SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Cladirea Mediului va deveni prietenoasa cu mediul. Pentru trei milioane de euro

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Agentia Regionala pentru Protectie a Mediului a accesat o linie de finantare din partea Norvegiei, proiectul propus de Agentia sibiana beneficiind de un buget total de cinci milioane de euro. Din aceasta suma, cea mai mare parte va fi folosita pentru transformarea sediului construit in 1994 intr-o cladire prietenoasa cu mediul. In prezent, consumul de gaz si alte surse de energie ale cladirii situata pe strada Hipodromului elibereaza anual in aer o cantitate de bioxid de carbon echivalenta cu cea emisa, tot intr-un an, de mai bine de 50 de masini, cu motorizare mare.
Guvernele Romaniei si Norvegiei au aprobat deja proiectului predefinit `Calea verde spre dezvoltare durabila`, proiect depus de Agentiei regionala pentru protectia mediului Sibiu si care va intra in implementare, cel mai probabil, din 2014.
`Deocamdata, este singurul proiect predefinit aprobat si are trei aspecte importante: primul este cel de creare a unei cladiri prietenoase cu mediul din actualul sediu, intocmirea unor planuri de actiune pe energie si schimbari climaterice pentru trei municipii din aceasta zona si promovarea ideii de refolosire a gazelor care rezulta in urma inchiderii haldelor de deseuri`, spune Daniela Stoica, directorul executiv al ARPM Sibiu.

Prima componenta a proiectului `Calea verde spre dezvoltare durabila`, cea de modernizare a cladirii ARPM Sibiu, are in vedere nu numai izolarea termica si inlocuirea ferestrelor, ci si amplasarea unor pompe termice care extrag caldura din pamant, transformarea interiorului intr-unul mult mai `verde`, transformarea tuturor teraselor in `acoperisuri verzi` (strat de pamant si vegetatie), investitii care sa duca la diminuarea impactului cladirii asupra mediului. Totodata, in plan exista si achizitia de masini de serviciu electrice.
Sumele alocate transformarii ARPM intr-o institutie prietenoasa cu Mediul sunt de aproximativ trei milioane de euro. `Acestea sunt, deocamdata, estimarile. Vom sti date mult mai sigure dupa finalizarea studiilor energetice asupra cladirii, precum si a celor de fezabilitate, care vor indica solutiile corecte si sumele necesare`, adauga Daniela Stoica.

Cea de-a doua componenta a proiectului depus de Agentia sibiana prevede intocmirea unor ample planuri de actiune in conditiile schimbarilor climaterice, pentru trei municipii din zona. Planurile vor fi intocmite pe baza unor studii care identifica, printre altele, si pierderile de energie ale municipiilor alese sa faca parte din proiect.

Cu ajutorul atat financiar, cat si logistic al norvegienilor, ARPM Sibiu va elabora si un proiect integrat de promovare a ideii de refolosire a gazelor emise in urma inchiderii vechilor halde de deseuri. `O halda poate produce suficiente cantitati de gaze pentru incalzirea unei mici localitati. In acest caz ne vor ajuta si norvegienii cu experienta lor in acest domeniu`, mai spune Daniela Stoica.

Foto
de Traian DELEANU


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 02 aprilie 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter