SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGConstructorii muta lupta pe birouri

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Oferta de spatii de birouri este in crestere in orasul Sibiu si va exploda in circa doi ani, dar preturile se mentin la un nivel ridicat pentru acest segment, spun agentii imobiliari. Potrivit lor, in acest moment, pe piata, sunt deja disponibile locatii cu suprafete mari pentru spatii de birouri, iar lucrurile vor cunoaste o turnura spectaculoasa in cativa ani. Explicatia vine din doua directii. Mai intai, criza i-a determinat pe multi patroni sa schimbe sediul generos pe un spatiu mai restrins, dar cu o chirie mai mica. In al doilea rand, in Sibiu, exista investitii semnificative, daca nu, chiar spectaculoase, pe sectorul spatiilor de birouri, cea mai mare dintre ele fiind in executie: investitia de 85 milioane lei a grupului Atlassib in Turnurile Gemene.

"Pe sectorul tranzactiilor cu spatiilor de birouri nu se misca multe lucruri in acest moment, iar tranzactiile care au avut loc au avut ca obiect spatii mici, de 20 de metri patrati, in care s-au mutat firme care ocupau spatii mai mari, cu chirii mai mari", spune Bogdan Gicu, presedintele filialei Sibiu a Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare. Potrivit lui, investitiile de acum in spatii de birouri se justifica prin prisma faptului ca o relansare a economiei, peste doi ani sau trei ani, ar creste interesul pe piata pentru acest segment, deficitar in Sibiul ultimilor ani.

Poate tocmai de aceea, in acest moment, in plina criza economica, in Sibiu se construiesc cladiri foarte generoase de birouri, vizavi de Sala Transilvania - Turnurile Gemene, mai aproape de centru, pe strada Av. Ilie Macelaru sau chiar intr-o zona aparent neatractiva pentru asa ceva, pe strada Neppendorf. Pentru ultima locatie, exista un certificat de urbanism emis de Primaria Sibiu in chiar luna iulie a acestui an, pentru un centru de afaceri de cinci etaje si mansarda, alaturi de imobile de locuinte colective. Certificatul de urbanism este emis pe numele firmei Rebis SRL Sibiu. De asemenea, un PUZ aprobat de Primaria Sibiu in 2008, stabilea posibilitatea constructiei, pe strada Vasile Milea, a unei cladiri de birouri de 10.000 de metri patrati, pe un teren de 2.500 de metri patrati.

Spatii de birouri in cladiri de peste zece etaje ar putea rasari si pe strada Zaharia Boiu, in zona caminelor studentesti. Pentru terenul de la numarul 37 exista un proiect de plan urbanistic zonal realizat de firma de arhitectura Arhimus, potrivit caruia aici s-ar putea ridica o cladire cu doua corupuri, de 10, respectiv, 12 etaje. Conform datelor de pe site-ul firmei de arhitectura, birourile ar urma sa ocupe cinci nivele din posibila cladire de la numarul 37. Proiectuls e afla in faza de avizare.

"Piata de birorui depinde de masurile fiscale pe care le va lua Executivul in urmatoarea perioada. Daca se intorc investitorii, atunci piata de birouri va fi una foarte atractiva din punct de vedere imobiliar, iar investitiile de acum, din Sibiu, se justifica. In doi ani, spatiile de birouri ar putea fi foarte interesante", mai spune Bogdan Gicu.

Clienti atrasi prin servicii

De la constructia unei cladiri de birouri pana la aducerea de chiriasi este cale lunga, sustin oameni din domeniu. Potrivit specialistilor, o "reteta" buna pentru o cladire de birouri trebuie sustinuta de servicii conexe. Pe aceasta ideea mizeaza spre exemplu administratorii a ceea ce va deveni cea mai mare cladire de birouri din Sibiu, cea a Turnurilor Gemene. Potrivit descrierii proiectului dezvoltat de catre firma Transcar International, oamenii de afaceri vor fi atrasi prin organizarea de "misiuni de afaceri". Administratorii mai amintesc de servicii salile de conferinta si de consultanta oferita "din partea casei" firmelor mai mici, pentru a impiedica eventuale esecuri ale acestora. De asemenea, ei mai vorbesc de o comunicare permanenta care sa se mentina intre numeroasele firme care ar putea ocupa spatiile de birouri din Turnurile Gemene si de stabilirea, astfel, a unui mediu de afaceri care sa nasca si colaborari intre cei prezenti. Cladirea de 15 nivele, ridicata vizavi de sala Transilvania, va costa 85 milioane lei, parte din acesti bani fiind asigurati din fonduri europene de dezvoltare. Capacitatea cladirii este de peste 1.650 de persoane, iar suprafata totala este de aproape 13.000 de metri patrati desfasurati.

de Laurentiu PARNICA


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 24 august 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter