SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Consiliul local, scos din conducerea Aeroportului. Consiliul Judetean isi restrange, de asemenea, influenta

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Consiliul Judetean Sibiu pregateste o noua echipa pentru Consiliul de administratie al Regiei Autonome Aeroportul Sibiu. Dupa ce in 2007 - cand la respectivul obiectiv se apropiau de finalizare investitiile de 70 de milioane de euro - Consiliul de administratie a devenit unul in care Consiliul Judetean si cel Local detineau majoritatea, acum, lucrurile revin la structura anterioara.

Regia Autonoma Aeroportul International Sibiu va avea un nou Regulament de organizare si functionare daca, in sedinta de joi, alesii judeteni vor aproba proiectul initiat de presedintele Martin Bottesch. Proiectul prevede schimbari importante in conducerea celei mai importante investitii facute la nivel local, din fonduri locale, in ultimii zeci de ani.

Probabil cea mai importanta schimbare propusa este cea referitoare la componenta Consiliului de administratie a Aeroportului sibian. In decembrie 2007, inainte ca proiectul de modernizare a Aeroportului sa fie finalizat, din consiliul de administratie au fost scosi o serie de profesionisti, in locul lor fiind numiti reprezentanti ai Consiliului Judetean, respectiv a celui Local - cele doua institutii care au asigurat finantarea celei mai importante parti din lucrarile de reabilitare si modernizare a Aeroportului.

Astfel, in decembrie 2007, Consiliul de administratie al Aeroportului era limitat la un numar de membri cuprins intre sapte si noua, cu urmatoarea componenta:

- directorul general al regiei autonome, care este si presedintele Consiliului de administratie;
- 2 reprezentanti ai Consiliului Judetean Sibiu;
- 1 reprezentant al Ministerului Transporturilor;
- 2 reprezentanti ai Consiliului local al municipiului Sibiu;
- alte persoane, specialisti in domeniul de activitate al regiei autonome.

In octombrie anul trecut, numarul membrilor CA a fost limitat la sapte, renuntandu-se la `specialisti in domeniul de activitate al regiei autonome`. Hotararea adoptata de consilierii judeteni limita la `unul` numarul specialistillor in domeniul aeroportuar care sa faca parte din CA.

Noul proiect pentru consiliul de administratie al Aeroportului scoate din schema in totalitate reprezentantii Consiliului Local si reduce la unul locurile pentru Consiliul Judetean. In plus, creeaza locuri pentru trei specialisti in domeniu. Astfel, potrivit proiectului propus de Martin Bottesch, Consiliul de administratie al Regiei autonome Aeroportul International Sibiu va fi alcatuit dintr-un numar fix de noua persoane. Structura va fi urmatoarea:

- directorul general al Regiei Autonome, care este si presedinte al consiliului de administratie
- reprezentantul Consiliului Judetean Sibiu
- reprezentantul Ministerului Tranporturilor
- reprezentantul Ministerului Finantelor
- reprezentantul Ministerului Apararii Nationale
- reprezentantul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale
- trei persoane numite dintre ingineri, juristi, economisti, tehnicieni specialisti in domeniul de activitate al regiei autonome, dupa cum se arata in proiectul propus de Martin Bottesch.

Alt evaluator

Noul Regulament de functionare schimba lucrurile si in ceea ce priveste evaluarea activitatii directorului general al Aeroportului. Din 2007, acest atribut apartinea unei comisii desemnate prin hotarare a Consiliului Judetean Sibiu. Noul proiect lasa aprecierea activitatii directorului general in seama Consiliului de administratie. Acelasi consiliu va stabili si remuneratia directorului general, suma care va trebui, insa, sa fie avizata si de presedintele CJ Sibiu.

Inca un director. Adjunct

O alta propunere este crearea unui nou post de director adjunct: pana acum, Aeroportul sibian a avut un director general, ajutat de alti doi directori. Proiectul initiat de Bottesch prevede ca directorul general sa aiba in subordine trei directori: unul tehnic, unul operational si unul economic.

Totodata, pana acum, Aeroportul nu putea incheia niciciun contract comercial cu diferite companii aeriene pana cand presedinele CJ Sibiu nu isi dadea avizul. Practic, mersul lucrurilor era urmatorul, in cazul contractelor cu diferite companii aeriene: inaintea negocierilor, Consiliul de Administratie se intrunea pentru a desemna o comisie de negociere. Rezultatul negocierii era inclus intr-un raport ce trebuia aprobat de Consiliul de administratie, dupa care urma drumul catre CJ Sibiu, pentru a obtine avizul presedintelui CJ Sibiu. Contractul comercial nu putea fi incheiat cu diferitele companii aeriene pana cand presedintele CJ nu isi dadea avizul.

Potrivit noului regulament, comisia de negociere nu mai este desemnata de CA, ci de directorul general, iar pentru incheierea contractului nu mai este necesar sa se astepte avizul presedintelui Consiliului Judetean.

Citeste si

Si Dornier Consulting ar putea plati pentru daunele de la Aeroport


de Traian DELEANU


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 25 ianuarie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter