spus prof. Mihai Leonida Neamtu, directorul medical al spitalului.

Proiectul a fost lansat oficial ieri, la Primaria Sibiu, in prezenta primarului Sibiului, Klaus Iohannis.

Alexandru Mihut, managerul spitalului, a multumit primarului Iohannis pentru ca sprijina acest proiect si asigura fondurile necesare derularii lui, in conditiile in care Spitalul de Pediatrie nu dispunea de astfel de sume.

Corp nou de cladire

Un nou corp de cladire cu o suprafata de aproape 1.300 metri patrati, cu trei nivele, va fi ridicat in curtea Spitalului de Pediatrie, iar aici pe langa incaperile destinate aparaturii si cercetarii, vor fi amenajate si 11 saloane pentru mama si copil.

Vor fi create cinci departamente de cercetare: Compartimentul de Neuroradiologie; Compartimentul de genetica, boli metabolice si cercetare a patologiei pediatrice coexistente sau induse de bolile neurologice; Compartimentul clinic de neurologie pediatrica; Compartiment de cercetare in neurologie si polisomnografie; Compartimentul de telemedicina si educatie medicala.

Cu noua aparatura, copiiilor li se vor putea face testari si investigatii foarte amanuntite, unele dintre aparate fiind unice in tara. Electroencefalografie, atat de rutina, cat si in stare de veghe, EEG de somn, inregistrari de lunga durata si monitorizare video EEG; raspunsuri evocate de trunchi cerebral, auditive si vizuale la copiii cu suspiciune de tulburari de auz sau deficiente de vedere; electromiografie - viteza de conducere nervoasa si electromiografie pentru afectiuni neuromusculare; servicii de neuroradiologie, inclusiv Rezonanta Magnetica (IRM), spectroscopie RM (SRM) si MRI; teste cardiorespiratorii si genetice performante sunt doar o parte din investigatiile ce vor fi posibile.

Aparaturi ultraperformante

Echipamentele care vor permite cercetarea in acest domeniu insumeaza aproximativ 4 milioane de euro: aparat rezonanta magnetica 3 Tesla, sistem Röntgen multivalent cu arhitectura flexibila care sa permita explorari fluoroscopice si angiografice, aparat Röntgen, complet digital de grafie, prevazut cu vertigraf de uz general, cu dotari ce permit examinarea pacientilor pediatrici, electroencefalograf cu 40 canale pentru analiza de performanta a activitatii spontane in timpul examinarii functionale RMN, EEG, MRI, ecograf Doppler color pentru investigatie de inalta performanta in pediatrie, cu aplicatii dedicate examinarii SNC si vascularizatiei cerebrale, ecocardiograf performant de analiza in volum, 2 D M si Doppler pentru aplicatii cardiovasculare, transtoracic, transesofagian, vascular, pentru pacienti pediatrici, aparat pentru studii genetice, secventiator genetic, sistem de prelucrare a imaginilor medicale, sistem integrat de telemedicina si biblioteca digitala.

Durata de implementare a proiectului este de 28 de luni, interval in care vor trebui ridicata cladirea si achizitionate aparaturile.

Doctorii Gabriela Visa, Sorin Iurian si Ciprian Şofariu au prezentat o parte din compartimentele care vor fi infiintate.

Medici ai spitalului, sefi de sectie, dar si invitati au umplut ieri sala de sedinte a Primariei Sibiu. Pe langa primarul Klaus Iohannis, cei doi viceprimari, Astrid Fodor si Virgil Popa, Constantin Oprean, presedintele Senatului Universitatii Lucian Blaga, Gabriel Duse, presedintele Consiliului de Administratie al Spitalului, fostul parlamentar Minerva Boitan, medicul psihiatru Gheorghe Talau , dr. Ioan Manitiu, seful Clinicii de Cardiologie, au fost de fata la deschiderea proiectului.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 22 ianuarie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter