SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCoplata la Sibiu s-a stabilit: cinci lei/ pacient

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Pacientii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu platesc, de ieri, suma de cinci lei, la externare. Consiliul de Administratie al SCJU Sibiu a stabilit ca nivelul coplatii sa fie de cinci lei, aceasta fiind suma minima propusa de Ministerul Sanatatii. Potrivit purtatorului de cuvant al unitatii spitalicesti, Decebal Todarita, suma va fi platita doar de pacientii care s-au internat din 1 aprilie. "Deocamdata nu am incasat niciun ban. Suma de cinci lei va fi platita de pacientii care s-au internat incepand cu data de 1 aprilie. Pacientii care s-au externat in 1 aprilie nu au platit aceasta suma ", a declarat Todarita.

in cadrul fiecarei sectii a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta se va putea plati aceasta taxa la externare, la Registratura. Pacientului i se va inmana chitanta si va putea sa si plateasca. Suma de cinci lei va fi platita doar la externare.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Sibiu, Liviu Cotarla, a declarat in urma cu aproape doua saptamani ca suma care va fi colectata nu va ajuta foarte mult institutia, deoarece va acoperi doar valoarea unei facturi de gaz pentru o luna intermediara.

El a fost cel care a propus Consiliului de Administratie ca suma pe care o vor plati pacientii sa fie suma minima, de cinci lei, Cotarla considerand ca "cinci lei este o suma care poate sa fie suportata aproape de oricine ".

in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu au fost internate, anul trecut, 37.636 de persoane, astfel ca unitatea ar fi putut incasa suma de 188.180 de lei, bani care "nu aduc mari schimbari in situatia financiara ", avand in vedere ca intretinerea lunara a unitatii spitalicesti ajunge la aproximativ 7 milioane de lei. "Aceasta suma ne ajuta cu plata facturii de gaz metan pentru o luna intermediara, nici de vara, nici de iarna, pentru ca in luna decembrie am avut factura de doua miliarde de lei vechi ", a afirmat Cotarla, atunci cand a anuntat suma pe care o va propune pentru coplata.

Potrivit managerului Liviu Cotarla, foarte putini dintre cei care se interneaza vor si plati suma de cinci lei, deoarece multi dintre cei care vin sa se interneze in spital fac parte din categoriile exceptate de la coplata, respectiv pensionari cu venituri mici, gravide si persoane cu dizabilitati.

Pacientii platesc de ieri o taxa de cinci lei care reprezinta coplata pentru serviciile de spitalizare. Taxa va fi platita o singura data, la externarea din spital, indiferent de durata spitalizarii, iar anumite categorii de pacienti sunt excluse, printre care internarile de urgenta, toate internarile pacientilor cu boli cronice a caror patologie necesita internari multiple, copiii pana la 18 ani, gravidele si lauzele, pensionarii care au pensii sub 740 de lei si cei cu statut de persoane cu handicap.
de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 02 aprilie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter