SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Comasarea spitalelor bate, din nou, in poarta Sibiului

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Dupa aproape doua luni, se ia din nou in calcul comasarea spitalelor. De aceasta data se vorbeste despre comasarea Spitalului Clinic Jude­tean de Urgenta cu Spitalul de Pneumoftiziologie. Acest lucru se poate intampla daca TBC-ul nu va primi nivelul de clasificare 2 M (monopatologic).

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a primit, miercuri, clasificare de tip 2, dar trebuie sa se conformeze. Cu alte cuvinte, dupa ce a preluat sectia de Acuti de la Spitalul de Psihiatrie si dupa ce Spitalul de Pediatrie a primit clasificare de tip 2 M, Judeteanul ar mai avea nevoie de un RMN si de clasificarea Spitalului de Pneu­moftiziologie la nivel 2 M. Daca acest lucru nu se va intampla, cel mai probabil se va ajunge la comasarea Spitalului TBC cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta.

in acest moment, conducerea Consiliului Judetean Sibiu si conducerea celor doua unitati me­dicale se declara impotriva acestei masuri de posibila comasare si asteapta ordinul ministrului Sanatatii de clasificare pentru Spitalul de Pneumoftiziologie.

Amenintare cu executare din 2012

Ieri, alesii judeteni au dezbatut situatia clasificarii spitalelor aflate in subordinea Consiliului Judetean. Daca pana acum principalul su­biect a fost nivelul datoriilor inre­gistrate de Spitalul Clinic Jude­tean, ieri, discutiile s-au concentrat pe nivelul de clasificare al spitalului. Expli­catiile au venit din partea mana­gerului Spitalului Clinic Judetean, Adrian Åžanta. La randul sau, Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean, si-a exprimat inca o data pozitia, impotriva comasarii. "Am purtat o discutie zilele trecute cu ministerul Sanatatii, Attila Cseke, si s-a expri­mat in continuare pentru coma­sarea spitalelor. Ministerul ne-a rea­lizat clasificarea in conditii drastice si trebuie sa respectam planul de conformare. Daca nu vom res­pecta acest plan, din 2012 Spitalul Clinic Judetean nu va mai fi in nivelul 2.

"Noi am obtinut nivelul 2 provizoriu, in ideea ca Pneumo­ftiziologia va primi clasificare 2 M si atunci va fi totul in regula, pentru ca am preluat sectia de Acuti de la Spitalul de Psihiatrie si avem Pediatria cu nivel de clasificare 2 la o distanta foarte mica de noi. Ar mai fi problema RMN-ului, care costa 600.000 de euro. Aici eu nu inteleg de ce trebuie sa facem aceasta achizitie in conditiile in care bani nu sunt, si nu putem face un contract prin care sa folosim RMN-ul unui privat, ceea ce ar costa mult mai putin ", a spus managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, conf. dr. Adrian Åžanta.

Managerul Spitalului de Pneu­mo­ftiziologie, dr. Ioan Draghila, spune ca asteapta ordinul de clasificare din partea Ministerului Sanatatii. "Procesul de clasificare se incheie la data de 1 iunie. Pana nu primim hartia, nu stim nimic. Speram sa fie asa cum ne dorim: sa primim clasificare la nivelul 2 M ", a spus managerul.

Politica sau reforma sistemului sanitar

Alesii judeteni nu au ratat, ieri, ocazia sa se certe politic pe seama situatiei sistemului sanitar sibian. Daniela Campean (PDL) i-a acuzat pe alesii PSD si PNL ca fac politica. in opinia alesului PDL, posibila comasare a spitalelor nu in­seamna ca "pleaca sectii, ci se vor desfiinta posturi de directori ". "Vorbim degeaba. PNL uita ca au specialisti in sistemul sanitar care pot veni cu propuneri concrete de reforma, si nu cu povesti si presupuneri. Ministerul Sanatatii face reforma pe care nu a facut-o nimeni pana acum". in replica, Adrian Besoiu (PSD) a spus ca "reforma in sanatate se face cu subfinantari si inchiderea spitalelor. Practic, cu pumn in gura si dictat". Totodata, Gheorghe Dicu (PNL) a declarat ca propunerile PNL, in special cele ale senatorului Minerva Boitan, nu au fost luate in calcul atunci cand s-a decis reforma in sanatate. "Nu s-a tinut cont de propunerile noastre, astfel ca acum Spitalul Clinic Judetean trebuie sa investeasca cel putin 600.000 de euro". in disputa a intervenit si Martin Bottesch, presedintele CJ, care a mentionat ca desfiintarea unor posturi administrative in urma comasarii spitalelor nu este un criteriu avut in vedere. Acesta ramane ferm pe pozitie si se declara impotriva comasarii spitalelor.
de Cosmin Pal


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 27 mai 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter