SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCostul reasfaltarilor dupa sapaturile la gaz - 10 milioane lei

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Compania de distributie a gazelor naturale plateste, anul acesta, aproximativ 10 milioane lei pentru reasfaltarea strazilor pe care a intervenit ca sa-si inlocuiasca propriile retele.

Suma este una semnificativa, in conditiile in care valoarea investitiilor in municipiul Sibiu, pentru inlocuirea conductelor pe 40 de strazi este de aproximativ 23 de milioane de lei.

Potrivit unei Hotarari a Consiliului Local Sibiu, pentru orice interventie, societatea de gaz trebuie sa suporte refacerea asfaltului si sa plateasca contravaloarea interventiei societatii DPC. Pentru fiecare sapatura lata de 50 de centimetri, societatea trebuie sa plateasca refacerea pe o latime de 1,5 metri, pentru ca aceasta este suprafata pe care se poate interveni cu un utilaj pentru o refacere buna.

Investitii mari, nemultumiri mari

in ciuda investitiilor mari din Municipiul Sibiu si a faptului ca acestea vor face ca, in timp, numarul interventiilor de urgenta sa fie mai mic, EOn Gaz si-a atras adesea criticile autoritatii locale si ale sibienilor, pentru ca nu intotdeauna lucrarile au fost corelate cu cele ale municipalitatii si au intervenit ulterior pe strazi proaspat asfaltate.

"Compania E.ON Gaz Distributie suporta integral costurile de asfaltare in situatiile in care corelarea lucrarilor specifice de reabilitare a sistemului de distributie a gazelor naturale cu cele derulate de municipalitate nu a fost posibila, precum si in cazurile in care efectueaza interventii stradale din considerente de siguranta, pentru a asigura alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor.

Totodata, pentru acele strazi pe care reabilitarea retelei de gaz a fost corelata cu investitiile municipalitatii, dar asfaltarea s-a facut inainte de punerea in functiune a retelei, compania contribuie intr-o proportie semnificativa la costurile de reasfaltare.

in ceea ce priveste municipiul Sibiu, numai in acest an, E.ON Gaz Distributie va suporta costuri estimate la circa 10 milioane lei, pentru reabilitarea strazilor pe care desfasuram lucrari de investitii si interventii. Acesta reprezinta un efort financiar important pentru compania noastra", se arata intr-un raspuns solicitat companiei E ON Gaz referitor la sumele pe care le achita pentru reasfaltare.

Doar in Sibiu, valoarea proiectelor programate pentru acest an era estimata la aproximativ 23 de milioane de lei si viza schimbarea de conducte si bransamente de gaze naturale in lungime de circa 35 de kilometri pe strazile: Castorului, Lunga, T. Vladimirescu, Arad, Deva, Paris, Genistilor, Rahova, Artileristilor, Al. Rosiorilor, Hipodromului, Parc sub Arini, G Cosbuc, O. Goga, Transilvaniei, Crisanei, Moldovei, Bahluiului, M. Sebastian, Putnei, G. Bacovia, A. Pumnul, M. Millo, M. Sturza, Dr. Stanca, Prejbei, Bobalna, T. Mihaly, Dr. I. Ratiu, Baii, Fundatura Dealului, B-dul Victoriei, G. Ureche, Closca, Gh. Ţiteica, G. Galilei, Şerbota, Ghetariei, Urlea, Lector, Diaconu Coresi, G. Enescu si Pacii", se arata intr-un comunicat al E.ON Gaz.

La acestea se adauga, tot in acest an, inlocuirea a 40 kilometri din retelele de distributie a gazelor naturale in Atel, Biertan, Copsa Mare, Richis, Şmig, Rusi, Slimnic, Barghis, Coves, Talmaciu, Cisnadie si Medias.

Interventii de urgenta mai putine

Societatea de gaz vrea ca in urmatorii ani sa inlocuiasca, doar in Sibiu, retelele pe 100 de strazi, pe o lungime totala de peste 100 de kilometri.

Pentru ca multe din retele sunt inca vechi, doar anul acesta, numarul interventiilor de urgenta facute de EOn Gaz ajunge la aproape 600, iar costul refacerilor este de peste jumatate de milion de lei.

"Din evidentele Directiei Tehnice rezulta ca, de la inceputul anului si pana in prezent, EON Gaz a efectuat 594 de interventii pe strazile din Sibiu, la care se adauga strazile pe care EON a intervenit pentru reabilitarea retelei proprii conform planului de investitii al acestei companii", spune Mirela Gligore, purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu.

Cu toatea acestea, numarul interventiilor de urgenta facute de societatea de gaz anul acesta a scazut fata de anul trecut, cand doar pana in luna septembrie, ajunsese sa aiba 640 de interventii de urgenta.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 07 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 04 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter