SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCladiri inalte si parcari subterane pe Milea

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

in urmatorii ani, Bulevardul Vasile Milea ar putea capata o noua fata. Una in care actualele case prafuite si micile buticuri de la marginea celei mai circulate artere din Sibiu ar putea fi inlocuite cu cladiri de sase etaje, spatii pentru birouri si parcari subterane.
Noul Plan Urbanistic Zonal pentru schimbarea fetei Bulevardului Milea a fost deja elaborat iar biroul de arhitectura SITIO a organizat vinerea trecuta, la cererea primariei Sibiu, si prima dezbatere publica pe aceasta tema. Arhitectii care lucreaza la acest proiect spun ca daca totul decurge ca pana acum, fara probleme, in cel mult trei luni ar putea incepe aici santierele noilor constructii. Iar investitorii interesati de zona au deja proiectele creionate. PUZ-ul elaborat deja se refera la sectiunea de nord a Bulevardului V. Milea, de la strada Semaforului pana la strada Moldoveanu. „in prezent aici avem o zona cu constructii precare, cu un regim de inaltime scazut si unde in ultimii 20 de ani au aparut doar chioscuri. Este un regim de urbanism care nu prea mai are de-a face cu realitatea ", spune Ioan Brad, arhitectul care a lucrat la acest PUZ. Actualul regim de constructie in zona functioneaza in baza PUG-ului eliberat de municipalitate in 1999. Ceea ce propune noul PUZ este ridicarea regimului de inaltime in zona pana la 25 de metri, fapt ce permite ridicarea cladirilor pana la sase etaje. Dupa consultarea publica de vinerea trecuta, intreaga documentatie se intoarce la Comisia tehnica de la primarie pentru noi consultari si dezbateri, inainte de a ajunge pe masa consilierilor locali pentru aprobare, moment in care devine lege locala.
Investitorii care au avut initiativa intocmirii noului Puz si care si-au manifestat intentia de a investi in zona sunt doua persoane fizice, Maria si Bogdan Balosan. Arhitectii SITIO mai spun ca benficiarul ar avea deja creionat un proiect de constructii pentru aceasta zona, odata ce noul PUZ va fi aprobat.
Cei doi oameni de afaceri planuiesc constructia unei cladiri de birouri de tip, cu parter, sase etaje si parcare subterana. Acesta va avea o suprafata de peste 10.000 de metri patrati si va fi construita pe o suprafata identificata deja de 2546 metri patrati. Cel mai probabil, cladirea de birouri va fi ridicata pe partea stanga a bulevardului Vasile Milea, dupa intersectia cu strada Moldoveanu. Potrivit unui reprezentant al celor doi oameni de afaceri, o estimare asupra investitiei in cladirea de birouri va putea fi facuta abia dupa aprobarea PUZ-ului si obtinerea autorizatiei de constructie. Preturile pietei de constructii indica insa o investitie minima de 2 - 3 milioane de euro. Bogdan Balosan, investitorul care intentioneaza sa dezvolte cladirea de birouri, impreuna cu sotia sa, este fost sibian, omul de afaceri locuind acum la Bucuresti. Baltos este principal actionar la firma Macarale Turn SA, din Bucuresti, unde detine peste 63 la suta din actiuni, potrivit datelor de pe site-ul BVB. Omul de afaceri a fost pentru o buna perioada de timp actionar la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu. Din informatii disponibile, Bogdan Baltos, mai detine mai multe proprietati in California, SUA.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 12 februarie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter