SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGComuna in care nu se emit facturi la apa

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Birghis este una dintre localitati din judet ale carei locuinte sunt racordate la o retea de apa potabila. Absolut normal, pana aici. Mai putin normal este faptul ca de un an si jumatate, de cand a inceput sa curga apa la robinet, nimeni nu o plateste.

`Apa are aductiune de la Agnita, pentru ca noi lucram cu Apa Tarnavei Mari, iar noi ne-am ales cu situatia aceasta din cauza ca la finalizarea lucrarilor, cei de la Apa Tarnavei ne-au spus ca ei nu vor sa preia sistemul nostru pana nu rezolvam cu statia de epurare. Problema cu statia de epurare era faptul ca in aceasta nu intra suficient material rezultat din canalizari. Statia, ca sa functioneze, are nevoie constant de 70 metri cubi de material pe zi. Asa ca neavand suficient material a fost oprita`, explica pe scurt Gheorghe Mandreanu, primarul comunei Birghis.

Potrivit lui, reprezentantii Asociatiei Apa Tarnavei au spus initial ca nu pot prelua sistemul de apa al Birghisului pentru ca acesta nu este in parametri, dar apoi `au dat drumul` la apa, fara statia de epurare.

`In comuna avem aproximativ 300 de gospodarii, dintre care 105 s-au bransat la apa. Ne-am luptat sa aducem apa in comuna, valoarea proiectului a fost de 1,3 mil. de lei, iar cand am vazut sa nu dau drumul la apa ne-am panicat un pic. Dar pana la urma apa a inceput sa functioneze in peste o suta de gospodarii, iar oamenii au consumat-o si s-au bucurat de ea fara sa plateasca pentru ca nu emitea nimeni nici o factura`, mai spune Gheorghe Mandreanu.

Pana la urma, tot se plateste

Reteaua de apa a fost pusa in functiune la inceputul lui 2011. Chiar daca toate gospodariile au bransamente facute si racorduri de canale, o parte dintre localnici au preferat sa-si procure in continuare apa din fantana, ca doar `si aia tot gratis este`.

`Pana acum localitatea nu a fost preluata in operare de catre operatorul S.C. Apa Tarnavei Mari S.A., deoarece nu erau finalizate lucrarile la reteaua de canalizare si la statia de epurarea, care urmeaza sa deserveasca localitatea. Cu toate acestea spre beneficiul localnicilor, operatorul a decis sa preia in operare reteaua de alimentare si distributie a apei care este deja finalizata`, a declarat Iulia Tarnu, sef Serviciu Relatii Publice `Apa Tarnavei Mari`

Insa apa consumata tot va trebui platita. `Am ajuns la o intelegere in martie, anul acesta, cand cei de la Asociatie au decis ca se poate prelua numai apa, cu toate ca inainte spuneau ca nu pot factura numai apa fara canal. Ne bucuram, chiar daca acest lucru insemna si ca oamenii vor fi nevoiti sa achite apa consumata pana in prezent`, adauga primarul localitatii.

Oamenii din sat spun ca vor plati dupa cum vor putea. `Eu am apa in casa si imi e mult mai usor, cu doi copii mici e nevoie de apa si era mai greu sa o car de la fantana. Cand o sa vine facturile o sa platim, macar stim o treaba, suntem si noi in randul lumii, ca daca mai stateam asa un an-doi cine stie cat ne venea de platit din urma`, spune o localnica.
de Dorina Nitu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 14 mai 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter