SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Crima in Rasinari - o femeie a fost ucisa in strada de fostul iubit

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Dupa patru ani in care au avut o relatie de concubinaj, Maria Stanciu nu a mai vrut sa auda de cel care o batea aproape in fiecare zi. Timp de o luna de zile, Iacob a incercat sa o convinga pe Maria sa se intoarca la el, insa nu a reusit. Duminica de dimineata, Iacob a facut gestul fatal: si-a asteptat iubita si i-a t[iat gatul in plina strada, in centrul Rasinariului. La cateva minute, dupa ce a fugit de la locul crimei, barbatul si-a dat seama ce a facut si a vrut sa se sinucida folosind cutitul cu care si-a omorat iubita cu 12 ani mai tanara. "Este vorba de o crima urmata de o tentativa de sinucidere. Dupa ce i-a sectionat gatul concubinei, barbatul a vrut sa se sinucida, insa nu a reusit. in prezent este in operatie, dar medicii spun ca prognosticul este rezervat. Daca va scapa, barbatul va fi cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de omor calificat, fapta ce se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani ", a spus procurorul criminalist Ioan Botoc, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu.

Iacob a iesit cu bine din operatie

Barbatul in varsta de 42 de ani, din localitatea sibiana Rasinari, care si-a ucis, duminica, fosta concubina, taindu-i gatul cu un cutit, apoi, cand a realizat ce a facut, a incercat sa se sinucida folosind aceeasi arma, a fost stabilizat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta. Desi starea lui era foarte grava, medicii l-au operat si au reusit sa il mentina in viata. 

Medicul sef UPU din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Constantin Rosca, a declarat ca in urma operatiei, Iacob Nicolae Sas a fost internat la reanimare, in stare stabila. "Pacientul a ajuns la noi din pacate in stare destul de grava, in soc hemoragic, dupa o plaga injunghiata la nivelul regiunii anterioare a gatului. Primele evaluari in sectia noastra au aratat o sectiune la nivelul arterei carotide si a jugularei externe cu sangerare masiva. Pacientul a fost transportat direct in sala de operatie, a fost facuta hemostaza. in prezent este in reanimare, este stabil hemodinamic si urmeaza sa continuie tratamentul sub stricta supraveghere ", a declarat dr. Constantin Rosca.

Anchetatorii nu au reusit inca sa vorbeasca cu barbatul, insa spun ca acesta risca intre 15 si 25 de ani de puscarie.

Familia femeii este distrusa

Sora femeii ucise, Elena Dancu, a povestit ca ceea ce s-a intamplat duminica s-ar fi putut intampla oricand, deoarece nu a fost pentru prima data cand barbatul o ameninta si o urmarea pe victima. in duminica Rusaliilor, Maria si sora sa, Elena au fost surprinse singure si fara aparare in centrul satului, unde asteptau o masina care sa le duca la Sibiu, la serviciu. "Mergeam in drum spre lucru si el ne astepta cu masina, a parcat-o sa nu-l vedem. Cand am trecut prin dreptul lui, el a trecut pe langa noi si i-a spus surorii mele sa se intoarca acasa la el. Ea a zis ca nu. I-a dat un pumn in burta, eu m-am bagat sa nu o bata, mi-a dat si mie doi pumni in ureche si pe urma, pana m-am ridicat eu de jos, el deja o scos cutitul si a taiat-o la gat ", a declarat Elena Dancu, sora victimei. Femeia a povestit ca sora sa a apucat sa ii spuna sa sune la Ambulanta, in timp ce barbatul a urcat in masina si a incercat sa fuga. Pe drum, insa a incercat sa se sinucida, folosind cutitul cu care ii taiase gatul iubitei in varsta de 29 de ani. Elena Dancu a afirmat ca intreaga relatie a celor doi a fost zbuciumata, barbatul in varsta de 42 de ani fiind gelos pe iubita sa, o femeie frumoasa, cu 12 ani mai tanara. "A fost o relatie de aproape cinci ani, el e un tip mai cu probleme, gelos, o batea. Ea a plecat, are o luna de cand a plecat si tot ne astepta in centrul Rasinariului sa o convinga, sa o tot intoarca din drum si o ameninta, ii trimitea mesaje de amenintare pe telefon ca sa se intoarca la el acasa. Au locuit impreuna cinci ani, au un copil, dar el o tot ameninta, o lovea si era foarte gelos ", a mai spus Elena Dancu.

Mama tinerei ucise spune ca si-a sfatuit fiica sa nu se mai intoarca la barbatul care o batea tot timpul, insa cand in sfarsit a ascultat-o, a fost prea tarziu. "intruna suna la telefon. Spunea ca nu poate trai fara ea, sa vina la el. Fata mea a avut o viata grea cu el. A venit la mine de mai multe ori si de cate ori a venit, i-am spus «Nu te mai duce tu, copila, ca nu te poti intelege cu el» si ea s-a dus si acum iara s-a intors la mine si a zis «Nu ma mai duc, mamico». Eu i-am spus ca e bine si sa stea aici. A plecat azi-dimineata la lucru si gata ", a spus Maria Stanciu, mama victimei.

Iacob Nicolae Sas si Maria Stanciu aveau impreuna un baiat in varsta de patru ani, iar barbatul mai are si alti copii din relatii anterioare.
de Laura Buciu


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 05 iunie 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter