SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCresc alocatiile pentru copiii proveniti din familii sarace

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

"in aceasta zona (n.r. a alocatiilor de stat pentru copii) a fost o asteptare extrem de mare. Alocatia de stat pentru copii, de cativa ani a fost inghetata de guvernele anterioare la 42 de lei, indiferent de venitul pe membru de familie. Noi am promis si am trecut in programul de guvernare modificarea si cresterea graduala a alocatiei de stat pentru copii, in primul rand pentru cei cu venituri foarte mici. Saptamana trecuta, hotararea adoptata de Guvernul Ponta respecta aceasta promisiune fata de aceasta categorie de persoane si copii din familii cu venituri mici si de la 1 noiembrie va creste alocatia de stat pentru copii, se va dubla pentru toti beneficiarii, copii, aflati in familii cu veniturile mai mici de 530 lei", a declarat Ioan Cindrea, subliniind ca de aceasta crestere vor beneficia peste o jumatate de milion de copii.

Indemnizatii mai mari 

Presedintele PSD Sibiu a mai specificat ca tot de la 1 noiembrie va creste si indemnizatia pe care o vor primi copiii aflati in plasament familial, de la 97 lei, la 440 lei, suma de care pana acum beneficiau doar prichindeii aflati in asistenta maternala. "Complementar, pe politica de crestere economica si solidaritate sociala a actualului guvern, as mai aminti cateva masuri de protectie sociala: tratament egal pentru copiii din sistemul de protectie sociala (...) Şi cel aflat in plasament (n.r. copilul) si cel aflat la asistenti maternali va primi aceeasi suma, de 440 lei. De la 1 noiembrie. Este o masura de reparatie si de tratament egal pentru toti copiii aflati in doua sisteme de protectie sociala diferite", a mai declarat Ioan Cindrea. in aceeasi ordine de idei, de aceasta data privind alocatia de hrana, presedintele PSD Sibiu a aratat ca saptamana trecuta Guvernul a mai decis si "Dublarea alocatiei de hrana pentru copiii din sistemul de protectie sociala. E vorba de 60.000 de copii care, vor beneficia, de la 1 ianuarie, de o dublare a alocatiei de hrana", a precizat Ioan Cindrea subliniind ca de aceasta masura vor beneficia si adultii aflati in centrele de ingrijire.

Pensii indexate cu 5 la suta, in 2015 


Indexarea punctului de pensie este un alt subiect adus in discutie de liderul social democrat, care a tinut sa arate ca in timpul Guvernului Ponta, "in fiecare an, punctul de pensie a fost indexat cu rata inflatiei pentru a pastra puterea de cumparare a pensiilor din Romania. Cu siguranta in anii urmatori (...) se vor indexa pensiile. Pentru anul viitor proiectul prevede o crestere accelerata a pensiilor, mai mult decat rata inflatiei, cu 5 la suta", a mai spus Ioan Cindrea.

Problemele pensionarilor 


De la conferinta de presa nu a lipsit nici Ioan Sasu, presedintele pensionarilor social democrati, care a vorbit despre principalele probleme cu care se confrunta categoria pe care o reprezinta: biletele de tratament balnear, impozitarea progresiva a pensiilor, tratamentul la domiciliu in cazul celor care nu pot merge in statiunile balneare. Ioan Sasu a vorbit despre deciziile luate in cadrul sedintei Biroului Executiv, si anume impozitarea progresiva a pensiilor sa cuprinda pensii de la 1.500 de lei in sus, si nu de la 1.000 lei, cum este in prezent, impozitarea sa fie de 10 la suta in cazul pensiilor de peste 2.000 lei si un coeficient mai mare pentru pensiile ce depasesc 4.000 lei. Totodata, liderul pensionarilor social democrati din judetul Sibiu mai crede ca ar fi benefic pentru pensionari ca biletele gratuite la calatoriile CFR si neconsumate intr-un an sa fie preschimbate in bonuri valorice pentru achizitionarea de hrana. Pensionarii mai cred ca in cazul decesului unuia dintre soti, urmasul sa poata beneficia, din punct de vedere legal de jumatate din pensia celui decedat. "Noi mergem in judet, avem peste 30 de organizatii la nivel de judet (...). Suntem aproape de birourile organizatiilor locale si de primarii nostri in vederea alegerilor din 2 noiembrie", a mai spus Ioan Sasu.

UNPR si PC 

La intalnirea cu presa au mai fost prezenti Constantin Sofronie - presedintele PC Sibiu si Florin Staicu, prim-vicepresedintele UNPR Sibiu, care au aratat motivele pentru care alegatorii si organizatiile pe care le reprezinta il sustin pe Victor Ponta la alegerile prezidentiale. "Majoritatea celor din mediul rural sustin candidatura lui Victor Ponta la functia de presedinte, deoarece a redus TVA-ul la paine impreuna cu Guvernul, a crescut subventiile la hectar de la 139 de euro la 159 de euro, a platit subventiile in agricultura blocate de Guvernul Boc, a acordat despagubiri pentru fermierii afectati de seceta din 2012 si ca tema de viitor si-a propus sa reduca TVA-ul la lapte, la carne si de asemenea sa modernizeze agricultura romaneasca prin accesarea a cat mai multor fonduri pentru irigatii", a declarat Constantin Sofronie.

La randul sau, Florin Staicu a aratat, printre altele, ca "UNPR sustine candidatura domnului Victor Ponta in primul rand pentru ca a reorientat guvernarea Romaniei intr-o guvernare pentru oameni, bineinteles relansand cresterea economica, dar si redistribuind cresterea economica spre paturile sociale care au nevoie de acest lucru - pensionari, alocatiile pentru persoanele aflate in dificultate".


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 22 octombrie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter