SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCum s-ar putea modifica examenul de permis auto?

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Viitorii soferi care vor dori sa obtina permise de conducere pentru categoriile B si BE ar putea sa aiba parte de un nou tip de "testare", in timpul probei practice. Astfel, acestia ar putea fi pusi sa efectueze un control sumar al starii anvelopelor, franelor, directiei, fluidelor (de exemplu, uleiul de motor, lichidul de racire, lichidul pentru spalatorul de parbriz), farurilor, dispozitivelor reflectorizante, semnalizatoarelor si claxonului. Aceasta este una din propunerile incluse intr-un act normativ privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, document aflat in dezbatere publica. Pana acum, la acest tip de !testare" erau supusi doar cei care doreau sa devina soferi profesionisti.

Minim 2 candidati in sala

Potrivit aceluiasi act aflat in dezbatere publica, este interzisa desfasurarea probei teoretice atunci cand in sala de examinare nu sunt prezenti cel putin 2 candidati, cu exceptia situatiei in care singurul candidat prezent este programat sa sustina proba practica in ziua urmatoare. in aceasta situatie, examenul se desfasoara in prezenta a 2 lucratori desemnati de seful serviciului, facandu-se mentiuni in acest sens intr-un registru special constituit. Modificari sunt propuse si in cazul celor cu varsta cuprinsa intre 16 si 18 ani, care solicita obtinerea permisului de conducere pentru subcategoriile A1 si/sau B1. Astfel, acordul scris al parintilor, tutorilor, curatorilor sau persoanelor in ingrijirea carora se afla acesti candidati, acord care acum trebuie dat inainte de sustinerea probei, va trebui, daca propunerilor vor fi aprobate, sa se regaseasca printre documentele din dosarul de examinare depus de catre candidat. Potrivit actului aflat in dezbatere publica, acesti candidati sunt examinati in prezenta unui martor, care poate fi unul dintre parinti, tutore, curator sau persoana in ingrijirea ori supravegherea careia

acesta se afla. Tot potrivit proiectului, in cadrul probei practice, examinatorii sunt obligati sa asigure prezenta in vehicul cel putin a unui martor pe timpul examinarii fiecarui candidat.

Se modifica si graficul examinarilor medicale

Un alt proiect de act normativ, aflat de asemenea in dezbatere publica in aceasta perioada, apartine Ministerului Sanatatii. Este vorba despre un ordin pentru aprobarea normelor minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul. Daca acesta va fi aprobat, graficul examinarilor medicale pe care trebuiau sa le "bifeze" cei care doreau sa devina soferi va fi modificat.

Interzis la volan pentru cei cu hipoglicemie acuta

O noutate o constituie interdictia de a conduce pentru "solicitanții sau conducatorii auto cu episoade repetate de hipoglicemie acuta și/sau care nu sunt deplin conștienți de implicațiile acesteia. Un conducator auto care sufera de diabet trebuie sa demonstreze ca ințelege riscurile hipoglicemiei și ca este capabil sa țina sub control aceste episoade", se arata in proiectul de act normativ al Ministerului Sanatatii. Specialistii spun ca episoadele de hipoglicemie acuta nu apar neaparat, asa cum probabil multi sunt tentati sa creada, la diabetici. "Asteptam sa vedem care este varianta finala a legii, pentru ca acum este doar proiect, si poate atunci vor fi mai multe precizari in ceea ce priveste termenul de hipoglicemie, care este destul de vag folosit, hipoglicemia poate avea si alte cauze, nu doar diabetul", explica Gheorghe Ghise, medic sef al Compartimentului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu. Medicii spun ca pacientii diabetici care iau tratament medicamentos nu fac hipoglicemie, doar cei dependenti de insulina, insa si acestia doar in cazul in care nu-si respecta programul de administrare. Pot face hipoglicemie insa, de exemplu, si cei care depun efort fizic intr-o zi si nu mananca nimic, alcoolicii sau cei cu afectiuni endocrine.

de Ramona Gaina


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 10 august 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter