SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGConditii de lux pentru copiii din Pediatrie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Camere luminoase, vopsite in culori vesele, mobilier nou, saloane cu bai proprii, holuri frumoase si spatioase, cabinete de consultatie moderne si un lift exterior care asigura accesul pana la mansarda au transformat corpul A al Clinicii de Pediatrie din strada Pompeiu Onofreiu intr-un spital modern pentru copii.

Doua dintre etajele clinicii au fost complet modernizate, incepand de la instalatiile electrice si sanitare, pana la tencuieli, zugraveli si grupuri sanitare. Cele mai multe dintre saloane au bai proprii, usile au fost inlocuite cu unele din PVC si cu sticla pentru a putea vedea si de pe holuri ce fac copiii.

Peste cele 2 etaje ale cladirii a fost ridicata o mansarda, unde pe o suprafata de aproape 400 de metri patrati au fost amenajate doua saloane si sase rezerve, dar si cabinete, o sala de mese si depozite de materiale, iar copiii care sunt internati in spital vor urca cu liftul modern amenajat la exterior, pe una din laturile cladirii.

Toata investitia a costat 2,3 milioane lei si a fost suportata de Primaria Sibiu.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost prezent ieri la redeschiderea clinicii in spatiul modernizat.

"Pentru mine este important ca acest spital este un spital de exceptie si cu o prestatie excelenta, cu personal competent si angajat si din acest motiv am aprobat aceasta investitie", a spus Iohannis, adaugand ca ori de cate ori se vorbeste despre spitale din Romania si din Sibiu este mandru sa spuna ca exista un spital foarte bun, cel aflat in administrarea Primariei Sibiu.

Toate saloanele au internet wireless, a fost amenajat un sistem de monitorizare video a saloanelor unde sunt internati copii cu varste foarte mici care nu sunt insotiti de mame, retele de telefonie si tv, senzori de fum.

Rezerve speciale pentru mame si copiiClinica de Pediatrie are o capacitate de 85 de locuri pentru copii si 51 pentru apartinatori.

Mamele copiilor sub 3 ani sau ale copiilor care sunt alaptati sunt internate automat in spital alaturi de copiii lor, fara sa plateasca o taxa suplimentara. De asemenea, mamele care vor sa ramana in spital o pot face in saloanele care au trei sau patru paturi pentru copii.

Cele care insa vor sa aiba parte de conditii speciale, de camere in care sa stea doar alaturi de copil, sa aiba baie proprie, televizor si alte facilitati au la dispozitie 13 rezerve speciale pentru care costul este de 92 de lei, tarif stabilit in urma cu 3 ani si nemodificat intre timp.

"Mamele sau apartinatorii se interneaza numai la cerere in rezervele cu plata, iar pentru mamele care alapteaza sau cele ale copiiilor sub 3 ani, sunt la dipozitie celelalte saloane care au conditii deosebite si in care nu este perceputa nicio taxa pentru apartinatori", spune Alexandru Mihut, managerul Spitalului de Pediatrie.

Mihut i-a multumit primarului pentru ca aprobat aceste investitii si a adaugat ca urmatoarea lucrare de acest gen va fi igienizarea si modernizarea Clinicii de Infectioase, dupa care daca Primaria Sibiu va aproba bugetul, administratia spitalului intentioneaza sa mansardeze si clinica din Parcul Astra si sa amenajeze acolo Blocul Chirurgical si saloanele de Terapie Intensiva.

Primaria Sibiu a alocat anul acesta 7 milioane lei pentru Spitalul de Pediatrie.Viceprimarii Astrid Fodor si Virgil Popa dar si doctorii Luminita Dobrota, seful Sectiei Pediatrie I, Corina Cazan, seful Sectiei Pediatrie II, Ofelia Cristiu, seful Sectiei Infectioase, medicul epidemiolog Maria Hirist si asistenta sefa Elena Dinescu au fost prezenti la evenimentul de ieri.45 de milioane lei pentru o noua cladirePe langa investitiile din bugetul local, spitalul a castigat si un proiect cu finantare europeana prin care se va construi un nou corp de cladire, langa cel proaspat modernizat.

Investitia se va face prin proiectul "Centru de cercetare si telemedicina in bolile neurologice la copii - CEFORATEN " in valoare de peste 45 milioane lei

Corpul nou de cladire va avea o suprafata de aproape 1.300 metri patrati, cu trei nivele, va fi ridicat in curtea Spitalului de Pediatrie, iar aici pe langa incaperile destinate aparaturii si cercetarii, vor fi amenajate si 11 saloane pentru mama si copil.

in acest moment, proiectul este in faza de licitatie.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 04 septembrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter