SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGClamparii sunt liberi

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Cei sase inculpati din dosarul Clanului Clamparu care mai erau cercetati in stare de arest au fost eliberati iar ieri au iesit pe poarta Penitenciarului Aiud. Judecatorii Curtii de Apel Alba au decis ca acestia sa fie lasati in libertate si li s-a dat interdictia de a parasi localitatea de resedinta.

Vestea ca membrii Clanului Clamparu sunt liberi nu i-a uimit deloc pe avocatii apararii. Cu toate acestea unul dintre avocati s-a declarat multumit de acest rezultat. „E o victorie de palmares. in ceea ce il priveste pe clientul meu pot spune ca nu sunt probe si nu accept altceva in cazul lui decat achitarea ", spune avocatul Nicolae Uca. Acestia isi considerau de saptamana trecuta clientii aproape liberi, imediat dupa ce unul dintre aparatori a ridicat exceptii de neconstitutionalitate si a cerut ca inculpatii sa fie cercetati in libertate. Tribunalul Sibiu a dispus atunci inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea de a nu parasi tara. Procurorii sibieni nu au stat cu mainile incrucisate si au declarat recurs vineri dimineata la decizia luata de Tribunalul Sibiu. Ieri la ora 12 s-a judecat recursul facut de procurori, iar in jurul orei 16 instanta a deliberat.

Cod de conduita

Clamparii au fost lasati sa plece acasa, asa cum si Cristian Cioflan a fost pus in libertate pe 17 aprilie. Au obligatia de a nu pararsi localitatea de domiciliu, sa se prezinte la toate termenele procesului si sa nu se apropie de martore. in plus, inculpatii au fost obligati sa respecte mai multe dispozitii printre care: sa se prezinte la organul de urmarire penala sau dupa caz, la instanta de judecata ori de cate ori sunt chemati sa se prezinte la organele de politie desemnate cu supravegherea respectarii masurii preventive, sa nu isi schimbe locuinta fara incuviintarea instantei, sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nici o categorie de arme. Nici macar in baruri, localuri, restaurante sau cluburi. Pentru ca au legaturi cu lumea interlopa Clamparii au fost atentionati sa nu se apropie de victimele traficului de persoane, de membrii familiilor acestora, de martori, de experti sau de coinculpatii si sa nu comunice cu ei enumerati. in caz contrat vor suporta consecintele. „Instanta a atras atentia inculpatilor ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a masurii sau obligatiilor mentionate mai sus, se va lua fata de acestia masura arestarii preventive ", se arata intr-un comuunicat remis de Curtea de Apel Alba. Constantin Pop, Marian Stanciu, Vilmos Şamu, Valentin Ciufu, Cornel Popeanu si Dan Mihaila se pot bucura de libertate dupa fix patru ani de la retinere.

Şeful este cautat in continuare

Ion Clamparu, presupusul cap al retelei este in cpontinuare cautat de oamenii legii si cercetat in lipsa in acest dosar. Membrii Clanului Clamparu au ajuns dupa gratii in luna mai a anului 2004 si sunt acuzati pentru constituire, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat, in scopul comiterii de infractiuni printre care spalare de bani, proxenetism, trafic de persoane, dar si alte infractiuni grave. Procesul a inceput la Bucuresti, dar apoi a fost stramutat la Sibiu, dupa ce avocatii apararii au cerut asta.
de Gabriela ROMAN


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 29 mai 2007


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 10 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter