SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Cum sa curati eficient un focar de semineu

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

Ți-ai dorit un șemineu care să fie vedeta living-ului tău și care să creeze in casa ta atmosferă de poveste pe timp de iarnă? Te-ai bucurat de beneficiile lui pe tot parcursul sezonului rece și ți-ai adus aminte de copilăria petrecută la bunici? Atunci sigur ai aflat și că un șemineu trebuie curățat și intreținut pentru a evita o serie de neplăceri.

Chiar dacă sunt văzute mai degrabă ca un element decorativ care creează un ambient aparte, și ne atrag prin strălucirea reconfortantă pe care o dă flacăra palpaitoare, oferindu-ne acel sentiment de confort și eleganță, trebuie să vedem și partea practică a șemineelor. Ele pot reprezenta cu succes o sursă secundară de incălzire a spațiului unde sunt amplasate sau datorită diverselor modele de focare semineu ele pot fi folosite și ca sursă principală de incălzire.

Focarul unui șemineu poate fi din fontă sau din oțel, cu interiorul căptușit cu șamotă, dar indiferent de tip și accesorii, țineți cont de faptul că trebuie curățate și intreținute periodic. Acest lucru nu trebuie să vă sperie, deoarece cu echipamentele adecvate și cunoștințele necesare un astfel de proces se va dovedi mai simplu decat v-ați imaginat. Iată ce trebuie să stiți:

Cand se curăță șemineul?

Specialiștii recomandă ca pe parcursul anului șemineele să fie curățate mecanic de două ori. Prima la inceputul sezonului rece, inainte de a pune șemineul in funcțiune, iar a doua la sfarșitul sezonului rece, cand am incetat a-l mai folosi. Este de evitat curățarea pe timpul verii, deoarcece in zilele călduroase se poate simți mirosul neplăcut de ars. Aceste operațiuni sunt necesare pentru a controla efectiv starea șemineului și pentru a ne asigura ca va funcționa bine. Din acest motiv, verificați părtile componente ale acestuia, iar daca este cazul, inlocuiți-le pe cele deteriorate. Este interzisă folosirea șemineului dacă au fost constatate neregularități, iar acestea nu au fost remediate! Pană la urmă, gandiți-vă că riscați să puneți in pericol siguranța căminului și a familiei.

Cum se curăță un șemineu?

Cele clasice, pe lemn, sunt mai pretenționase cand vine vorba de curățare și intreținere. Dacă aveți un astfel de șemineu va trebui ca la sfarșitul sezonului de inclazire să curățați toate elementele de oțel și să răzuiti acumulările de funingine de pe toate părțile accesibile. Apoi trebuie protejate cu pastă sau vopsea potrivită, ferind astfel șemineul de rugină. O atenție deosebită trebuie acordată și coșului de fum, care se recomandă a fi verificat de către un coșar la inceptul sezonului rece, pentru a indepărta acumulările de funingine, eventualele cuiburi de păsări sau alte elemente care ii pot incurca buna funcționare. De asemenea, cenușarul trebuie și el bine curățat, permițand astfel o bună circulație a aerului și implicit o mai bună funcționare. Și geamul șemineului trebuie curățat, dar numai atunci cand este rece, cu carpe din bumbac sau burete și soluții speciale. Atenție la accesoriile și părțile din alamă, unde nu trebuie să folosiți detergenți pentru sticlă, ci soluții speciale!

Ai aflat că vara este cel mai potrivit moment să iți construiești un șemineu? Apelează cu incredere la seminee sfantu gheorghe, parte a grupului Pefoc.ro și ai la dispoziție un portofoliu diversificat de produse, de la șemineele clasice, la seminee centrala, coșuri de fum de calitate și toate accesorile de care șemineul tău are nevoie pentru a funcționa in cele mai bune condiții. Construcția șemineului se realizează conform preferințelor clientului și respectă normele de siguranță și rezistență, după discuții in detaliu și consultanță in alegerea celui mai eficient și potrivit focar de șemineu.

Seminee Covasna

Sursa:
Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Anonymous ( 12.01.2018 05:14 )
Oferta sigura: Proiect B!
Trebuie doar sa incepi, apoi castigi!
Atentie! Castiguri mari pe internet!
Nu trebuie sa te temi, totul e sigur!
Convinge-te ca suntem seriosi!
Functioneaza sigur!
Hollywood are nevoie de o poveste noua si buna!
Un film original si bani online pentru tine!
Bani online, cu o poveste de Hollywood!
Subiectul de film care iti aduce bani!
Cere acum detalii mai multe la adresa de email: maryus2222@yahoo.com


      

Alte stiri adaugate joi, 13 iulie 2017






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter