SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGConsilierii locali, in razboi: PDL versus FDGR plus PNL

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

`Noi suntem de decor. Propun sa nici nu mai venim`. `Sunteti in Opozitie si noi suntem majoritatea, suntem investiti de sibieni`. Sunt doar doua dintre replicile aruncate azi in sedinta Consiliului Local Sibiu. Primul citat ii apartine lui Ovidiu Ioan Luca, unul dintre cei patru reprezentanti ai PDL in CL Sibiu. Al doilea citat apartine lui Raimar Wagner, unul din cei 14 alesi din partea FDGR, in Consiliul Local format din 23 de consilieri.

Reactia lui Ovidiu Luca a fost starnita de proiectul de hotarare referitor la dezafectarea retelelor de contact ale troleibuzelor, mijloace de transport la care Tursib a renuntat cu voia CL Sibiu anul trecut. `Constat ca acest consiliu are o prezenta formala. Cand acest proiect a ajuns pe mesele noastre, hotararea era deja luata. Mergeti prin Sibiu si vedeti ca, deja, o parte din aceste retele nu mai exista. Se spunea ca troleibuzele au costuri mari de intretinere. Asta, probabil, pentru ca erau vechi. In fostul proiect de hotarare prin care am aprobat eliminarea troleibuzelor de pe traseu, se spunea ca retelele de contact vor fi conservate. Acum, cand toata lumea alege mijloacele de transport ecologice, noi renuntam de tot la acestea. Va rog sa nu votati acest proiect de hotarare. In momentul in care va veni un alt consiliu local sau, poate, un alt primar si va dori sa revitalizeze transportul cu troleibuze, tot din banii nostri vor trebui remontate aceste retele. Va vorbesc si ca un sibian, nu numai in calitate de consilier local`, a cuvantat Ovidiu Luca.

Evident, discursul sau nu a avut nicio urmare din cele preconizate de democrat-liberal. Proiectul pentru dezafectarea si valorificarea retelelor de troleibuz a fost adoptat, cu votul `pentru` al FDGR, PSD si PNL, singurii care s-au opus fiind cei patru reprezentanti PDL.

La finalul sedintei, Ovidiu Luca a luat iarasi cuvantul. `Data fiind si perioada de criza, eu zic ca nu mai are niciun rost sa mai venim aici. Sa scutim niste bani`.

Declaratia lui a fost rapid taxata de Eugen Mitea, un rar vorbitor in plenul sedintei de Consiliu Local. `Eu imi desfasor activitatea de consilier local in Comisia Economica si acolo chiar se munceste si se dezbat probleme. Daca dumneavoastra va luati doar dupa ce vedeti ca fac colegii din Parlament, care doar ridica mana, e treaba dumneavoastra`, a sarit Mitea.

Un drept la replica a cerut si unul din cei mai tineri consilieri locali din partea FDGR, Raimar Wagner. `Faptul ca in plenul sedintei de Consiliu local lucrurile merg ca pe roate, un slogan pe care l-am adopat, este un semn ca aici lucrurile merg bine. Dumneavoastra sunteti in opozitie si noi avem majoritatea. Sibienii ne-au investit pe noi cu incredere`, a replicat Wagner.

Peste toate aceste replici acide, a venit interventia lui Liviu Cotarla, consilier din partea PSD, fostul candidat la Primaria Sibiu. `Vreau sa felicit pe domnul primar Klaus Johannis pentru alegerea domniei sale in functia de presedinte al FDGR. Tin sa il felicit si pe domnul Virgil Popa, pentru alegerea domniei sale in functia de presedinte al PNL Sibiu. Este o dovada a fortei politice pe care reprezentantii din executivul local o au`, a spus Cotarla.

de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 30 aprilie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 11 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter