SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGConstantin Sovaiala: "Guvernul USL limiteaza accesul primarilor PDL la fondurile de dezvoltare "

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Vicepresedintele PDL Sibiu, Constantin ┼×ovaiala, a declarat ca pune la indoiala transparenta cu care se aproba si se finanteaza obiectivele de investitii din cadrul Programului National de Dezvoltare Locala. " Acest program reuneste trei acte normative privind finantarea unor investitii la nivel local: realizarea, extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si a statiilor de tratare a apelor, sistemelor de canalizare si a statiilor de epurare a apelor uzate, precum si infrastructura rutiera - drumuri de interes local, poduri, podete etc. Coordonatorul Programului este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iar finantarea se face de la bugetul statului, beneficiari fiind autoritatile locale. Dar daca analizam ordonanta, putem constata o centralizare excesiva a mai multor programe de investitii importante la nivelul Ministerului Dezvoltarii si ne punem fireasca intrebare: de ce aceasta centralizare? Raspunsul este simplu: ingradirea accesului la fonduri al primarilor, altii decat cei din USL. Chiar presiuni, amenintari cu scopul racolarii, stiind ca toti au nevoie de finantare pe astfel de programe ", a declarat Constantin ┼×ovaiala, vicepresedinte al PDL Sibiu.

Repartizarea sumelor pentru Program, aprobarea listelor de investitii, vechi sau noi, decontarea fondurilor alocate de la bugetul de stat, se fac, spune ┼×ovaiala, de Ministerul Dezvoltarii. " De ce nu s-a descentralizat programul? De ce nu s-a constituit o comisie transparenta formata din reprezentanti ai mai multor ministere sau institutii cum ar fi al finantele, mediul, Asociatia comunelor sau oraselor. De asemenea, consiliile judetene centralizeaza propunerile inaintate de UAT, le avizeaza si le transmit in mod centralizat Ministerului. Aceasta filtrare a proiectelor de investii nu este deloc intamplatoare avand in vedere faptul ca USL detine presedentia consiliilor judetene in mai mult de 75% din judetele Romaniei ", a mai spus ┼×ovaiala.

Potrivit vicepresedintelui PDL Sibiu, aceasta situatie " arata foarte clar politizarea programului, minimalizarea tanselor corecte de acces la program a primarilor PDL la aceste fonduri ". ┼×ovaiala a spus ca isi va folosi prerogativele pe care le are ca si consilier judetean pentru a veghea la asigurarea transparentei acceptarii proiectelor obiectivelor de investitii initiate de primarii PDL. (L. B.)


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 26 aprilie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter