SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Consiliul Judetean trebuie sa taie din cheltuielile de personal

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Ministerele au stabilit un plafon de 118 milioane de lei pentru Consiliul Judetean, in timp ce suma calculata de conducerea CJ pentru cheltuielile de personal este de 127 milioane de lei. Exista asadar o diferenta de 9 milioane de lei in plus fata de plafonul Guvernului. Cum Consiliul Judetean nu se poate incadra, deocamdata, in plafonul impus, adoptarea bugetului judetului pentru 2011 este amanata. in mod normal, ieri, in sedinta Consiliului Judetean de la Avrig trebuia sa se discute adoptarea bugetului, insa din cauza acestor dispute votarea bugetului nu a mai avut loc. Daca plafonul va ramane cel stabilit de Ministerul de Finante, atunci CJ va fi nevoit sa reduca din salarii sau sa disponibilizeze angajati.

CJ a recalculat cheltuielile de personal

Initial, suma inclusa in proiectul de buget pentru 2011 a fost de 133 de milioane de lei. "Dupa mai multe discutii cu Finantele si aplicand noua metoda de calcul s-a ajuns la suma de 127 de milioane de lei. in aceste conditii, nu ne putem incadra in suma de 118 milioane de lei, stabilita prin ordin al ministrilor de Finante si Interne. Eu am stiut de aceasta situatie inca de cand exista proiectul de ordin al ministrilor, deoarece ne-a fost prezentat la intalnirea Uniunii presedintilor de consilii judetene. Este primul an in care se introduce un astfel de plafon. Trebuie spus ca exista acesti bani pentru cheltuielile de personal, insa trebuie sa ne conformam plafonului. Din suma destinata cheltuielilor de personal, Consiliul Judetean are doar 3 milioane de lei, restul fiind impartite pentru cele 23 de institutii ale Consiliului Judetean. Daca astazi intram in sedinta cu bugetul judetului nu-l aprobam. Trebuie sa existe o rezolvare", a spus Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean.

Prezent la sedinta Consiliului Judetean, prefectul Horatiu Racuciu spune ca este nevoie de o analiza comuna intre conducerile Consiliului Judetean, Prefecturii si Directiei de Finante, aceasta fiind programata pentru zilele urmatoare. Ordinul prevede ca plafonul salarial pentru unitatile administrative din judet sa fie de 355 milioane de lei. Ieri, Prefectura a trimis Consiliului Judetean o adresa prin care se specifica ca plafonul stabilit este de 117, 012 milioane lei.

in aceasta problema s-au implicat, ieri, si alesii judeteni. Adrian Besoiu, PSD, a declarat ca plafonul stabilit nu acopera cheltuielile de personal si daca ramane neschimbat va duce la reduceri salariale si disponibilizari. La randul sau, Ioan Terea, tot PSD, spune ca acesta situatie cu depasirea plafonului se regaseste si in cazul mai multor primarii din judet, care nu isi pot aproba bugetele locale. Ceva mai optimist este consilierul PDL, Dan Voinea, care spune ca fundamentarea bugetului trebuie sa se faca conform legii si ca in cele din urma vor exista solutii pentru rezolvarea acestei situatii.

Potrivit legii, unitatile adminsitrative locale, cum este cazul Consiliului Judetean si al primariilor, bugetele locale trebuie sa se adopte in termen de 45 de zile de la adoptarea legii bugetului de stat. Aceasta inseamna ca Consiliul Judetean trebuie sa-si adopte bugetul pe 2011 pana in 11 februarie. Cel mai probabil, institutia judetului va organiza o sedinta extraordinara. Ieri, alesii au reusit sa imparta in schimb sumele din TVA si impozitul pe venit pentru primariile din judet pentru echilibrarea bugetelor locale.
de Cosmin Pal


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 28 ianuarie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 16 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter