SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Comenius " i-a dus pe profesorii din Marsa la capatul lumii

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Proiectul Comenius " Good food -feel well " in care este implicat, de ceva timp, si Grupul Şcolar Industrial Constructii de Masini Marsa, a parcurs o noua etapa. in urma cu doar cateva zile, o delegatie a scolii, formata din profesorul Mugur Verdes, coordonator al proiectului si Maria Şinca, director al `colii, a participat, alaturi de partenerii proiectului din alte state, la o serie de activit[ti in Polinezia Franceza.

Primele trei zile in Paradisul din mijlocul Pacificului au fost petrecute de marseni in Rurutu, o insula de 29 km patrati. Aici s-au desfasurat si primele activitati incluse in proiect. Astfel, delegatia sibiana, alaturi de reprezentantii celorlalti parteneri din proiect, au sustinut cateva cursuri elevilor (4- 12 ani) de la Grupul Şcolar, au vizitat cele doua instituitii de invatamant situate pe insula (Avera si Moerai), au facut turul insulei si au stabilit diverse legaturi cu oficialii locali (primar, viceprimari, consilieri). De asemenea, s-au aflat lucruri interesante despre traditiile si obiceiurile localnicilor.

Orele predate de profesorii din Marsa au avut la baza tema proiectului " Good food -feel well ", adica mancarea sanatoasa. in completarea informatiilor despre traditiile culinare romanesti, elevii celor dou[ clase la care au fost desfasurate activitatile au invatat sa danseze si sa cante " Alunelu " (elevii de 4 ani) si " Jiana din Marginime " (elevii de 10 ani).

La finalul stagiului de trei zile, partenerii Comenius ai celor 8 tari s-au deplasat in Tahiti, unde a urmat o serie de intalniri cu reprezentanti ai sistemului de invatamant din insule si alti oficiali.

Diverse activitati ale proiectului s-au desfasurat in cladirea Parlamentului, in prezenta inspectorilor din invatamant si a altor oficialitati care s-au aratat foarte interesate de aceasta actiune, de activitatile desfasurate si de impactul lor asupra elevilor carora li se adreseaza.

Tot cu acest prilej a fost efectuata o vizita si pe Insula Moreea, o scoala de aici fiind, probabil, un posibil viitor partener al unei scoli din Avrig, intr-un alt proiect comun.

in Tahiti, cazarea delegatiilor a fost asigurata la un hotel al unui liceu hotelier, unde elevii efectueaza activitatile practice. Pentru cei mai multi dintre participanti, aceasta experienta a fost o noua demonstratie a faptului ca teoria sustinuta de o practica serioasa este calea spre succes pentru tanara generatie.

Vizita in Rurutu si activitatile desfasurate aici in cadrul proiectului, au adus valoare ansamblului general al proiectului, in primul rand datorita majorelor diferente existente intre aceasta regiune si restul tarilor implicate in proiect, situate in Europa.

Prin diseminarea activitatilor din timpul vizitei si prin vizita virtuala efectuata, au reusit, fie si numai pentru cateva minute, sa cunoasca noua. De asemenea, elevii au invatat sa danseze si sa gateasca ca in Rurutu, s-au bucurat din plin de surprizele prilejuite de calatoria virtuala pe insula.

Informatiile ne-au fost oferite de Maria Şinca, directorul institutiei de invatamant din Marsa.

(D. F.)


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 22 mai 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter