SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCriza a inghetat ansamblurile

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Bellavista si Lacul lui Binder sunt doar doua din ansamblurile de locuinte a caror constructie a fost inghetata pe timp nelimitat. Dezvoltatorul celui din urma a returnat si banii de avans, clientilor.
Un an de lansari peste lansari de proiecte rezidentiale in Sibiu a fost taiat in cateva luni de criza economica si imobiliara. Circa 65 la suta din proiectele de ansambluri rezidentiale au fost inghetate sau abandonate, estimeaza Bogdan Gicu, presedintele filialei Sibiu a Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare.

"Multe din oferte au fost retrase in ultimele luni", spune Gicu. Unul din proiectele rezidentiale care acum sta sub semnul intrebarii este Lacul lui Binder, dezvoltat de firma S.M.Art Construct. Proiectul, lansat in primavara lui 2008, prevedea constructia a 84 de locuinte in blocuri asezate in apropiere de lacul care da numele ansamblului. Pornit cu unele din cele mai mici preturi de pe piata, proiectul a ajuns in faza constructiei fundatiei blocurilor si s-a oprit, chiar daca au existat clienti. intarzierea foarte mare in constructie a determinat firma sa dea inapoi banii ceruti ca avans, clientilor, potrivit lui Caius Giurgiu, managerul proiectului rezidential Lacul lui Binder. "Proiectul este inca valabil. Tocmai am refacut oferta la agentiile imobiliare, micsorand pretul. Din pacate, constructia este inghetata, chiar daca afara se dezgheata usor pamantul. Nu stim exact cat timp va dura acest lucru, depinde de vanzarile pe care le vom avea", spune Caius Giurgiu, care precizeaza ca o parte importanta din finantarea proiectului rezidential vine din banii pe care clientii ar trebui sa ii dea ca avans la contractarea unei viitoare locuinte. "Asa a fost gandit proiectul"; mai spune managerul.

Pretul unei locuinte in ansamblul Lacul lui Binder este acum de circa 700 de euro pe metru patrat, nu mult diferit de cel de acum un an, cu diferenta ca, intre timp, euro valoreaza mult mai multi lei. Initial, in momentul lansarii pe piata, termenul de finalizare al ansamblului a fost fixat pentru februarie 2009, adica pentru luna viitoare.

Dificultati sunt si intr-un alt proiect rezidential care s-a anuntat generos, Bellavista, din Şura Mica. Aici, un investitor spaniol, Jaime Cairol Gonzalez, a anuntat in vara anului trecut o investitie de 6,5 milioane euro in 38 de case. Ansamblul are unul din cele mai mici preturi din zona Sibiului, 600 euro pe metru patrat construit. Numai ca, desi au fost si aici clienti, proiectul sta acum la mana situatiei ambigue de pe piata. "Proiectul este valabil. Nu renuntam asa usor", a declarat Adriana Stinea, reprezentant al firmei Catrom, care dezvolta ansamblul. Ea a precizat insa ca, desi sunt cativa clienti care au platit, firma nu a construit nimic din viitorul ansamblu si, din cauza situatiei economice generale, nu poate estima cand se va produce acest lucru. Termenul de finalizare al ansamblului este insa unul generos 2011. Prima faza a proiectului ar fi trebuit insa sa inceapa in august, anul trecut, potrivit planurilor initiale.
de Laurentiu PARNICA


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 28 ianuarie 2009


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter