SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCornel Stirbet: "Regiunea Sibiu " este proiectul cu care vin sa cer votul sibienilor

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Deputatul Cornel Ştirbet, candidat al Aliantei Romania Dreapta pentru un nou mandat de parlamentar, in Colegiul 1 Sibiu, cere votul cetatenilor pentru a reusi sa faca din Sibiu o capitala a Regiunii. Practic, Ştirbet propune reorganizarea administrativ-teritoriala a tarii in 14 regiuni, Sibiul urmand sa fie, din 2013, capitala uneia dintre ele. Potrivit lui Ştirbet, proiectul a fost dezbatut si in campania pentru alegerile locale si ar fi trebuit sa fie dezbatut si dupa alegeri, insa evenimentele politice din vara nu au permis acest lucru. in aceasta campanie, pentru alegerile parlamentare, Ştirbet a reluat proiectul si l-a imbunatatit, apoi a transmis noua forma catre institutiile locale si centrale. "Candidez in Colegiul 1 Sibiu pentru un nou mandat de parlamentar. Vin in fata sibienilor cu un proiect la care tin foarte mult, pe care vreau sa il realizez impreuna cu sibienii si anume . Trebuie sa facem Sibiul capitala regionala din anul 2013, cand se va face regionalizarea Romaniei. Dupa cum va este cunoscut, in campania pentru alegerile locale am lansat proiectul de lege privind reorganizarea teritoriului Romaniei. Acest proiect s-a tot dezbatut atat la nivel local, cat si la nivel national. Am intentionat ca imediat dupa campania electorala locala sa continui cu promovarea si dezbaterea acestui proiect. Din pacate, in vara au avut loc evenimente politice care nu au permis continuarea dezbaterii pe acest proiect. Acum, la inceputul campaniei pentru alegerile parlamentare, am refacut proiectul, am adus unele imbunatatiri si am reluat dezbaterea publica si promovarea lui. in noua forma, proiectul l-am transmis tuturor institutiilor care au un rol important in acest proces: Presedintia Romaniei, Guvernul Romaniei, domnului prim-ministru Victor Ponta, presedintilor Consiliilor Judetene, ministerelor, mass-media locala si centrala, ONG-urilor si asa mai departe, urmand sa continui, bineinteles sa difuzez tuturor celor interesati acest proiect de lege ", a declarat deputatul Cornel Ştirbet.

Potrivit deputatului, toate fortele politice au inteles necesitatea regionalizarii. "Atat presedintele Romaniei, cat si premierul Victor Ponta s-au pronuntat in mai multe randuri cu privire la acest subiect. Premierul s-a angajat ca regiunile sa devina functionale incepand cu 1 ianuarie 2014, data la care incepe si noul ciclu financiar al Uniunii Europene. in acest context, lupta pentru a deveni capitala regionala va fi una foarte apriga. in aceste centre se va concentra puterea de decizie, finantarea directa a proiectelor de investitii si o dezvoltare mai accentuata la nivelul posibilitatilor regionale, valorificarea resurselor materiale si umane de care dispune fiecare regiune. in mod cert, se vor dezvolta industria, serviciile, comertul, astfel incat numarul locurilor de munca si nivelul salariilor va fi superior ", a mai spus Ştirbet.

Deputatul de Sibiu a precizat ca daca Sibiul rateaza sansa de a deveni capitala a regiunii, isi compromite perspectivele de dezvoltare. "Sibiul este in stare sa indeplineasca cu succes aceasta calitate de capitala regionala. Daca ratam aceasta sansa, Sibiul isi compromite perspectivele de dezvoltare pentru urmatorii 50 - 100 de ani ", a declarat candidatul ARD pentru Colegiul 1 Sibiu.

in opinia parlamentarului, pentru ca Sibiul sa devina capitala regiunii este necesara o mobilizare de forte similara celei de care a fost la proiectul "Sibiu - Capitala Culturala Europeana ", referindu-se la implicarea tuturor fortelor de decizie: parlamentarii de Sibiu, Consiliul Judetean, Primaria Sibiu, Mitropolia Ardealului, Biserica Evanghelica si celelalte culte, Societatea ASTRA, oamenii de cultura, oamenii de afaceri, mass-media, ONG-uri.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 20 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 02 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter