SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Clasa I pe pile si cunostiinte

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

NICIUN director de scoala nu stie exact care este perioada de inscriere a copiilor in clasa I in viitorul an scolar. Şi asta in timp ce directorii scolilor considerate bune sunt asaltati de parinti care „apeleaza " la ei pentru a le pastra un loc. Nici reprezentantii Inspectoratului Şcolar Judetean Sibiu nu stiu care este perioada de inscriere, dar spun ca parintii isi puteau depune dosarele pentru a-si inscrie copiii chiar si de saptamana trecuta.
Toata incurcatura porneste de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului care in mod normal elibera la inceputul fiecarui an actul normativ prin care era stabilita exact perioada de inscriere pentru clasa I in scoli. Pana in prezent nici inspectoratele scolare si nici scolile nu au primit nimic. „Oficial, de la minister nu a venit nimic conform caruia ar incepe inscrierile in data de... Anul acesta nu au trimis nicio adresa in care sa apara o data exacta. Se recomanda parintilor sa inscrie copiii in clasa I pana la data de intai mai ", spune putatorul de cuvant al Inspectoratului Şcolar Judetean Sibiu, Dorel Baila. De cand se fac inscrierile? „De astazi dar si de mai inainte ", completeaza reprezentantul ISJ Sibiu.
iNTRE TIMP, parintii nu stau cu mana in san si se intereseaza de situatia copiilor lor. Numai ca nu toata lumea doreste sa-si duca copilul la scoala la care este arondat, ci la scoala la care crede ca ar primi o educatie mai buna. Aici incep sa apara preferintele, afinitatile si micile favoruri. „Au venit foarte multi parinti sa se intereseze. Şi avem rugaminti din partea lor sa le pastram un loc ", spune Octavia Prihoi, directoarea adjuncta a scolii „Mihai Eminescu " din Medias, una dintre cele mai cautate scoli din Medias. „Nu am primit inca nicio instiintare, dar banuiesc ca ramane perioada de inscriere de anul trecut " completeaza Octavia Prihoi.
SITUAŢIA nu difera nici in Sibiu. „Noi o sa primim dosare dupa data de 18 februarie. Daca sunteti parinte si mergeti la scoala din zona arondata sigur veti avea un loc ", spune si Liliana Marin, directoarea adjuncta a scolii nr. 6 din Sibiu. Tot oficial, nici la scoala nr. 2 nu se fac inscrieri. „Nu am inceput inca inscrierile pentru ca de obicei primeam o instiintare de la Inspctoratul Şcolar. Au venit insa foarte multi si s-au interesat pentru ca este primul venit primul servit ", a declarat Ioan Berghea, directorul scolii nr. 2. Numai ca neoficial toate scolile bune din Sibiu au deja liste de asteptare cu dosarele viitorilor elevi. Iar parintii au avut grija cu mici atentii sa nu fie uitati. „Cand am depus eu dosarul pe masa existau deja alte cateva zeci de dosare care asteapta ca si mine sa primeasca loc " spune un parinte, desi oficial insa nu se fac inscrieri. Chiar si surse neoficiale din Inspectoratul Şcolar Judetean recunosc aceasta situatie si spun ca ea se va regla pe parcurs.
„Eu daca vreau scoala X la care nu sunt arondat, e dreptul meu sa-mi depun cererea si obligatia scolii sa o ia in considerare ", spune purtatorul de cuvant al ISJ Sibiu.
inscrierea oficiala in scoli
Pana in 15 aprilie – copiii din zona arondata
15 aprilie – 1 mai – redistribuirea si dupa copiii din alte zone
1 mai – solutionarea tuturor cererilor
Neoficial, parintii au inceput sa se agite pentru inscrierea copiilor lor in clasa I de la inceputul acestui an si sa se inscrie pe liste.
de Stefan DOBRE


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 22 ianuarie 2008






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter