SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCopiii din Tara Oltului, in cautare de comori...

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Proiectul " Comorile din Ţara Oltului "- concurs de cultura generala si orientare turistica, este organizat de Asociatia Grupul de Actiune Locala (GAL) "Ţara Oltului ". La fiecare editie, in organizarea actiunii sunt implicati, pe langa proprii membri si alti parteneri. in acest an, principalii parteneri in organizarea concursului " Comorile din Ţara Oltului " au fost Şcoala cu clasele I-VIII din Porumbacu de Jos, Asociatia de prietenie "Ille et Vilaine - Sibiu ", Asociatia de la poalele Negoiului, Primaria si Consiliul Local al comunei Porumbacu de Jos.

Spre locul de tabara
Echipajele participante la editia 2011 a concursului si-au dat intalnire vineri, la orele amiezii, la Şcoala cu clasele I-VIII Porumbacu de Jos, de unde, in jurul orei 14, au plecat in coloana spre locul de amplasare a taberei (Cabana " Glajarie " a Ocolului Silvic Avrig- Porumbacu de Sus). Au fost prezente 11 echipaje- Arpasu de Jos, Cartisoara, Carta, Porumbacu de Jos, Scoreiu, Avrig 1, Avrig 2, Marsa, Racovita, Turnu Rosu, Boita.

Imediat dupa sosire, echipele si-au delimitat locul de campare si au inceput amplasarea corturilor, tabara luand, incet- incet, forma. Cateva zeci de corturi colorate au umplut in scurt timp poiana din imediata apropiere a cabanei.

Copiii au invatat cate ceva din tainele padurii...

Dupa cateva minute de socializare, participantii au fost invitati la prima activitate din cadrul proiectului: vizitarea pepinierei de molid si a plantajului pentru seminte. impreuna cu silvicultorul Lucian Calin (ce a fost alaturi de participanti pe toata durata concursului), concurentii s-au deplasat la locul unde isi traiesc primii ani din viata arborii viitoarelor paduri ale patriei, au aflat detalii despre specii, tehnologia plantarii si alte activitati forestiere. O scurta oprire a fost facuta si la plantajul de la Glajarie, locul unde se produce anual o mare cantitate de seminte din mai multe specii de rasinoase, dupa care grupul a intrat adanc in padurea apropiata pentru a vizita locul unde se administreaza hrana vietuitoarelor salbatice (urs, porc mistret, cerb si caprioara) si observatorul pentru vanat. Dupa ce au ascultat explicatiile silvicultorului avrigean, cei interesati au putut urca in observator, pentru a admira zona.

Pregatiri pentru start

Seara a urmat sedinta tehnica, organizatorii oferind copiilor detalii despre regulamentele de tabara si concurs.
 Prima zi a editiei a IV-a a concursului s-a incheiat cu o repriza de discoteca, apreciata la maxim de toti copiii prezenti.

Din peisaj n-a lipsit nici ploaia, care si-a cam facut de cap in prima zi si a udat serios zona. Din fericire, nu s-au inregistrat incidente, iar copiii au trecut cu bine si acest test de rezistenta.

Probe diverse...

Sambata a fost ziua probelor de concurs la " Comorile din Ţara Oltului ".

Rand pe rand, la un interval de 15 minute, echipele au luat startul in proba de traseu. Aceasta a constat in parcurgerea unui circuit prin padure, cu o lungime de aproximativ 2 km, pe parcursul caruia au fost fixate 6 posturi cu arbitri, unde fiecare concurent sau echipaj a avut de efectuat diverse activitati (au fost testate capacitatile de efort, echilibrul, imaginatia si spiritul de observatie, cunostintele referitoare la flora si fauna zonei, dar si cele de prim-ajutor si supravietuire etc).

La finalizarea acestei probe, echipajele au avut de trecut si proba teoretica a concursului (informatii generale despre teritoriul Ţarii Oltului si proba hartii mute), punctajele obtinute fiind cumulate pentru a fi alcatuit clasamentul general.

Totusi, pana la ora stingerii, in concurs au fost prezentate inca doua probe (traditii locale si proba artistica), apreciate cum se cuvine si rasplatite cu aplauze de toti participantii.

 Spre finalul serii de sambata, organizatorii au inclus in program un foc de tabara, o noua repriza de discoteca si karaoke.

Demonstratie SALVAMONT
Duminica, in ultima zi a actiunii, doi reprezentanti ai Serviciului Public SALVAMONT Sibiu le-au facut copiilor un scurt instructaj despre modul de actiune si comportament in drumetiile pe munte, au prezentat echipamentul de catarare, drumetie si alpinism, au facut demonstratii despre modul de legare a corzilor de ascensiune si au instalat o mica tiroliana, testata de mai multi dintre copiii prezenti.

Castigatorii editiei

Festivitatea de premiere a fost momentul cel mai asteptat de cei prezenti, cativa dintre participantii facand o adevarata ambitie si pasiune pentru castigarea concursului.

Fiecare dintre copiii prezenti a fost rasplatit cu diploma de participare si felicitarile organizatorilor, castigul enorm reprezentat de participarea la acest proiect si experienta deosebita traita fiind aspectele cele mai importante pentru fiecare.

in urma stabilirii clasamentului, primele trei locuri ale acestei editii a concursului " Comorile din Ţara Oltrului " au fost ocupate de echipajele din localitatile Racovita (locul 3- 84,28 puncte), Cartisoara (locul 2- 84,56 puncte) si Avrig 1 (locul 1- 89 puncte).

Castigatorii au primit premii in obiecte (echipament de drumetie, sepci, brosuri etc), iar cei clasati pe primul loc au fost rasplatiti si cu trofeul editiei si LADA DE ZESTRE a concursului (ce va fi pastrata pana la viitoarea editie).

Atentie sporita pentru " Comorile din Ţara Oltului "

De la o editie la alta, " Comorile din Ţara Oltului " creste in notorietate si importanta, rezultat al campaniei de promovare derulate de organizatori in prima parte a acestui an, si al seriozitatii de abordare a actiunii, dovedita de organizatori in timp. Şi in ceea ce priveste impactul actiunii la reprezentantii administratiilor locale din zona si la echipele locale de organizatori, se observa o atentie sporita, lucru ce vine mult in sprijinul celor ce, an de an, isi dau interesul ca acest proiect sa continuie.

in cele trei zile ale concursului, au fost prezenti in mijlocul copiilor si organizatorilor primarii din Cartisoara, Avrig si Porumbacu de Jos, fapt ce poate constitui un semn ca proiectul va avea sustinerea necesara si in editiile viitoare.

La final, o mentiune speciala merita echipa locala de organizatori (reprezentantii Şcolii cu clasele I-VIII Porumbacu de Jos, Primariei si Consiliului Local Porumbacu de Jos, voluntarii Asociatiei de la Poalele Negoiului si reprezentantul Ocolului Silvic Avrig), pentru grija deosebita acordata participantilor si modul exemplar in care au sprijinit desfasurarea actualei editii a concursului.

Prin proiectul «Comorile din Ţara Oltului», organizatorii, un grup de oameni carora le pasa de tinutul lor, isi doresc sa reuneasca copiii din comunele care se gasesc de-a lungul vaii, de la Arpasu pana la Boita, intr-o actiune de sensibilizare asupra bogatiilor naturale si culturale care exista din abundenta in spatiul lor de viata.

Actiunea isi propune ca in fiecare an o alta comuna sa fie gazda concursului si de fiecare data sa imbogateasca "Lada de zestre " a teritoriului cu noi comori, scrise, filmate sau realizate artizanal.

Concursul este inclus in cadrul proiectelor de dezvoltare rurala derulate de Asociatia Grupul de Actiune Locala " Ţara Oltului ", iar modul in care acesta actioneaza corespune filozofiei si metodologiei LEADER.
de Dan Francu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 03 august 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter