SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Criza lasa psihiatria fara tichete de masa

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Criza in sistemul sanitar sibian. Din lipsa fondurilor, angajatii Spitalului de Psihiatrie " Gheorghe Preda " din Sibiu nu si-au primit tichetele de masa pe ultima luna. Sindicalistii iau in considerare declansarea unui conflict de munca, in institutia respectiva, in cazul in care situatia nu se va rezolva, iar conducerea spitalului da vina pe criza.

Aproximativ 600 de angajati din cadrul Spitalului de Psihiatrie a judetului Sibiu nu si-au primit tichetele de masa, potrivit presedintelui federatiei sindicale Sanitas Sibiu, Dan Pirnoiu. Conform aceleiasi surse, este singura unitate sanitara din oras in care nu au fost acordate toate drepturile salariale. " Directorul Spitalului de Psihiatrie Sibiu, Radu Moldovan, a hotarat sa nu mai dea tichete de masa. Acest lucru nu este posibil, in contextul in care exista un parteneriat si toate depturile salariale ale angajatilor au fost obtinute de Sanitas. Ca urmare, limitarea acestor drepturi trebuie argumentate, atata timp cat in celelalte institutii se dau banii ", a explicat Pirnoiu. Sindicalistii vorbesc despre posibilitatea declansarii unui conflict de munca, in cazul in care drepturile salariale ale angajatilor nu vor fi respectate. "Nu inteleg de ce sunt probleme. Finantarea este aceeasi ca si anul trecut si atunci nu au fost astfel de situatii ", a mai spus presedintele federatiei sindicale Sanitas.

Din lipsa de fonduri
De cealalta parte, directorul spitalului, dr. Radu Moldovan, spune ca este pentru prima data cand ia aceasta hotarare si ca principalul motiv este lipsa fondurilor. " E prima data cand se intampla asa ceva si este din cauza fondurilor insuficiente. Nu e o suma foarte mare de bani, dar, in momentul de fata, nu dispun de aceasta suma. Lucrurile se vor rezolva pe parcurs ", a spus directorul spitalului de psihiatrie. " Am avut o sedinta cu angajatii fiecarei sectii, le-am explicat oamenilor care este situatia si au perceput real problema, au inteles despre ce e vorba ", a mai explicat dr. Radu Moldovan, care promite rezolvarea problemei.
Presedintele federatiei sindicale Sanitas Sibiu pune totul pe seama lipsei dialogului si spune ca reprezentantii sindicatului nu au fost informati din timp despre decizia directorului spitalului. " Domnul director nu poate lua o hotatare de unul singur, fara cosultarea sindicatului. Ar fi fost normal sa invite si sindicatul la o discutie ", a explicat Pirnoiu. Pe de alta parte, conducerea spitalului spune ca hotararea a fost luata in urma unei discutii cu liderul de sindicat din cadrul spitalului, convenind asupra variantei adoptate deja.
Situatia apare la doar cateva zile dupa semnarea unui acord intre reprezentantii Ministerului Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si federatia sindicala Sanitas, in urma caruia angajatii din sistemul sanitar isi pastreaza drepturile salariale obtinute anul trecut. Printre acestea se numara si tichetele de masa.


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 28 mai 2009






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 02 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter