SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCum a pierdut Sibiul campingul din Dumbrava

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sibiul nu mai are, nici practic, dar nici in acte, o zona de camping. Tribunalul Sibiu a hotarat luna trecuta ca in respectiva zona poate fi ridicat un cartier de locuinte. Asta dupa ce, acelasi complet, a respins acest proiect. 

Si nu doar Tribunalul Sibiu este institutia care a dat doua interpretari total opuse proiectului de locuinte in zona fostului camping. Fostul sef al Serviciului de urbanism si amenajare a teritorului din cadrul Primariei Sibiu, Dorin Laschescu, a respins, in ianuarie 2005, un astfel de proiect, motivand ca `se vor mentine destinatiile actuale de zona de agrement si spatii de campare turistica`. Cinci luni mai tarziu, acelasi Dorin Laschescu semna un nou certificat de urbanism (1133/08.06.2005) din care, ca prin minune, disparea interdictia de ridicare a unui cartier – zona nu mai era declarata una de interes public, si nici zona protejata, desi acelasi PUG era inca in vigoare.

Pasii birocratici care au dus la disparitia campingului si din acte includ si un plan urbanistic zonal, aprobat de Consiliul Local Sibiu in 2008.

Interventia Arhitectilor are un prim succes

In premiera pentru Sibiu, Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Sibiu – Valcea, a atacat in contencios-administrativ hotararea CL Sibiu din 2008. `Schimbarea destinatiei zonei trebuie sustinuta de un studiu aprofundat care sa ia in considerare intreaga zona a fostului Camping Dumbrava, studiu care ar trebui gestionat de catre municipalitate, fiind o zona traditionala de recreere a sibienilor. Proiectul aprobat reglementeaza strict parcelele proprietate ale beneficiarului P.U.Z. ignorand complet restul zonei`, aratau arhitectii sibieni in actiunea lor, demarata la finele lui 2008.

Dupa o plangere prealabila transmisa Consiliului Local, fara vreun rezultat, arhitectii sibieni au initiat procesul la Tribunalul Sibiu. Iar in primavara lui 2009, procesul a si fost castigat de catre OAR Sibiu – Valcea. Decizia instantei sibiene a fost, insa, atacata la Curtea de Apel Alba, de unde s-a dispus rejudecarea cauzei.

Ieri alba, azi neagra

In 20 aprilie 2011, noul proces de la Tribunalul Sibiu a respins actiunea in contencios administrativ formulata de OAR Sibiu. Solutia data – de acelasi complet de judecata care, acum doi ani, a admis actiunea OAR Sibiu – poate fi atacata. `Inca nu stim ce se va intampla. Continuarea acestei actiuni presupune eforturi financiare, despre care va trebui sa discutam cu reprezentantii conducerii nationale a Ordinului arhitectilor`, spune Gabriel Rosca, presedintele OAR Sibiu.

O padure cucerita pas cu pas

 In zona campingului Dumbrava au aparut – nu tocmai legal – o serie de locuinte inca de acum cativa ani. Este vorba de `casele de vacanta` cu acces din refugiul Tursib amejanat la iesirea din Sibiu catre Rasinari. Intre timp, zona respectiva a fost introdusa in legalitate.

Noul Plan Urbanistic General al Sibiului prevede pe zona fostului camping zona verde cu functiuni sportive, dar noteaza si faptul ca pentru parcela respectiva este inregistrat un litigiu.

`Documentatia aprobata prin Hotararea din 30.10.2008 reprezinta doar o perpetuare a unei reglementari urbanistice deficitare (casele de vacanta aprobata in 2005 - n.r.), a carei perpetuare si continuare va avea un efect catastrofal asupra Padurii Dumbrava cat si asupra traditionalei zone de agrement din Padurea Dumbrava. Proiectul aprobat creeaza orasului Sibiu un prejudiciu direct prin faptul ca nu se iau in considerare conditiile generale ale zonei de impact. Trebuie avut in vedere in mod obligatoriu interesul comunitar, proiectul fiind total in defavorarea sibienilor`.

Extras din actiunea OAR Sibiu

de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 30 mai 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter