SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCopiii din Talmaciu - la fel ca toti copiii Europei

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

incepand cu acest an scolar, Şcoala Gimnaziala Talmaciu (structura scolara a Liceului Tehnologic "Johannes Lebel" Talmaciu), alaturi de alte institutii de invatamant din patru tari ale Europei (Polonia, Islanda, Cipru si Portugalia) este partener intr-un proiect multilateral Comenius, intitulat "ALL DIFFERENT, ALL THE SAME: EUROPE'S CHILDREN!" (TOŢI DIFERIŢI, TOŢI LA FEL: COPIII EUROPEI!")

Proiectul a fost inaugurat in scoala din Talmaciu cu sarbatorirea " Zilei Internationale a Limbilor " si va continua cu o sesiune de comunicari, programata pentru azi, 10 octombrie 2013, ora 12.30. La aceasta activitate sunt invitati locuitori ai orasului Talmaciu care doresc sa afle informatii despre proiect si temele lui principale.

Cele mai importante activitati incluse anul acesta in proiect se vor derula la sfarsitul acestei luni (21-27 octombrie), cand la Şcoala Gimnaziala Talmaciu vor sosi musafiri din tarile partenere. Cu acest prilej, vineri- 22 octombrie 2013, la Casa de Cultura a orasului Talmaciu, se va desfasura un spectacol festiv.

Prin implicarea in acest proiect, elevii si cadrele didactice din Talmaciu, alaturi de partenerii lor, doresc sa-si aduca contributia la reducerea abandonului scolar in randul romilor, integrarea lor in sistemul educational si in societate, dezvoltarea spiritului de toleranta, intelegere si prietenie intre toti cetatenii lumii, cunoasterea geografiei si culturilor europene, exersarea limbilor straine etc.

"Toate aceste obiective vor fi realizate printr-o larga diversitate de activitati scolare si extrascolare, de la campanii de informare la vizite documentare, workshopuri cu obiceiurile de munca ale minoritatilor si ale partenerilor, petreceri si spectacole, concursuri tematice, experimente culinare, intalniri intre comunitati, video-conferinte intre parteneri si multe altele. Vom implica elevii romi in toate activitatile proiectului inclusiv mobilitati in strainatate. in urma activitatilor, vom avea multe produse finale (filme, documente power-point, brosuri, reclama anti-rasism, dictionare in limbile partenerilor, produse de la workshopuri, carte de retete culinare etc), care vor folosi fie in procesul educational fie in interesele extra-curriculare si in continuarea indeplinirii scopului proiectului. Deci, acest proiect are ca scop sa ne ajute pe noi europenii sa ne cunoastem unii pe altii mai bine, sa cunoastem cultura altor tari europene dar si sa ne ajute sa ii cunoastem si intelegem mai bine pe concetatenii nostri, romii, care vor avea prilejul, la randul lor sa isi cunoasca vecinii romani si europeni in general. Cu acest prilej, speram ca romii vor intelege ca multora dintre noi ne pasa de ei si ca ii iubim! Speram, de asemenea, ca un sentiment de prietenie sa ia nastere intre noi toti, pentru totdeauna! Cu totii stim ca oamenii sunt egali si pot fi buni, inteligenti, frumosi, indiferent de rasa, etnie, gen", mentioneaza conducerea scolii din Talmaciu intr-un comunicat de presa.

Din partea Şcolii Gimnaziale Talmaciu, proiectul este coordonat de prof. Aliana Hampu.
de Dan Francu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 10 octombrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter