SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCompanii low-cost, interesate de Aeroportul Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Aeroportul International din Sibiu ar putea avea mai multe zboruri si spre destinatii din Italia, Spania, Marea Britanie, Germania sau Franta, dupa ce companiile low-cost vor veni sa opereze la Sibiu.

Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca trei companii s-au aratat deja interesate sa opereze de la Sibiu.

"Problema este taxa de aeroport care trebuie redusa si specialistii din Aeroport au gasit o varianta de a reduce taxa. Nu ne intereseaza o taxa mare cu putine avioane, ne intereseaza o taxa acceptabila care sa dea viata acestui aeroport si cetatenii din judetul Sibiu sa poata merge spre alte destinatii. Ne intereseaza destinatii frecventate de romani, cum sunt Italia, Spania, Franta, Marea Britanie, poate si Grecia", a spus Cindrea.

Presedintele CJ admite ca nu poate avansa un termen pana la care din Sibiu vor exista mai multe zboruri low-cost, deoarece companiile respective au nevoie de timp pentru a-si face analize, dar spera ca prin preturile pe care le vor practica sa grabeasca luarea deciziilor in acest sens.

"Daca astazi schimbam tariful el intra in vigoare peste 6 luni", a spus Cindrea, adaugand ca tariful de acum este de 12 euro si poate fi redus pana la 6 euro.

Problema este ca aeroporturile aflate in restul oraselor din Transilvania practica tarife mult mai mici.

"Din punctul nostru de vedere taxa de 6 euro ni se pare buna si atractiva si deja sunt firme care inclina sa vina sa opereze in Sibiu", a conchis presedintele CJ.

Un alt proiect referitor la Aeroportul Sibiu este dezvoltarea transportului de marfuri, astfel incat la Sibiu sa fie cel mai mare aeroport cargo din Transilvania.

Presedintele CJ spera ca din banii pe care in viitor Aeroportul ii va face din cargo sa acopere cheltuielile astfel incat Consiliul Judetean sa nu mai fie nevoit sa subventioneze activitatea aeroportului.impacare pentru alunecare

Aeroportul Sibiu si Consiliul Judetean Sibiu se lupta in acest moment in instanta pentru alunecarile de teren care au avut loc in urma cu aproape doi ani la capatul pistei, dupa ce la Aeroport s-au facut investitii de zeci de milioane de euro.

Cindrea spune insa sa nu procesele sunt solutia si incearca o rezolvare amiabila.

"Saptamana viitoare voi avea o intalnire cu toti cei implicati in constructie, consultanti, proiectanti, constructori, in incercarea de a gasi o solutie amiabila de a rezolva problema fiindca solutia in instanta este de durata si nu va rezolva problema", a declarat presedintele CJ.

O noua comisie a fost numita pentru receptia lucrarilor la Aeroport, receptie mult intarziata din cauza acestor probleme legate de alunecari.Şapte companii in prezent

Pe si de pe Aeroportul International Sibiu opereaza curse regulate companiile Tarom (Sibiu-Bucuresti si Sibiu-Munchen), Lufthansa (Sibiu - Munchen), Austrian Airlines (Sibiu - Viena), Carpatair (Sibiu - Timisoara) si Blue Air - low cost (Sibiu - Stuttgart).

Air Bucharest si Corendon Airlines au charter in sistem regulat pe ruta Sibiu - Antalya.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 16 august 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 05 iunie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter