SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Creatorii populari au adus 11.000 de vizitatori in Muzeu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Complexul Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale a devenit un motor cultural-turistic in Sibiu. Este clar ca "politica turismului-cultural ASTRA" contribuie la producerea de venit local prin valorificarea resurselor traditionale, prin exploatarea suplimentara a celor ce apartin altor domenii.

11.279 de vizitatori

Timp de patru zile" Muzeul In Aer Liber Astra" a fost "calcat in picioare " de 11.279 vizitatori platitori, dar si de beneficiari de abonamente care au avut parte de un program oferit de gazde. De mare succes a avut parte "Targul Creatorilor Populari" care a starnit interesul a aproximativ 9.900 de turisti. Putem spune ca evenimentul a fost o reusita si din punct de vedere economic, fiind vandute multe produse aduse de mestesugari autentici din tara, care transmit traditia brodatului, tesutului, olaritului, incondeiatului de oua, sculpturii in lemn si in os, picturii de icoane pe lemn si/sau pe sticla, cojocaritului, traditia confectionarii mastilor si a papusilor, confectionarea instrumentelor muzicale, a palariilor si podoabelor etc. De retinut ca in acest targ nu au patruns neavenitii sau intermediarii, ci doar cei care sunt acreditati de Muzeul Astra - in urma activitatilor de identificare, dar si in urma activitatilor culturale derulate cu acestia in "Asociatia Creatorilor Populari".

Activitati artistice

La "MCPT ASTRA" au fost prezenti peste 200 de mesteri populari, dornici sa puncteze cea de-a 30-a editie a "Targului Creatorilor Populari din Romania". Pastratorii traditiilor din tara au marit gradul de atractivitate turistica. Unii mesteri au oferit chiar si lectii-atelier, altii au vizat doar partea economica. Pe scurt, "Targul Creatorilor Populari" a oferit o imagine de ansamblu complexa a tipologiei mestesugurilor traditionale. Invitatii din judetele Bihor, Calarasi si Mehedinti i-au incantat pe cei prezenti in Muzeul in Aer Liber cu un bogat si atractiv program de muzica si dansuri populare autentice. Formatiile au evoluat atat pe scena din muzeu cat si in incinta gospodariilor traditionale din judetele reprezentate. Din aceasta oferta cultural-turistica nu au lipsit nici demonstratiile culinare. Populat a fost si traditionalul "Targ de Sat" , asaltat de o puzderie de turisti care au incercat sa se hidrateze si sa consume din preparatele eco-rurale. in final, putem nota ca la Sibiu traditia populara este guvernata profesionist de mesterii populari sub bagheta Muzeului Astra si cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu, care a supervizat evenimentul prin vicepresedintele Marcel Constantin Luca.

Strategii pentru viitor 

Evenimentul a fost si un prilej excelent pentru realizarea unor schimburi de experienta intre creatorii populari. Gazdele au convocat si "Adunarea Generala a Asociatiei Creatorilor Populari", urmata de o masa rotunda cu tema: "Muzeul si Patrimoniul Cultural Imaterial", context in care au fost lansate albumul intitulat "Targul Creatorilor Populari din Romania la 30 de ani," precum si "Carte de mester". Acest moment a fost onorat de Valeriu Ion Olaru, director general C.N.M. ASTRA, Mirela Cretu, director de specialitate C.N.M. ASTRA, Ioana Luca, sef de sectie Galeriile de Arta Populara C.N.M. ASTRA, dr. Adrian Dume, director general manager, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bihor, Leontin Ciucur, solist vocal, director Ansamblul Crisana, Bihor, Maria Petrovici, referent, Centrul Cultural Judetean Calarasi si de Mina Alina Burtea, consilier, Centrul Judetean Mehedinti, cei amintiti facand referiri la activitatile profesionale sustinute de institutiile pe care le reprezinta, motivand dorinta lor de a fi prezenti la acest eveniment national major, organizat de Muzeul Astra.
de Adrian Popescu


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate miercuri, 14 august 2013






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 02 martie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter