SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCriza e in toi: DPC face reduceri de personal. Energie Termica are profit artificial

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

SC Energie Termica SA a realizat un profit de 962,21 de lei, in anul 2010. Totusi, profit, avand in vedere ca SC DPC a inregistrat, anul trecut, o pierdere de peste trei milioane de lei. Conducerea societatii anunta disponibilizari.

Patru din principalele societati la care Consiliul Local Sibiu este actionar (Urbana, DPC, Energie Termica si Tursib) si-au prezentat saptamana trecuta, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, rezultatele financiare inregistrate in cursul lui 2010 si planurile pentru anul in curs. In afara de Tursib, in cazul fiecarei societati au aparut `rezerve`.

DPC reduce din personalul TESA

Desi a avut o cifra de afaceri cu 34% mai mare decat in anul precedent, ajungand la 47,69 de milioane de lei, Drumuri si Prestari Constructii a inregistrat o pierdere neta de 3,11 milioane de lei. Pierderile au rezultat `in principal din lucrarea de investitii «modernizare DJ 106 Sibiu - Agnita» (2,19 milioane lei), precum si din activitatea de WC-uri publice, a caror incasari sunt mai mici decat cheltuielile aferente, precum si din cheltuieli privind dobanzile, ce se datoreaza in principal lipsei lichiditatilor`, se arata in raportul DPC prezentat in cadrul AGA. Pentru a recupera pierderile inregistrate anul trecut, directorul DPC, Gheorghe Lazar, a anuntat o serie de masuri. `Diminuarea cheltuielilor de personal prin disponibilizarea de personal in perioada 15 decembrie – martie. Noi, pana acum, aveam drept solutie pentru aceasta perioada plata unor salarii de 75%, dar vom renunta la aceasta de acum incolo. Vom reduce din personalul TESA si cel neproductiv, pana in iulie vom avea o analiza in acest sens`, a declarat Gheorghe Lazar in fata consilierilor locali. Potrivit lui, in cursul acestui an DPC urmareste recuperarea investitiilor facute in drumul Sibiu – Agnita. Consilierul local Helmuth Mathes a cerut directorului DPC prezentarea unui plan detaliat pentru recuperarea pierderilor.

Energie Termica – societate de constructii

Din veniturile totale de peste 17,6 milioane de lei, in 2010, doar 5,22% mai sunt reprezentate de obiectivul initial de activitate al societatii – producerea si distributia energiei termice, catre 445 de apartamente. Cantitatea de energie electrica produsa si livrata a fost, in 2010, cu 2,42% mai mica decat in anul precedent. `Consideram ca activitatea desfasurata de SC Energie Termica SA in anul 2010 ca fiind buna`, se arata in raportul catre AGA semnat de Ilie Gradinar, director si presedinte al Consiliului de administratie. `Daca puneati pe costuri facturile neincasate, rezultatul era pe pierdere`, a remarcat, insa, Gabriela Brunchea, consilier local.

Urbana – rezerve in recuperarea banilor

Desi a avut, ca de obicei, cea mai profesionista prezentare, directorul Urbana, Cristian Bucura, a primit `rezerve` tocmai din partea auditorului independent. `Societatea Urbana SA nu a inregistrat in evidenta contabila si nu a evidentia in Situatiile financiare veniturile din penalitati pentru neplata la termen de catre chiriasi a creantelor din inchirierea spatiilor cu alta destinatie detinute in concesiune, in suma de 159.709 lei si veniturile din penalitati pentru neplata la termen de catre locuitorii locuintelor ANL si locuintelor sociale a creantelor din refacturarea contravalarii utilitatilor, in valoare de 16.816 lei`, se arata in raportul auditorilui, care atrage atentia si asupra unor creante neincasate de la chiriasi si de la locatarii ANL de peste 200.000 de lei, termenele scadente alte facturilor fiind mult depasite. `Sunt procese pe rol pentru recuperarea acestor sume`, s-a aratat increzator Bucura. Societatea condusa de el a avut, in 2010, venituri totale de 2,5 milioane de lei si un profit net de 13.756 de lei.

Tursib: profit mare, investitii si mai mari

2,47 milioane de lei este profitul realizat de Tursib in cursul lui 2010, la o cifra de afaceri de 23,75 de milioane de lei. Pe anul in curs, principalul nou obiectiv al Tursib este, bineinteles, demararea procedurilor necesare relocarii bazei proprii. In acest sens, creditului BERD de doua milioane de euro contractat pentru achizitionarea a zece noi autobuze ii va fi schimbata destinatia, pentru proiectarea si demararea constructiei noii autobaze. `Din studiile facute de firma de consultanta e nevoie de sapte milioane de euro pentru noua baza. Din surse proprii vrem sa acoperim 30%, restul de cinci milioane de euro dorim sa fie de la BERD. Aecst credit va fi acoperit dupa valorificarea actualei autobaze`, a spus Adrian Popa in cadrul sedintei AGA.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 02 mai 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter