SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGConferinta de constientizare din cadrul proiectului "Parteneriat transnational pentru dezvoltarea invatamantului preuniversitar tehnic"

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Joi, 05 iulie 2012, va avea loc la hotelul Ibis din Constanta cea de-a opta conferinta de constientizare din cadrul proiectului " Parteneriat transnational pentru dezvoltarea invatamantului preuniversitar tehnic prin aplicarea sistemului german de proiecte pentru lucrari practice in atelierele scolare din Romania ", implementant de Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, in parteneriat cu Institutul Tehnic Dr. Ing. Paul Christiani GmbH Co.&KG, din Germania si S.C. Tera Impex S.R.L. din Sibiu. Proiectul este finantat din bugetul national si din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 1: Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere, Domeniul Major de Interventie 1.3: Dezvoltarea resurselor umane in educatie si formare profesionala.

Obiectivul general al proiectului consta in dezvoltarea competentele cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar, din domeniile mecanica si inginerie electrica si electronica, prin introducerea in sistemul romanesc de invatamant a Sistemului German de Lucrari Practice. Proiectul promoveaza dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii, prin corelarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea de oportunitati sporite pentru participarea viitoare pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva a cadrelor didactice instruite. O solutie pentru a corela educatia si invatarea pe tot parcursul vietii cu piata muncii este invatamantul dual: acesta reprezinta un parteneriat intre intreprinderi si scoli, care imbina invatarea teoretica cu cea practica, prin intermediul lucrarilor practice si care va avea ca rezultat final formarea de specialisti calificati pentru procesele de productie moderne.

Cu numai trei luni inainte de finalizarea proiectului, rezultatele propuse sunt aproape in totalitate indeplinite: cursurile de instruire pentru 818 cadre didactice din invatamantul preuniversitar tehnic – domeniile mecanica si inginerie electrica si eletronica au fost finalizate, iar vizitele de lucru in Germania au fost efectuate de 736 cadre didactice. Sesiunile de instruire s-au desfasurat la Cluj Napoca si au beneficiat de implicarea personalului Universitatii Tehnice din Cluj, precum si a personalului partenerului national – S.C. Tera Impex S.R.L. Materialele necesare unei instruiri complexe, bazate pe metoda germana a lucrului in 6 pasi, au fost pregatite de profesorii - formatori in primul an de implementare a proiectului. Formatorii care sustin cursurile au beneficiat de transferul de expertiza de la partenerul german, in cadrul activitatii de formare a formatorilor desfasurata in Germania, in luna decembrie a anului 2010. Totodata, cadrele didactice din invatamantul preuniversitar tehnic au vizitat laboratoarele Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, pentru a avea o viziune de ansamblu a imbinarii cunostintelor teoretice cu cele practice.

Pentru a sustine invatamantul romanesc si a sprijini pregatirea de forta de munca competenta, au fost traduse lucrari de practica pentru domeniile mecanica si inginerie electrica si electronica, au fost traduse si inregistrate CD-uri de software educational, au fost realizate manuale de instruire. Pentru continuitatea metodelor utilizate in cadrul sesiunilor de instruire si pentru a sustine competentele obtinute in cadrul programului de instruire, institutiile scolare din care provin cadrele didactice participante vor primi un set de materiale (materiale teoretice, documentatie tehnica, software educational si kituri de asamblari mecanice sau electrice/electronice) pe care le vor putea utiliza in procesul de invatare. Caracterul inovativ al proiectului consta in modalitatea de transfer a informatiilor si in structura programului de formare: pe langa instruirea practica si teoretica de care au beneficiat participantii, s-a organizat si un schimb de bune practici in Germania, unde participantii au intrat in contact direct cu protagonistii sistemului de invatamant tehnic.

Pentru detalii suplimentare despre acest proiect, va puteti adresa institutiilor implicate:
Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, persoana de contact: manager proiect, conf.dr.ing. Radu Munteanu, e-mail: Radu.A.Munteanu@mas.utcluj.ro,
S.C. Tera Impex S.R.L., persoana de contact: coordonator formare ing. Danciu Gheorghe, email: didactic@teraimpex.ro, telefon/fax: +40.369.408.948.

Sursa:
Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 04 iulie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter