SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGConsiliul Judetean are strategie de dezvoltare a serviciilor sociale

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu a elaborat Strategia Judeteana de dezvoltare a serviciilor sociale pe termen mediu si lung, respectiv pentru perioada 2013-2017-2020.

Strategia a fost dezbatuta si avizata de Comisia Judeteana privind Incluziunea Sociala si aparobata in ultima sedinta a CJ.

"Prin elaborarea acestei strategii ne-am propus dezvoltarea unui sistem functional de servicii la nivel judetean care sa sprijine persoanele vulnerabile sa depaseasca situatiile de dificultate, sa previna si sa combata riscul de excluziune sociala, sa creasca nivelul de trai si sa promoveze incluziunea sociala a acestora ", a declarat Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Elaborarea strategiei s-a realizat in perioada octombrie 2012 - ianuarie 2013, in urma consultarii furnizorilor de servicii sociale publici si privati, prin solicitari de informatii privind numarul si categoriile de beneficiari, serviciile existente si serviciile sociale propuse pentru a fi infiintate. De asemenea, au fost organizate trei intalniri cu reprezentantii furnizorilor publici si privati acreditati, iar draftul strategiei a fost publicat pe site-ul DGASPC si pe cel al Consiliului Judetean pentru consultare si eventuale sugestii si completari.

Pe baza analizei realizate, atat pe categorii de beneficiari cat si pe serviciile sociale acreditate la nivelul judetului Sibiu, s-au conturat urmatoarele obiective generale, clasificate pe tipuri de beneficiari.

"Astfel, pentru Copii, tineri si familie se doreste asigurarea ingrijirii, cresterii, formarii, dezvoltarii si educarii copiilor in cadrul propriilor familii, prin prevenirea separarii copiilor de familie si prin asigurarea de servicii de suport si ingrijire adaptate nevoilor copiilor cu dizabilitati. De asemenea, se urmareste imbunatatirea retelei de servicii sociale pentru copilul lipsit temporar sau definitiv de parintii sai. Acest obiectiv se poate realiza prin cresterea calitatii vietii beneficiarilor din centrele de plasament aflate in subordinea DGASPC Sibiu si prin intinerirea retelei de asistenta maternala. in paralel, se are in vedere dezvoltarea de servicii sociale avand drept scop prevenirea si combaterea saraciei si riscului de excluziune sociala prin reducerea numarului de persoane si familii fara venituri sau cu venituri reduse. Acest demers isi propune reducerea numarului de persoane care traiesc in strada si dezvoltarea retelei de unitati de asistenta medico-sociala la nivelul judetului. Totodata, trebuie dezvoltate serviciile sociale destinate victimelor violentei in familie, care sa conduca la cresterea gradului de siguranta a victimelor violentei in familie, prin infiintarea unui centru de primire in regim de urgenta sau prin modernizarea si dotarea celor existente. Tot in acest sens, trebuie avuta in vedere scaderea numarului victimelor violentei in familie prin asigurarea de servicii de prevenire - centre de consiliere pentru victimele violentei in familie", se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Sibiu.

Pentru Persoanele adulte cu dizabilitati obiectivele urmarite vizeaza imbunatatirea retelei de servicii sociale destinate acestora. in primul rand se doreste prevenirea institutionalizarii persoanelor cu dizabilitati prin dezvoltarea de servicii specifice, dar si dezvoltarea de noi servicii sociale rezidentiale destinate persoanelor adulte cu dizabilitati in judetul Sibiu. in plus, strategia analizeaza si cresterea sanselor de integrare pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati.Pentru categoria Persoanelor varstnice din judetul Sibiu, se urmareste cresterea calitatii vietii, prin prevenirea institutionalizarii si prin dezvoltarea de servicii rezidentiale destinate persoanelor varstnice deservite de un personal bine format.De asemenea, pentru acoperirea permanenta a nevoilor zonale de servicii sociale trebuie creat un sistem de structuri partenere reale si active cu societatea civila (Consiliul Judetean, DGASPC, autoritati publice locale, ONG-uri si alte institutii interesate). Acest sistem poate functiona prin cofinantarea serviciilor sociale de interes judetean furnizate de ONG acreditate de la bugetul judetean si prin subventionarea unor servicii sociale de interes local furnizate de ONG acreditate de la bugetul local.Dezvoltarea de parteneriate public-public si/sau public-privat pentru dezvoltarea de grupuri de ajutor reciproc pentru persoanele dependente (alcool, droguri, alte substante si dezvoltarea de centre de voluntariat la nivelul judetului care sa vina in sprijinul comunitatilor locale in furnizarea de servicii sociale adecvate nevoilor identificate sunt intre prioritatile in acest domeniu.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 11 martie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter