SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCSM Sibiu a promovat, dar riscă desfiintarea

Stiri din Sibiu: Adauga un comentariu »

După victoria clară de duminică, 37-21 cu DWAR Craiova, CSM Sibiu si-a asigurat inclusiv matematic promovarea în Liga Natională de handbal feminin. Indiferent de rezultatele ultimelor trei etape din acest sezon, jucătoarele sibiene nu mai pot fi ajunse în clasamentul ligii secunde, în tentativa lor de a reveni pe prima scenă, după un an de pauză. Din păcate, echipa nu dispune de lotul si de banii necesari pentru a face fată unor echipe de nivel international, precum Oltchim, Rulmentul sau ,,U" Jolidon. În cazul în care nimeni nu va dori să investească în perioada imediat următoare la CSM, antrenorul emerit Gheorghe Bădianu este decis să renunte, ceea ce va duce sigur la desfiintarea formatiei.

Ceea ce se preconiza încă de la începutul sezonului ce stă să se încheie, echipa de handbal CSM Sibiu si-a asigurat întoarcerea în Liga Natională a României. În ciuda câtorva mici sincope ori a unor arbitraje potrivnice în derbiurile Seriei Vest, LPS Slatina si Universitatea Resita nu au putut emite pretentii în fata sibiencelor, care au readus municipiul de pe Cibin pe harta principală a handbalului din România. Meciul care a stabilit în totalitate îndeplinirea obiectivului a avut loc duminică, în sala Transilvania. În ciuda unui arbitraj scandalos al cuplului muresean Alina Muntean-Mirabela Zsido, care a reusit să enerveze deopotrivă ambele echipe, gazdele au dominat fără recurs pe oltence încă din prima repriză, pe care au terminat-o cu un avantaj de 11 goluri, 20-9. Repriza secundă, stricată total de neexperimentatele arbitre, a fost mult mai echilibrată, însă scorul final, 37-21, vorbeste suficient despre superioritatea sibiencelor. Pentru CSM au marcat aproape toate jucătoarele din lot, folosite de antrenorul Gheorghe Bădianu în acest joc: Voicu 9, Duca 7, Codreanu 7, Serban 4, Mihăese 3, Enăsut 2, Dută 1, Moldovan 1, Ristea 1, Luca 1, Timofte 1. De remarcat că au revenit în primul ,,sapte" conducătorul de joc Simona Dută si interul stânga Ioana Serban, absente aproape o lună din cauza unor accidentări.

Salvati CSM-ul!
Fără să aibă un lot foarte puternic, dar alcătuit din jucătoare extrem de ambitioase, CSM a reusit o promovarea logică în Liga Natională. Paradoxal, evenimentul mult asteptat nu crează bucurie, cum este firesc, ci, din contră, foarte multă îngrijorare. Lipsită de suport financiar decent, fără posibilitatea de a face în această vară achizitii pentru consolidarea efectivului, CSM Sibiu riscă să aibă aceeasi soartă ca si anul trecut, când a căzut în liga a doua, fiind un simplu sparring partner pentru echipele cu pretentii din primul esalon. Oficialii clubului sibian deja îsi fac probleme pentru soarta echipei, deoarece nimeni nu se arată interesat să sustină cu bani o formatie ce poate aduce performante mari Sibiului. În conditiile în care nu se va putea realiza minimul necesar pentru o participare onorabilă din toamnă, antrenorul Gheorghe Bădianu este hotărât să părăsească banca tehnică. Ceea ce, în conditiile în care nu există bani pentru angajarea unui antrenor valoros, înseamnă în proportie de 99% desfiintarea echipei. Ziarul de Sibiu sustine echipa CSM Sibiu în dorinta acesteia de a supravietui în handbalul românesc si cheamă pe toti cei pasionati de sport să sprijine înalta performantă.

,,Cine ajută CSM-ul?"
Reporter: Domnule profesor Bădianu, ati reusit ceea ce v-ati propus, si anume promovarea în Liga Natională.
Gheorghe Bădianu:Aveti dreptate, CSM este deja promovată în prima ligă. Am vrut să dăm tuturor peste nas si să demonstrăm că putem realiza acest lucru cu banii foarte putini pe care i-am avut. Felicit fetele pentru că m-au ascultat si au reusit acest lucru. Dar greul abia acum începe. Suntem singura echipă care nu dispune de un sponsor. Cu banii de acum si cu actualul lot, nu putem face fată în Liga Natională.

Rep.: Nu sunt în acest moment promisiuni că veti fi sprijiniti pentru la anul?
G.B.: Nici măcar una. Poate reusim acum, cu sprijinul dumneavoastră, al presei, să sensibilizăm pe cineva si să ne ajute financiar. Dacă nu se arată nimeni interesat, poate că nu merităm o astfel de echipă în Sibiu si nimeni nu va plânge dacă se va desfiinta. Unii dau spagă serios pentru a promova si nu reusesc, iar noi, care am făcut-o pe propriile forte, să nu putem evolua în A? Cine ajută CSM-ul?
Rep.: Din punctul de vedere al lotului, de câte jucătoare ar mai avea nevoie CSM pentru a rezista în Liga Natională?

G.B.: Avem nevoie în primul rând de un portar. Nimeni nu stie că Lavinia Diaconeasa a apărat într-un picior, fiind accidentată. Acum e obligată să se opereze si va lipsi mult din echipă. Apoi, am avea nevoie de încă 3-4 jucătoare. Fetele actuale joacă mai mult pentru a reusi să-si termine facultatea, dar nu vor face fată primei ligi. Măcar dacă am reusi să aducem înapoi acasă jucătoarele care au plecat pe la alte echipe, cum sunt Tudorache sau Daciana Curtean.

Rep.: Există riscul ca vreuna dintre jucătoarele actuale să părăsească Sibiul în această vară?
G.B.: Singură Oana Duca este împrumutată de la Cetate Deva, dar ea nu vrea să plece si este posibil să continue cu noi. Era bine dacă aveam 2.500 de euro să o cumpărăm. La ce echipe o doresc în lot, Galatiul, Deva, Romanul, peste doi ani, când termină facultatea, o vindeam la pret dublu. Ioana Serban sigur nu pleacă. Ea este abia în primul an de facultate si, în plus, e sibiancă, nu vrea să-si părăsească familia.

Rep.: Dacă nu se rezolvă tot ce spuneti că este obligatoriu pentru a rezista în prima ligă, ce veti face?
G.B.: Sigur las echipa. Iar dacă eu fac pasul înapoi, echipa se va desfiinta. Numai un nebun ca mine stă să antreneze, cu titlul de emerit, pe salariul unui antrenor de categoria a doua. Oricine ar veni, cere masă, casă, plus minum o mie de euro salariu. De unde să aibă clubul banii ăstia? Dacă nu vrea nimeni handbal în prima ligă, facem altceva, ne apucăm de taekwondo sau alt sport.

Bogdan BRÂNZĂ


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 17 aprilie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter