SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGConsilier nemultumit de "masina de vot" a primarului

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Majoritatea pe care Forumul Democrat al Germanilor o are in Consiliul Local Sibiu, de 14 consilieri din cei 23, face ca proiectele initiate de primarul Klaus Iohannis sa treaca fara greutate.

Fata de alte localitati, in care sedintele de Consiliu se prelungesc cu orele - ore de certuri, de cele mai multe ori, in Consiliul Local Sibiu consilierii au reusit sa voteze, in timp record, de cateva minute, toate proiectele de pe ordinea de zi.

Este motiv de nemultumire pentru unii, care spun ca este nefiresc ca membrii consiliului sa treaca peste hotarari intr-un timp atat de scurt, altii spun insa ca hotararile sunt discutate temeinic, in prealabil, in comisii.

Proiectul de hotarare privind aprobarea dezafectarii retelelor de troleibuz din Sibiu a starnit, in sedinta ordinara a Consiliului Local Sibiu de ieri, nemultumirea consilierilor locali ai PD-L, care au votat impotriva, iar unul dintre consilieri, Ioan Luca, a acuzat ca rolul Consiliului Local Sibiu este doar formal si a propus sa nu se mai intruneasca doar asa... pentru a ridica mana.

in replica, unul dintre consilierii FDGR a raspuns ca in Consiliu treaba merge ca pe roate, proiectele se studiaza temeinic in comisii si nu are rost sa se certe in timpul sedintei.

Rol doar formal

inainte de a supune la vot proiectul privind dezafectarea retelelor de troleibuz, Ovidiu Ioan Luca si-a exprimat nemultumirea vizavi de faptul ca initial s-a vorbit despre conservarea traseelor de troleibuz, iar acum se voteaza desfiintarea lor.

"Va rog ca sibian si nu din pozitia de consilier local, nu votati acest proiect. Daca un alt consiliu sau un alt primar animat de idei mai "verzi", ca sa spun asa, vor vrea sa repuna in functiune troleibuzul tot din banii nostri vor plati aceasta investitie", a spus Luca dupa ce a inceput spunand ca "acest Consiliu are o existenta pur formala". Luca a vorbit despre faptul ca alte localitati incurajeaza transportul ecologic, in vreme ce la Sibiu el a fost desfiintat pe motiv ca troleibuzele sunt prea vechi si greu de intretinut.

Proiectul a trecut cu majoritate de voturi, dupa ce au ridicat mana "pentru" consilierii FDGR, PNL si PSD si s-au impotrivit doar cei patru reprezentanti PDL.

Anul trecut, societatea Tursib a trecut la un nou plan de transport in comun, bazat doar pe autobuze, dupa ce Consiliul Local aprobase acest plan, inclusiv desfiintarea troleibuzelor.

Treaba ca pe roate

La finalul sedintei, nemultumit de cum au decurs lucrurile, Ovidiu Ioan Luca s-a ridicat din nou si a propus sa nu se mai intalneasca Consiliul Local doar ca sa ridice mana...

Primul care a raspuns a fost fostul viceprimar, Eugen Mitea, consilier PNL, care a spus ca si el isi desfasoara activitatea in comisiile CL si acolo chiar se discuta proiectele. "Şi colegii dumneavoastra din Parlament doar ridica mana", a continuat Mitea.

S-a ridicat apoi Liviu Cotarla, consilier PSD, care i-a felicitat pe Klaus Iohannis, pentru ca a fost reales presedinte al FDGR, si pe Virgil Popa pentru sefia PNL Sibiu, adaugand ca el crede ca Primaria Sibiu este foarte bine condusa.

Raimar Wagner, consilier FDGR, a tinut si el sa-si spuna parerea. Wagner a declarat ca in CL Sibiu treaba merge ca pe roate, merge ceas, acesta fiind sloganul FDGR, si ca "lucrurile adevarate se intampla in comisii, unde toate proiectele sunt foarte bine analizate. Aici nu avem de ce sa ne certam".

Consilierul FDGR i s-a adresat in continuare lui Luca spunand ca ii pare rau pentru el ca este in opozitie, dar ei au fost investiti de sibieni cu incredere si el este de parere ca isi fac treaba bine.

De altfel, in ultimele luni, consilierii PDL s-au mai aratat nemultumiti de unele proiecte initiate de Klaus Iohannis.

De data aceasta, primarul Sibiului nu a intervenit deloc in discutie.

Jos retelele de troleibuz

Dupa aprobarea proiectului de ieri, liniile de transport pentru troleibuzele din Sibiu, ce se intind pe 57 kilometri, vor fi desfiintate, de catre societatea Tursib, iar materialele vor fi vandute.

Valoarea cablurilor de alimentare, a retelelor de contact sau a substatiilor de redresare ce vor fi scoase din inventarul bunurilor care apartin domeniului public al Primariei si vor fi valorificate se ridica la peste doua milioane lei, iar banii castigati vor ajunge la bugetul local.

33 de familii pentru locuinte sociale

Consilierii locali au votat si hotararea prin care se aproba lista de prioritati pentru repartizarea de locuinte din fondul locativ al Municipiului Sibiu cazurilor sociale deosebite, in baza legii 114/1996 privind locuintele.

Sunt, in total, 33 de familii, cu cate unul, pana la cinci membri, care au depus cerere pentru o locuinta anul trecut.

Practic, Consiliul a aprobat lista cu numele celor care sunt indreptatiti sa primeasca o casa, in ordinea prioritatii, stabilita de Comisia sociala, in functie de punctajul pe care l-a obtinut fiecare.

Preturi noi la Neptun

Preturile pentru accesul la bazinul de inot, la sauna, masaj, coafor sau alte servicii ale Baii Neptun vor creste, dupa ce consilierii au votat un proiect de hotarare care prevede astfel de majorari.

Tarifele de la Baia Neptun nu au mai fost modificate din anul 2008, iar unele preturi, cum sunt cele pentru accesul la bazinul de inot, sunt neschimbate din anul 2005.

La bazinul de inot, un abonament lunar de o ora pe zi va creste de la 70 de lei la 100 lei, pentru adulti, si de la 40 de lei la 50 lei, cu reducere - pentru copii, elevi, studenti si pensionari. O ora de inot, care acum costa 3 lei, va ajunge 4 lei, pentru copii, elevi, studenti si pensionari, iar pentru adulti se scumpeste de la 5 la 7 lei.

Tariful la sauna va fi de 15 lei, in loc de 13, pentru 2 ore, iar abonamentul la sala de intretinere va creste de la 50 lei pe luna la 60 lei pe luna.

La frizeria Baii Neptun, un tuns care costa acum 7,5 lei va ajunge la 10 lei, pentru femei, iar pentru barbati se va scumpi de la 6 la 8 lei.

Nou director la Nuonsib

CL a votat si proiectul prin care Municipiul Sibiu va deveni unic actionar al societatii Nuonsib, dupa ce societatea olandeza, care detine 66% din actiuni, in valoare de 417.452 lei, a hotarat sa-si cedeze partea sa pentru valoarea simbolica de 1 euro.

Nuonsib a luat fiinta, in 1996, prin asocierea societatii Nuon International Renewables Projects B.V. Olanda, cu 66,07% din actiuni, si Municipiului Sibiu, cu 33,9% din actiunile societatii, in valoare de 212.289 lei.

Nuonsib furnizeaza agent termic pentru 960 de abonati din Sibiu.

Consilierul FDGR, Hans Klein, a explicat ca daca acum 15 ani a fost foarte incantat de colaborarea cu firma olandeza, acest parteneriat nu mai functioneaza bine de opt ani incoace si se bucura ca au gasit o solutie pentru rezolvarea problemei.

Hans Klein a participat la sedinta de ieri, desi in urma cu doua saptamani a fost ranit intr-un accident de circulatie si a suferit o fractura la picior.

Proiectul privind preluarea actiunilor Nuonsib de catre Municipiul Sibiu a trecut cu patru abtineri. in cadrul aceluaisi proiect a fost numit si noul director de la Nuonsib, Andreea May.

Cu laptopul la sedinta

Pentru ca au adoptat idei mai "verzi", la propunerea consilierului Ioan Luca, 13 consilieri locali au cerut sa-si primeasca documentatiile pentru sedintele de consiliu doar pe e-mail, pentru a face astfel economie, 10 dintre ei au cerut sa primeasca, in continuare teancul de hartii, iar un consilier a cerut sa le primeasca si pe hartie si pe mail.

De altfel, la sedinta de ieri, doi dintre consilieri au renuntat la clasicele mape si au urmarit proiectele de hotarare pe laptop-uri.de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 30 aprilie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 11 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter