SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGConstantinescu, despre Johannis

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, a venit la Sibiu, parca, putin obosit. Mai degraba preocupat de manifestarile academice la care ia parte, decat de politica, alegeri, candidaturi sau Traian Basescu. Despre care, intrebat, prefera sa faca lungi pauze. Insista pe prezenta sibienilor la alegerile de duminica, dar arunca vina transformarii scenei politice intr-o zona populata de non-valori pe spatele presei si a intelectualitatii. Cat despre Klaus Johannis, il considera un experiment cu sanse si la alegerile prezidentiale, doar pentru ca oferta de pana acum este dezamagitoare.

Reporter: Sibiul a fost judetul care v-a acordat procentual, in 1996, cele mai multe voturi. La ultimele alegeri, voturile s-au mutat catre Traian Basescu. Multumit de aceasta glisare?
Emil Constantinescu: Nu doresc sa ma angajez pe aceasta cale, pentru ca... Vreau sa raman doar la recunostinta pe care o am fata de electoratul sibian, care mi-a permis sa castig si sa pun in practica reformele pe care le-am produs.

R.: Considerati ca romanii au motive intemeiate sa nu mearga duminica la vot, dupa cum indica toate semnele?
E.C.: Nu. Romanii au motive intemeiate sa se prezinte la vot, pentru ca parlamentarii pe care ii vor trimite in Parlamentul European vor reprezenta Romania. Este nu numai o problema de eficienta, este una de demnitate.

R.: Cum mai pot fi romanii convinsi sa participe la scrutin?
E.C.: in niciun caz nu prin chemari la vot in ultimul moment. Cred ca exista o responsabilitate enorma care revine mass-media in primul rand, pentru promovarea valorilor si ierarhiilor reale in societate. Din pacate, mai ales dupa 2000, societatea romaneasca a alunecat in derizoriu, dezbaterea publica a scazut intr-un mod uluitor si integrarea in Uniunea Europeana, in loc sa reprezinte un moment de afirmare a unui proiect politic a natiunii romane a reprezentat intrarea intr-o grava criza morala, care subrejeste si institutiile si constiinta romanilor. Elitele si, insist, mass-media aplecata inspre derizoriu au o responsabilitate foarte mare pentru promovarea non-valorilor care ajung sa reprezinte natiunea romana.

R.: S-a tot discutat, in ultima vreme, despre o candidatura a lui Klaus Johannis la prezidentiale. Ati fost acolo. Ar avea sanse un Johannis?
E.C.: Ţinand cont de oferta destul de dezamagitoare, orice candidat care ar putea sa vina cu un mesaj nou si sa reprezinte o certitudine a unei schimbari spre bine este binevenita.

R.: Dar ar reusi sa se descurce o persoana singura in mijlocul politicii bucurestene?
E.C.: Experienta Sibiu, care pot sa va spun ca a avut un ecou pe plan european a dovedit ca, sibienii cel putin, au avut intelepciunea sa aleaga personalitati, chiar daca acestea nu au avut in spate un partid politic. Ati dovedit prin ceea ce se numeste "faza de laborator" ca asa ceva este posibil.

R.: Dumneavoastra l-ati vota pe Klaus Johannis?
E.C.: Nu imi expun acum si votul. imi expun doar parerile.
Cu fata la romanii din SUA

R.: Ce obtin romanii, sibienii, de la un astfel de Congres precum cel la care participati acum la Sibiu?
E.C.: Natiunea romana are nevoie de o viziune si o strategie de dezvoltare durabila. Aceasta strategie trebuie dedicata natiunii si nu statului roman si trebuie sa cuprinda toata elita intelectuala romaneasca, oriunde s-ar afla ea in lume, adresandu-se natiunii romane oriunde s-ar afla ea in lume. Şi sigur ca SUA, conform ratingului cunoscutelor ierarhii, are o misiune in acest scop. Ma bucur ca putem intalni la Sibiu acesti prestigiosi cercetatori romani si cred ca lucrarile acestui congres vor reprezenta o pagina importanta in dezvoltarea culturii si cercetarii romanesti.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 03 iunie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter