SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGConstructorul si proiectantul Aeroportului se fac ca ploua

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Pe proiectant si constructor ii doare in pista de Aeroport

Dupa ce si-au incasat aproape toti banii de la Consiliul Judetean, cei doi nu vor sa mai stie aproape nimic de alunecarile de teren din capatul zonei de siguranta a pistei. Practic, au luat banii, dar nu si-au facut treaba asa cum ar fi trebuit, mai ales ca lucrarile la pista sunt in garantie. Lipsa unui raspuns din partea constructorului si proiectantului a fost confirmata, ieri, de presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch. "Astazi (n.red. - ieri) este termenul limita pentru primirea raspunsurilor la notificarile trimise de noi. Nu am primit niciun raspuns si sunt sceptic ca va exista unul in acest sens. Vom vedea ce avem de facut in continuare", ne-a declarat Martin Bottesch, aseara la inchiderea editiei. Termenul limita pentru primirea raspunsurilora fost 4 noiembrie, ora 24.

CJ ii va chema in instanta

Avand in vedere aceasta situatie, conducerea CJ va analiza in detaliu modul in care isi va recupera sumele investite in reabilitarea si modernizarea pistei Aeroportului, in speta lucrarile din zona de siguranta a pistei. Consiliul Judetean va incepe procedurile de licitatie publica pentru proiectare si executie pentru lucrarile de care este nevoie la Aeroport si va demara procedura de executare a garantiei bancare depuse de executant, firma Max Bogl, si care depaseste 1 milion de euro. Pentru diferenta dintre valoarea lucrarilor si cea a garantiei, Consiliul Judetean ii va actiona in instanta pe cei doi, constructorul Max Bogl si proiectantul IPTANA Obermeyer. in paralel cu batalia care se prefigureaza in instanta, Consiliul Judetean este nevoit sa inceapa realizarea documentatiilor necesare inceperii lucrarilor de remediere a alunecarilor de teren, mai ales ca se apropie sezonul rece, iar timpul nu lucreaza in favoarea Consiliul Judetean. in cazul in care CJ va demara procedurile de licitatie publica pentru proiectarea si executarea lucrarilor necesare, trebuie sa identifice si sursele de finantare pentru acoperirea cheltuielilor, pe langa banii ramasi din eventuala executie bancara a garantiei de executare. Deocamdata, nu se stie de cati bani va fi nevoie.

Ce este de facut?

Expertiza comandata de Consiliul Judetean arata ce lucrari trebuie facute, iar expertul propune doua variante si opteaza pentru cea de-a doua ca fiind mai fezabila.

O prima varianta de rezolvare a problemei propune "separarea zonei de platforma realizata in profil mixt sau rambleu de restul aeroportului din punct de vedere al sistemului de drenaj", un nou sistem de drenaj complex de suprafata si de adancime care sa colecteze si sa conduca apele din precipitatii, gravitational catre raul Cibin, piloti de var nehidratat, ciment si nisip, un pinten " de picior " din geocelule sau gabioane umplute cu balast sau piatra sparta compactata, eliminarea actualului material de umplutura si inlocuirea lui, dar si "refacerea infrastructurii si suprastructurii pistei Aeroportului.

Cea de-a doua varianta pe care o propune expertul este un " sistem rigid " alcatuit dintr-o dala rezemata pe piloti de diametru mare incastrata in roca de baza - pod ingropat.

in plus, pentru mentinerea in echilibru a rambleului existent din aval de pista se este nevoie de lucrari de sprijinire in zona alunecarii de

teren, drenaj de contur, modelarea geometriei taluzului pentru obtinerea unor suprafete continue si stabilizarea taluzului cu plantatii hidrofile.

"Consider in calitate de expert ca varianta II reprezinta o solutie mai fezabila. Fezabilitatea rezulta din faptul ca lucrarile propuse sunt precise, coerente si elimina erorile posibile de executie", se arata in expertiza semnata de prof.univ.dr.ing. Anton Chirica, cel care semneaza expertiza.

Presedintele CJ spune ca a existat un studiu geo care atentiona asupra terenului dificil din zona Aeroportului, iar acest studiu a stat la dispozitia proiectantului. Modernizarea Aeroportului a costat in jur de 270 milioane de lei.
de Cosmin Pal


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 05 noiembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter