SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGConstructorii centurii: terminam in 2010

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Reprezentantii Max Boegl - Geiger - Comtram sustin ca centura Sibiului ar putea fi, integral, finalizata in 2010. Daca CNADNR s-ar misca rapid.

Parti bune: in momentul de fata, pe santierul de 14,8 km al primei sectiuni a centurii ocolitoare a Sibiului constructorii au inceput lucrarile in proportie de 80-85 la suta. Cu platile lucrarilor nu s-a inregistrat nicio problema pana acum, iar in ceea ce priveste relocarea utilitatilor - punctul in care s-au blocat cei de la Todini - lucrurile au inceput sa se miste. Cei de la Transgaz sunt asteptati sa inceapa demersurile de relocare a magistrarelor proprii in aceasta saptamana, iar proiectul pentru relocarea conductelor Apa-Canal este in lucru si va fi folosit si de cei de la E.On Gaz, avand in vedere "suprapunerea" utilitatilor celor doua companii. Tot la partile bune poate fi inclus si faptul ca reprezentantii constructorilor au declarat pentru Sibiu Standard ca asfaltarile sunt programate sa inceapa la finele acestei luni, cel mai tarziu in prima parte a lui iunie.

Problemele legate de proiectul centurii ocolitoare sunt, insa, numeroase. Una din semnele de intrebare ramase sunt cele legate de relocarea utilitatilor ce apartin societatii Transelectrica. "Aici cei de la CNADNR s-au angajat sa efectueze toate demersurile necesare", au declarat reprezentantii conducerii MAx Boegl - Geiger - Comtram. Situatia nu este in totalitate clara in ceea ce priveste proiectarea lucrarilor prin care deteriorarile suferite de lucrarile efectuate de Todini sa fie reabilitate. Initial, aceasta proiectare a reabilitarilor trebuia facuta in urma unei licitatii. Aceasta procedura a fost anulata in februarie anul acesta, deoarece presupunea termene prea lungi. Solutia pentru scurtarea termenelor de proiectare a fost reangajarea fostilor proiectanti - consortiul Typsa - Prointec. Discutiile cu acestia au inceput acum doua saptamani, urmand ca in cursul acesteia sa fie stabilite detaliile pentru realizarea proiectului necesar lucrarilor de reabilitare a stricaciunilor provocate de cei doi ani in care lucrarile executate la centura de Todini nu au mai fost consolidate.

Tot cu semnul intrebarii ramane solutia ce urmeaza sa fie adoptata pentru statia de asfalt. Singura de la Sibiu ce producea asfalt la standardele prevazute pentru o astfel de lucrare apartinea celor de la Todini. "Daca nu vom obtine o derogare pentru a utiliza statia noastra de asfalt vom gasi o solutie, in cele din urma", mai spun constructorii.

in fine, cea de-a doua sectiune a centurii ar putea fi mai rapid finalizata daca lucrarea va fi castigata prin licitatie de actualii constructori ai primei sectiuni - s-ar scurta mult timp la organizarea de santier etc. Doar ca si aici, termenele sunt stranse. Potrivit CNADNR, termenul de executie ar fi de 20 de luni, cu costuri de aproximativ 15,5 mil. de euro. Procedura de licitatie nu a fost, inca demarata, si nu este clar ce se va intampla cu DJ 106 B, drum ce urmeaza sa fie inclus in centura - in calculele CNADNR, reabilitarea acestui drum nu este prevazuta.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate duminica, 03 mai 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter