SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGConceptul de "Responsabilitate sociala a intreprinderilor", in dezbatere la CCIA Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu a gazduit, in zilele de 7 si 8 februarie a.c., o sesiune de lucru a reprezentantilor Camerelor de Comert din Regiunea de Dezvoltare 7 Centru, care promoveaza conceptul de "Responsabilitate Sociala a intreprinderilor" (RSI).

Sesiunea face parte dintr-un set de 6 intalniri de lucru, toate organizate la Sibiu, ce se vor desfasura lunar, la CCIA, pana in luna iulie, inclusiv.

La eveniment a fost prezenta Sabina Nicolella (Italia), reprezentand firma Ecosistemi, din Roma, specializata in consultanta RSI. intalnirea a urmarit sa detalieze problematica activitatii viitoarelor "birouri de asistenta pentru promovarea RSI", in cadrul Camerelor de Comert.

Anca-Ştefania Muntean, formator regional in domeniul RSI, din partea CCIA Sibiu, ne-a declarat, printre altele, ca proiectul respectiv urmareste "intarirea competentelor si dezvoltarea cunostintelor angajatilor celor 43 de Camere de Comert si Industrie din Romania, pentru a putea lucra in cadrul unei retele nationale de birouri de asistenta RSI, ce vor promova conceptele si instrumentele RSI, in cadrul mediului de afaceri si, la nivel general, in randul actorilor sociali, institutiilor publice si organizatiilor societatii civile de la nivel national si local. Proiectul se adreseaza, in primul rand, mediului de afaceri, dar si ONG-urilor, institutiilor publice, patronatelor, sindicatelor, asociatiilor profesionale s.a.". Urmatoarea intalnire a specialistilor in RSI va avea loc in zilele de 7 si 8 martie a.c., la sediul CCIA Sibiu, si va dezbate problematica "achizitiilor publice ecologice".

Conceptul de "responsabilitate sociala" a aparut in Romania, la inceputul anilor '90 cand, o serie de ONG-uri si fundatii au fost infiintate de catre institutii publice sau private, in special pentru scopuri umanitare.

Dezvoltarea economica si presiunile create de programele de RSI ale companiilor multinationale au determinat, in ultimii ani, diverse companii, mici si mari, sa se implice in actiuni de acest tip, in parteneriat cu diverse alte entitati.

Autoritatile publice nationale au devenit active, cu precadere in ultimii 3-4 ani, pe linia incurajarii RSI, la nivel de strategii, programe si instrumente.

Astfel, "Strategia Nationala de Dezvoltare Durabila", 2008, recomanda "promovarea in Romania, cu sprijinul asociatiilor patronale, partenerilor sociali si Camerelor de Comert, a obiectivelor si practicilor Aliantei Europene pentru Responsabilitate Sociala Corporativa, in vederea lansarii voluntare in mediul de afaceri a unor initiative ce trec dincolo de cadrul minimal al cerintelor legale". Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile construieste in prezent o baza de date online pentru achizitii ecologice (www.achizitiiecologice.ro), iar Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor a demarat un proiect pentru educatia si informarea consumatorilor privind, printre altele, si criteriile de mediu in alegerea produselor.
de Viorel Andriescu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Mihai M. ( 12.02.2011 12:13 )
Felicitari Anca si Dumnezeu sa va ajute!


      

Alte stiri adaugate joi, 10 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter