SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGClaudiu Spinu: "La Paltinis si Riu Sadului sunt cele mai bune tabere din tara"

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Se spune ca nu ai trecut cu adevarat prin scoala, daca nu te-ai dus macar o data in tabara. Pe vremuri unul dintre cele mai interesante astfel de locuri era Navodari, unde elevul din orasele de munte, precum Sibiul, petrecea, pe timp de vara, cateva zile minunate in "buza" marii. Astazi copiii merg in continuare in tabara la mare, in vara lui 2012 in jur de 500 de elevi din judet urmand sa mute distractia in una din taberele aflate in statiunile Eforie Sud si 2 Mai. Şi chiar daca pentru "oamenii muntelui" vara si vacanta sunt asociate cu marea si plaja, lucrurile nu stau pentru toti romanii la fel, multi dintre ei trimitandu-si copiii in tabara la munte, la Sibiu.

Cele mai bune tabere din tara

Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Sibiu ii asteapta pe elevi in patru tabere, la Riu Sadului, Cisnadioara, Paltinis si Ocna Sibiului, unde, potrivit lui Claudiu Spinu, directorul DJTS Sibiu, "La Riu Sadului si Paltinis gradul de ocupare, pana la 1 septembrie, este de 100%, la Ocna Sibiului, 80% si la Cisnadioara, 60%", un procent foarte bun, intrucat, conform spuselor lui Claudiu Spinu, taberele de la Paltinis si Riu Sadului sunt singurele din tara ocupate in proportie de suta la suta.

Renumele si imaginea buna a Sibiului sunt cateva dintre motivele pentru care parintii isi trimit copiii aici, o zi din programul taberei fiind rezervata vizitarii fostei Capitale Culturale Europene. "Cei mai multi dintre elevi vin din sudul tarii, din Constanta, Galati, Braila, Giurgiu. Vin si din Sibiu in proportie de 20%-25%, pentru ca la Paltinis si Riu Sadului sunt cele mai bune tabere din tara", a mai spus directorul DJTS Sibiu, subliniind ca nu doar conditiile bune sunt cele care ii aduc pe copii in tabara, ci si preturile, care sunt cele mai mici din Romania. Spre deosebire de Busteni sau Eforie Sud, unde o zi de tabara cu trei mese pe zi costa 74 de lei, in Sibiu suma scade la 58 lei, pe zi, pentru aceleasi servicii. "Vin din cauza conditiilor, a pretului si din cauza faptului ca de anul trecut nu mai facem tabere de odihna", a subliniat Claudiu Spinu, precizand ca fiecare zi in una dintre taberele din judet vine insotita de cate un program de aproximativ patru ore. Printre distractiile care ii asteapta pe elevi se numara: jocurile de cunoastere, jocurile pentru aptitudini, spirit de echipa, inteligenta, teatru, fiecare dintre copii plecand acasa cu o masca, in creatie proprie, drept amintire.

Pentru toata lumea

Desi varsta medie a celor ce opteaza pentru un "sejur" de vacanta la o tabara din Sibiu este cuprinsa intre 8 si 17 ani, studentii ajung si ei la Riu Sadului, Ocna Sibiului, Paltinis sau Cisnadioara, unii dintre acestia venind chiar si din tari precum Franta, Belgia, Polonia, Ucraina sau Rusia. Şi numarul oaspetilor poate creste simtitor in oricare din cele patru anotimpuri, pentru ca desi perioadele de varf din taberele sibiene sunt inregistrate vara si iarna, imediat dupa Revelion, singura luna in care taberele sunt inchise este septembrie, a mai precizat Claudiu Spinu aratand ca nu doar elevii si studentii pot ajunge aici, ci oricine altcineva.

"Anul acesta am incheiat contracte cu cateva firme mari. Organizam team building-uri, le oferim sala de conferinte, sala de spectacol" a declarat Claudiu Spinu aratand, totodata, ca oricine poate beneficia de conditiile din tabere, preturile fiind aceleasi pentru toata lumea: 58 de lei pe zi. Directorul DJTS Sibiu a precizat ca cei interesati de o vacanta in tabara o si pot obtine, in functie de locurile libere, informatiile care ii intereseaza putand fi accesate fie de pe site-ul institutiei www.tineretsibiu.ro sau prin e-mail, la djtsibiu@yahoo.com.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 18 iulie 2012


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter