SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"COMPETENTE EUROPENE PENTRU MEDIUL RURAL "LANSAREA CENTRULUI LOCAL DE CONSILIERE PROFESIONAL" SIBIU

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

in data de 09.09.2011, Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala - Eleutheria (C.A.D.I.) a lansat Centrul Local de Consiliere Profesionala Sibiu. Activitatea Centrului este parte a proiectului "Competente europene pentru mediul rural", proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 si implementat in parteneriat cu Institutul Roman de Training. Proiectul este derulat in perioada iulie 2010 - iulie 2013, in regiunile Centru si Sud-Est.

in cadrul Centrului local, echipa de consilieri va oferi persoanelor din mediul rural servicii de orientare profesionala, asistenta pentru cautarea unui loc de munca, sprijin in vederea dobandiri de noi deprinderi si calificari, precum si informatii utile, consultanta si pregatire pentru deschiderea sau sustinerea unei afaceri.

"Dorim sa va prezentam proiectul nostru si sa ne cunoasteti echipa pentru a deveni parteneri in acest demers, ce va fi de folos comunitatii din care sunteti parte. Prin cunoasterea acestui proiect, puteti incuraja oamenii din comunitate sa fie deschisi la initiativa noastra." - a afirmat Aura Matei, manager de proiect, in cadrul conferintei.

Conferinta a fost moderata de doamna Mona Musca in calitate de expert in relatii publice in cadrul proiectului Fundatiei CADI.

Pana la finalul proiectului: 1600 de persoane vor beneficia de consiliere profesionala si sprijin in cautarea unui loc de munca, 700 de persoane vor urma cursuri de formare profesionala in cel putin 10 domenii si calificari, 200 de persoane vor afla cum reusesc intreprinzatorii si managerii sa isi inceapa si sa isi dezvolte propriile afaceri, 60 de antreprenori vor fi indrumati pentru a-si dezvolta afacerile sau pentru a incepe unele noi, 100 de persoane vor deprinde mestesuguri si indeletniciri traditionale.

Proiectul nostru vine in intampinarea oamenilor din mediul rural in cel putin trei feluri:

1. Ajuta la dobandirea de noi deprinderi si calificari sau la imbunatatirea si celor existente deja. Astfel, oamenii vo fi mai bine pregatit pentru a gasi o slujba buna, care sa aduca mai multa bunastare familiei lor!

2. Ofera informatii, consultanta si pregatire pentru afacerea pe care o doresc sau pe care o au deja si vor sa o dezvolte.

3. Consilierii nostri de orientare profesionala ofera informatii importante despre piata muncii si sprijina persoanele interesate pentru a-si gasi de lucru.

Proiectul nostru ajuta la alegerea unei activitati potrivite, astfel incat beneficiarii sa ajunga instariti la ei in sat.

Cursuri de formare profesionala oferite in cadrul proiectului sunt in urmatoarele domeniii: lucrator comercial, agent vanzari, secretariat, competente de lucru cu calculatorul, introducere in management si antreprenoriat si cursuri de calificare nivel 1 in ocupatii precum: lucrator in sectorul hotelier si de restaurante, lucrator infrumusetare: frizerie/coafura/manichiura/pedichiura, agent de paza si ordine, lucrator in structuri pentru constructii, ingrijitor persoane la domiciliu/asistent personal, lucrator in tamplarie, lucrator in industria alimentara.

La acestea se adauga pregatirea in mestesuguri traditionale. impreuna cu 5 mestesugari vom organiza ateliere de invatare pentru cei care pretuiesc traditia si doresc sa lucreze in domenii ce permit valorificarea ei economica.

Daca exista interes pentru un alt domeniu care nu se afla inca pe aceasta lista, noi vom cauta si alte persoane interesate de acelasi domeniu si vom incerca in cel mai scurt timp sa organizam cursul de care au nevoie persoanele din mediul rural.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 14 septembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 aprilie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter