SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGConform PUG-ului: Sibiul va deveni Loc de intalnire

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Primaria a afisat, luni, pe site-ul propriu, noul PUG al orasului. Cetatenii interesati pot consulta plansa si Memoriul General, la sectiunea urbanism. De marti, acestia pot gasi si brosuri informative, care cuprind principalele schimbari propuneri, la Centrul de Informatii pentru Cetateni (CIC) din sediul primariei. Titlul pentru PUG 2009, propus de firma clujeana Planwerk, care a elaborat documentul, este " Sibiu, loc de intalnire ".

Dezbaterea publica pentru noul PUG va avea loc saptamana viitoare, in 15 iulie, la sediul primariei, in sala expozitionala. De la ora 10, sunt invitati reprezentantii institutiilor si organizatiilor interesate, iar cetatenii sunt invitati la discutii incepand cu ora 12. Pana in data de 31 iulie, sibienii pot face si comentarii in scris, care trebuie depuse tot la CIC.

Titlul propus pentru PUG este „Sibiu, loc de intalnire ". " Sibiul, ca loc de intalnire, este in primul rand un oras cu vocatie de gazda, deopotriva atractiv si interesant pentru afaceri, evenimente, turism sau studii. Sibiul se vrea un loc al comunicarii si al schimburilor, in egala masura economice si culturale, un mediu in care capitalul cultural, cel stiintific si cel financiar se sustin reciproc si produc efecte mai mari decit suma lor ", se arata in Memoriul General.

Conform documentului, prioritatea este sa asigure un cadru spatial si o infrastructura specifica combinatiei afaceri-evenimente-universitati-turism.. Principalele obiective de interes public propuse sunt, astfel, un centru de conferinte, congrese si spectacole, in zona Teatru Radu Stanca – Piata de Flori – Cazarma 90, si un campus universitar, in spatiul Spitalului Judetean, daca acesta va fi relocat. Trebuie, in plus, dezvoltata componenta rezidentiala. " imbunatatirea caracteris­ticilor ecologice, ale retelei de educatie, ale retelei de dotari publice si transport public si privat, extinderea retelei de spatii verzi si spatii publice, reabilitarea cartierelor de blocuri si asigurarea calitatii locuirii in viitoarele zone rezidentiale sunt cele mai importante masuri ale PUG in acest sens ", se arata in continuare.

Pentru activitatile economice, in contraponderea Centrului Economic Vest este extins si dezvoltat Centrul Economic Est, pentru a valorifica avantajul proximitatii celor doua noduri de acces ale viitoarei autostrazi si ale celei mai populate zone rezidentiale a orasului, ansamblul de cartiere Hipodrom – Vasile Aaron.
Principiul gestionarii spatiale a orasului este dezvoltarea de la centru spre periferii. Schema de extindere urmeaza concluziile studiului preliminar PUG, elaborat in 2004. Extinderea este directionata predominant catre nord-vest. Coridoarele verzi sunt vazute ca o mana ori­entata spre vest, unde degetele reprezinta noile cartiere. intre cartiere sunt lasate coridoare naturale cu rol de agrement, ecologic si de protectie. Sunt incluse patru asemenea coridoare naturale orientate spre vest si unul orientat spre est. Cel existent este Parcul Sub Arini – padurea Dumbrava. Al doilea, orientat tot spre vest, este Parcul Cibin Vest (Cimpusor) – rezultat al amenajarii luncii inferioare a Cibinului, de la intrarea acestuia in oras pana la Şoseaua Alba Iulia. Al treilea este versantul terasei nordice a Cibinului, la sud de aeroport, iar ultimul parcul sportiv Vest (Lunca Mare), ce va deservi viitoarele cartiere dezvoltate in lungul Caii Şurii Mici, cat si unitatile Centrului Economic Vest.. Ultimul coridor este Parcul Cibin Est, amenajat in lunca Cibinului, intre cartierul Gusterita si iesirea raului din oras. De asemenea, intre cartierele Hipodrom/ Vasile Aaron si zonele de extindere ale comunei Şelimbar, este propusa pastrarea si amenajarea unui coridor verde. Acesta se desfasoara pe malurile paraului Sapunului.

Axele de dezvoltare
Principalele masuri de restructurare se concentreaza in lungul a patru axe de dezvoltare.
Axa Centrala este in continuarea culoarului verde al parcului Sub Arini, include Centrul Nou (Piata Unirii), continua in lungul bulevardului Coposu si are drept capat zona Balanta. Principalul rol al Axei Centrale este cel cultural si universitar, incluzand insa si sectorul serviciilor si cel al administratiei. Alaturi de Centrul Istoric, Axa Centrala sustine conceptul Sibiu, loc de intalnire. Principalele piese sunt Centrul de conferinte, congrese si spectacole, propus in zona Teatrul Radu Stanca – Piata Florilor – Cazarma 90 si Campusul universitar, in ansam­blul actualului Spital Judetean. Prin prelungirea acestei axe spre est, cartierele Lupeni, Lazaret si Gusterita vor fi mai bine conectate cu zona centrala a orasului. Capatul axei, zona Balanta, va primi rolul unui centru al cartierelor estice si va grupa dotari publice, comert, servicii si locuinte in jurul unui amplu spatiu public, propus la intersectia Calea Gusterita/str. Lazaretului.
Axa Cibin se desfasoara in lungul albiei raului si este compusa din trei segmente. Prima este Axa Cibin Vest, cu functiuni de locuire, agrement, este pozitionata in Lunca Cibinului - Şoseaua Alba Iulia si sustine in primul rand urbanizarea arealului cuprins intre cartierul Ştrand si Turnisor, cunoscut drept Campusor. Axa Cibin Centru, cu functiuni centrale servicii, comert, institutii, locuire, este pozitionata in zona Şoseaua Alba Iulia – calea ferata. Un element important este dat de cursul raului Cibin, pe ale carui maluri este propus un traseu pietonal si ciclistic cu caracter verde. Axa Cibin Est, cu activitati economice, locuire, agrement, se afla in zona calea ferata – DJ106 Agnita.

in cadrul Axei Sud sunt vizate cartierele Hipodrom I-IV si Vasile Aaron, care concentreaza cel mai mare numar de locuinte colective ale orasului. PUG-ul propaune ameliorarea mediului rezidential. Una dintre masuri ar fi relocarea bazei hipice Vasile Aaron, in locul acesteia fiind amenajat un parc de cartier si si o parcare multietajata

Cea de-a patra axa este compusa din Zona Vest. Aceasta va fi extinsa, iar adiacent, la nordul Caii Şurii Mici, va fi dezvoltata Zona Rezidentiala Vest.. PUG-ul prevede amenajarea si a unui Centru de Targuri si Expozitii, aceasta pozitie fiind favorizata atat de proximitatea viitoarei autostrazi si a aeroportului international, cat si de prezenta numeroaselor intre­prinderi care pot fi promovate. Limita nordica a zonei rezidentiale Vest este data de cursul paraului Ruscior, care marcheaza de asemenea noua limita intravilan. Aceasta limita este definitiva, arealul aflat la nord de parau fiind propus spre protejare (arie naturala protejata) si primind interdictie definitiva de construire. Teritoriul ar putea perpetua o serie de specii unicat precum patlagina uriasa, aici fiind singurul loc din Romania unde creste, si trei specii de orhidee.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 07 iulie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 02 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter