SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGConferinta constientizare proiect POSDRU/87/1.3/S/64234 - Ateliere practice

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Joi, 30 iunie 2011, va avea loc prima conferinta de constientizare din cadrul proiectului " Parteneriat transnational pentru dezvoltarea invatamantului preuniversitar tehnic prin aplicarea sistemului german de proiecte pentru lucrari practice in atelierele scolare din Romania ", implementant de Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, in parteneriat cu S.C. Tera Impex S.R.L. din Sibiu si Institutul Tehnic Dr. Ing. Paul Christiani GmbH Co.&KG, din Germania. Proiectul este finantat din bugetul national si din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 1: Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere, Domeniul Major de Interventie 1.3: Dezvoltarea resurselor umane in educatie si formare profesionala.

Proiectul isi propune sa dezvolte competentele cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar, din domeniile mecanica si inginerie electrica si electronica, prin introducerea in sistemul romanesc de invatamant a Sistemului German de Lucrari Practice.

in cele noua luni de implementare, au fost stabilite detaliile logistice pentru debutul sesiunilor de formare. Astfel, au fost realizate analize comparative intre sistemul romanesc de invatamant tehnic si cel german, au fost organizate sesiunile de formare a formatorilor romani in metodele de predare specifice sistemului de invatamant tehnic german, s-au realizat curriculele de invatare si au fost dezvoltate suporturile de curs pentru sesiunile de pregatire din tara. Pentru constituirea grupului tinta al proiectului, au fost contactate institutiile de invatamant din domeniul tehnic si au fost recrutate cadre didactice dornice sa isi imbogateasca cunostintele cu metode de invatare si predare cu rezultate dovedite la nivel european.
Programul de formare va debuta in luna iulie, cadrele didactice inscrise beneficiind de o perioada de formare de 4 zile, la sediul Universitatii Tehnice din Cluj Napoca. Toate costurile legate de cazarea, transportul si masa participantilor sunt asigurate din bugetul proiectului. Formarea se va desfasura in grupe de cate 20 de participanti, pentru fiecare dintre domeniile vizate. Pentru indeplinirea cu succes a obiectivului de transfer de expertiza de la partenerul german catre participanti, programul de formare va fi completat prin organizarea unor vizite in Germania, unde participantii vor avea ocazia sa intre in contact direct cu metodele de predare germane.

Caracterul inovativ al proiectului consta in modalitatea de transfer a informatiilor si in structura programului de formare: pe langa instruirea practica si teoretica de care vor beneficia participantii, se va organiza si un schimb de bune practici in Germania, unde participantii vor intra in contact direct cu protagonistii sistemului de invatamant tehnic. De asemenea, pentru a sustine competentele obtinute in cadrul programului de formare, institutiile scolare din care provin cadrele didactice participante vor primi un set de materiale (materiale teoretice, documentatie tehnica, software educational si kituri de asamblari mecanice / ansambluri electronice) pe care le vor putea utiliza in procesul de invatare.

"Speram ca experienta acumulata de cadrele didactice care beneficiaza de instruire sa se reverse in mod pozitiv asupra sistemului romanesc de invatamant din domeniul tehnic. Obtinerea unui raport cost-beneficii pozitiv presupune a spori presiunea exercitata asupra scolii. Școlile trebuie sa incerce sa asigure standarde educationale adecvate si sa ofere absolventilor cunostintele si atitudinea necesare pentru gasirea unui loc de munca. Prin intermediul acestui proiect, dorim sa sprijinim scoala romaneasca si sa oferim participantilor instrumente de lucru utile in procesul de predare-invatare ", a declarat dl. Danciu Gheorghe, director al firmei Tera Impex din Sibiu.
Pentru detalii suplimentare despre acest proiect, va puteti adresa institutiilor implicate:
Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, persoana de contact: manager proiect, conf.dr.ing. Radu Munteanu, e-mail: Radu.A.Munteanu@mas.utcluj.ro,

S.C. Tera Impex S.R.L., persoana de contact: coordonator formare Danciu Gheorghe, email: didactic@teraimpex.ro, telefon/fax: +40.369.408.948.
Sursa: www.sibiul.ro
Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 29 iunie 2011


Poza Zilei Sibiu - FITS 2016

FITS 2016
~ 20 martie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 21 iunie 2015 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 21 06 2015 03:24 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 18 octombrie 2017 )
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter