SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Copiii nostri sunt viitorul nostru! Implica-te! "

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Sibienii si toti cei care pot oferi o mana de ajutor sunt indemnati sa sprijine Spitalul de Pediatrie din Sibiu, prin intermediul campaniei "Copiii nostri sunt viitorul nostru! Implica-te! ", care va face posibil ca la final sa fie achizitionat un aparat ce va permite diagnosticarea rapida a micilor pacienti care sufera de unele afectiuni grave.

Redirectionarea a 2% din impozitul pe veniturile salariale, conform formularului 230 tipizat si personalizat cu datele Asociatiei Propediatria Sibiu (pana la data de 25 mai), sponsorizarea cu pana la 20% din impozitul pe profit datorat statului, sau donatii directe prin "Donate Paypal " sau prin "euplatesc.ro ", pe site-ul https://asociatiapropediatria.ro sunt variantele prin care poate fi oferit ajutor.

Pana la finalul campaniei, initiatorii vor sa doteze Laboratorul de Imunologie cu un flowcitometru si service pentru aparatele de care dispune deja.

Sprijin mare pentru spital

Alexandru Mihut, managerul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, spune ca diagnosticarea rapida a copiilor aduce numeroase beneficii, durata de spitalizare este mai mica, deci costurile reduse, iar banii pot fi folositi pentru alte nevoi, copilul si mama se reintorc in societate, iar suferinta pacientilor este scurtata.

Spitalul de Pediatrie din Sibiu incepe deja derularea unui amplu proiect cu finantare europeana in valoare de 10 miloane de euro, prin care se creeaza un centru de cercetare si diagnostic pentru boli neurologice la copii, iar noul aparat care va fi achizitionat completeaza aceste dotari.

Prof. Mihai Leonida Neamtu, directorul medical al spitalului, spune ca prin acest proiect, spitalul reuseste, la capitolul dotari, sa faca un salt in timp de aproximativ 50 de ani, de la dotari modeste, la ultimele descoperiri in domeniu.

Dr. Bogdan Neamtu, medic in cadrul spitalului, a explicat ca daca Ministerul Sanatatii nu aloca fonduri mari pentru sistem, in schimb, cercetarea face astfel de alocari, iar dezvoltarea unor centre de cercetare este solutia gasita de spital pentru a-si spori dotarile si performantele in tratarea pacientilor.

Flowcitometrul poate fi folosit si in diagnosticul leucemiei la copii, diagnostic care este foarte important sa fie pus in timp cat mai scurt. in acest fel, copiii care sunt depistati cu astfel de afectiuni sunt trimisi urgent in centrele oncologice din tara si primesc imediat tratament. Apoi, pe durata tratamentului, pot fi monitorizati si evaluati la Sibiu, cu ajutorul acestui aparat, fara sa mai fie nevoie sa se deplaseze foarte des la Cluj sau Timisoara.

"Esential in patologie este rapiditatea cu care pui diagnosticul. (...) Este un aport colosal pentru sanatatea comunitatii", spune prof. dr. Neamtu referindu-se la dotarile cu aparatura de care va beneficia spitalul.

Propediatria - activitate din 1999

Asociatia "Propediatria" este o organizatie nonguvernamentala, care, de la infiintarea sa din 1999 si pana in prezent, a reusit sa ajute Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, precum si o serie de orfelinate, camine de copii si batrani. Scopul principal al asociatiei este de a imbunatati conditiile de asistenta medicala a copiilor bolnavi, in special a celor internati in Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, de a ajuta categoriile socio-profesionale defavorizate si institutiile si asezamintele sociale in nevoie. Prin intermediul partenerilor nostri, a colaboratorilor din tara si din strainatate, dorim imbunatatirea serviciilor medicale, a echipamentelor din dotare, achizitionarea de echipamente noi, performante, pentru a oferi ingrijirea atat de necesara micilor pacienti ai Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.

Mistraz Consultanta este o companie tanara, ce a fost infiintata in 2011, la Sibiu. Echipa este formata din cei mai buni profesionisti din diverse domenii.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 07 februarie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter