SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Concediile fortate baga managerii sibieni in ceata

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Declaratiile ministrului de Finante au creat un val de neliniste in institutiile bugetare sibiene.
Majoritatea conducatorilor de institutii prefera sa astepte momentul publicarii noilor reglementari in Monitorul Oficial inainte sa traga o concluzie si sa stabileasca un plan de concedii fara plata. „Deocamdata stim ca este doar o discutie in presa, nu s-a publicat nimic in Monitorul Oficial. Vom vedea atunci cum vom proceda la nivelul Primariei municipiului Sibiu ", spune Mirela Gligore din partea Biroului de presa al Primariei. Nici Spitalul Clinic Judetean Sibiu, cea mai mare unitate spitaliceasca din judet. nu stie deocamdata cum va proceda. „Deocamdata nu e nimic oficial, dar nu cred ca si spitalele vor fi incluse in aceasta lista a concediilor fara plata obligatorii. Şi mi se pare si normal sa fie asa. Nu poti trimite acasa fortat cadrele medicale " spune Gabriel Budescu, managerul Spitalului Clinic Judetean Sibiu.

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Sibiu ar intra intr-o situatie disperata in cazul in care aceasta masura s-ar pune in practica. „Noi avem 7 inspectori in cadrul comisariatului. Acum, unul e in concediu iar altul a intrat in concediu maternal. Chiar nu stiu cum ne-am putea desfasura activitatea, fiind obligati la concediu fara plata. Reclamatiile curg, volumul de munca e tot mai mare. Dar, daca suntem pusi sa alegem, am prefera ca oamenii sa nu fie dati afara ", spune Ioan Axente, seful Comisariatului Regional.

Procesul de invatamant va avea de suferit, in conditiile in care in acest moment Romania este la coada Europei in ceea ce priveste orele de studii. Daca in unele tari din Uniunea Europeana fiecare elev studiaza in jur de 200 de zile pe an, in Romania se predau 175 de zile. „Exista doua variante. Fie ca aceste zile de concediu fara plata sa fie luate in timpul vacantei, ceea ce e putin probabil ca profesorii sa fie de acord, fie in timpul zilelor de curs. Eu cred ca profesorii vor prefera sa vina la ore, chiar si neplatiti, pentru ca elevii sunt mai importanti pentru noi ", spune Constantin Catrina, inspectorul sef al Inspectoratului Şcolar General. Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, vrea sa impuna un numar de 10 zile de concediu fara plata pentru toti bugetarii.
de Bogdan BRYLYNSKI


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 11 august 2009






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter