SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGConcluzia targului Exposib: Construiti case, nu cumparati apartamente

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Preturile foarte exagerate ale apartamentelor noi din Sibiu expuse la Targul de Case au fost evidentiate de o oferta de constructii de case la cheie, inaintata de o firma din Brasov.
Targul de case, editia a cincea, tinuta la Casa de Cultura la sfarsitul saptamani trecute, a fost doar o confirmare a preturilor foarte mari pe care constructorii de apartamente noi le impun pe piata din Sibiu. Mari dezvoltatori de blocuri au inaintat preturi medii de vanzare intre 850 si 1.000 de euro pe metrul patrat, pentru apartamente cu locatii nu foarte avantajoase. Un singur proiect pe acest segment a iesit in evidenta, cel referitor la constructia unui ansamblu de locuinte langa Lacul lui Binder, unde un apartament de 2 camrere poate fi cumparat cu aproape 40.000 de euro. in rest, numai preturi mari, remarcandu-se de departe proaspatul lansat proiect Theresianum, al companiei RTC pe un teren al Flaro Sibiu, cu preturi medii in jur de 1.000 de euro pe metrul patrat, cele mai mari.

Tot la targ, a fost prezenta si o societate din Brasov, Confort SRL, care detine franciza afacerii Town & Country Hous. Afacerea presupune constructia de case "la cheie". Asta inseamna ca potentialul client plateste suma si apoi se muta direct in casa, fara sa mai faca efortul de a obtine un proiect de la un arhitect, de a cumpara materiale de constructie, etc. Pretul mediu pentru constructia unei case la cheie prin Casa Confort, 700 euro pe metrul patrat. Sigur, trebuie sa detii terenul. Iar acest pret, de 700 euro pe metrul patrat, este unul ridicat, pe segment, fiind justificat de reprezentanii firmei brasovene prin faptul ca materialele folosite la constructia casei sunt "de cea mai buna calitate si importate din Germania". Pe segmentul constructiei de case la cheie sunt oferte de la alte firme, care insa nu au fost prezente la targ, de chiar 500 euro pe metrul patrat construit. in orice caz, prezenta firmei brasovene la targul de case din Sibiu a aratat ca este mai rentabil, mai avantajos sa iti construiesti casa in Sibiu, decat sa cumperi unul din apartamentele noi oferite pe piata. "inca nu am construit in Sibiu. Acum incercam sa intram pe piata", a declarat Alina Apostol, director Casa Confort SRL Brasov.

Pentru cei care insa nu isi pun problema obtinerii unui confort bun si arunca prosteste banii pe fereastra pentru un apartament, targul organizat de Exposib si Camera de Comert Sibiu, la sfarsitul saptamanii trecute, a fost plin de oferte. Printre acestea, HipoResidence, un ansamblu aflat la iesirea dinspre Sibiu spre Fagaras, la marginea blocurilor inalte dinspre XXL. in esenta, anasmblul este unul care promoveaza "viata la bloc", fiind compus din doua proiecte: Hiporesidence 1 si 2. Ambele duna 95 de apartamente, cu una, doua sau trei camere. Preturile variaza intre 55.000 (apartament cu circa 50 mp utili) si 79.000 de euro.
Alt proiect prezentat este cel al Corbu Proiect SRL, un complex de vile, in zona Islazului, pe stil german.Complexul, denumit "Stadtvilla", este alcatuit din cinci vile, cu mai multe apartamente fiecare.
in zona Garii mici, pe strada Caprioarelor, se afla proiectul rezidential "Adriatica", un bloc de locuinte cu preturi pornind de la 57.000 de euro.
Firma ATL Constructii a lansat la targ proiectul Premium Residence, pe soseaua Alba Iulia, pe un fost teren al Moara Cibin SA, langa aerportul Sibiu. Ansamblul ofera locuinte de una, doua sau trei camere, dar si penthouse-uri, intr-un bloc mare, de patru etaje, ridicat pe un teren de 7.500 de metri patrati.
Grupul Imo, care a dezvoltat ansamblul Dumbrava, in zona Cimitrului, a fost prezent, ca si Residence Investments, firma care se afla aproape de finalizarea ansamblului de case Ana, din Şura Mare.
La targ, au mai fost prezentate proiecte de blocuri private, dar ansambluri din Medias, printre care cel dezvoltat de Dafora Grup si unul "proaspat", de la Armax Gaz Medias.
de Laurentiu PARNICA


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 14 aprilie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter