SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCum sa pacalim agentiile imobiliare!

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

Ati decis sa cumparati o locuinta dar, din comoditate sau doar pentru ca va simtiti mai in siguranta daca altcineva a fost in casa pe care o visati, apelati la o agentie imobiliara. Cel care va cauta ceea ce doriti devine, in acest fel, angajatul dumneavoastra. Cu acte in regula. Şi platiti pentru munca prestata. Asa se intampla in toata lumea civilizata. Uneori, insa, aceste cai sunt ocolite, pentru ca romanii sunt obisnuiti sa "fenteze " legea. Daca trag o teapa, se simt mai puternici. Atentie, insa, pe ce va puneti semnatura inainte de a va trece prin cap sa faceti acest lucru! Un asistent directiune, responsabil de marketing al unui hipermarket din Sibiu va fi chemat in fata instantei pentru ca, spune agentul imobiliar, a cumparat niste servicii si apoi a vrut sa fenteze contractul.

Vreau... nu mai vreau

La sfarsitul anului 2009, agentul imobiliar Larisa Tanasescu ii arata unei tinere, care s-a redomandat Adriana, un apartament. Entuziasmata, Adriana semneaza contractul de itnermediere si spune ca vrea sa cumpere. ii spune agentului ca nu are buletinul, dar ca isi stie datele. ii declara numele de Muntean, nume care in cele din urma se va dovedi a fi Stan. "in data de 2 octombrie 2009 am incheiat un contract de intermediere pe baza de comision pentru apartamentul respectiv cu Stan Adriana, care mi-a oferit date false privind identitatea ", a spus agentul. La un interval scurt de timp dupa ce contractul de intermediere a fost semnat, agentul, cumparatorul si vanzatorul s-au intalnit la notarul public, unde au semnat antecontractul. S-au inteles ca plata comisionului sa se faca la incheierea contractului de vanzare - cumparare. De aici, insa, lucrurile au luat o alta turnura. Bazandu-se, cel mai probabil, pe faptul ca nu ar fi primele persoane care ar ocoli legea, cumparatorul si vanzatorul s-au inteles sa ii "traga teapa " celei care le intermediase legatura. "Contractul pe care l-am facut la notar a fost reziliat, sub pretextul ca Adriana Stan a gasit ceva mai ieftin ", a spus agentul. in realitate, era vorba de acelasi apartament, dar fara sa mai fie platite comisioanele. "Am fost la Primarie, la taxe si impozite si am aflat ca la adresa respectiva se modificase proprietarul. Era chiar domnisoara Stan, aceeasi cu care incheiasem antecontractul si aceeasi care il si reziliase pentru ca gasise ceva mai ieftin ", a mai spus Larisa Tanasescu.

Amenintari

Contactata telefonic, Adriana Stan, asistent directiune, responsabil marketing la Carrefour a recunoscut ca a achizitionat apartamentul pentru care incheiase un contract cu agentia reprezentata de Larisa Tanasescu, contract pe care apoi l-a reziliat si a cumparat fara sa mai plateasca vreun comision de intermediere. A reactionat, insa, destul de agresiv. "Fostul proprietar nu a mai vrut sa plateasca acel comision pentru ca Larisa a mintit. Nu i-a spus ca eu urma sa cumpar cu Prima Casa. S-a semnat un contract de reziliere. Eu nu ii dau niciun ban Larisei. Sa faca toate demersurile, dar sa se tina cont si de contractul de reziliere. Daca Larisa incearca sa obtina 500 de euro... Eu zic ca mai mult conteaza omenia unui om. Daca vrea probleme, si eu i le pot face. Eu nu am angajat-o ca agent, ci fostul proprietar al apartamentului. Daca el s-a spalat pe maini... ", a spus, telefonic, Adriana Stan. Angajatul Carrefour a trecut, apoi, la amenintari. A intrebat daca a fost inregistrata si a amenintat ca va avea grija ca discutia sa ajunga la directorul publicatiei si ca va actiona impotriva persoanei care a apelat-o, pentru ca "te folosesti de numele si de functia mea ", desi inca de la inceputul discutiei telefonice, reporterul si-a facut cunoscuta identitatea si a intrebat daca sta de vorba cu "doamna Stan ", nu cu "directorul de la Carrefour ", asa cum singura s-a recomandat Adriana Stan. Dupa nici 15 minute dupa discutia telefonica, reporterul a primit un sms cu numele si numarul propriu de telefon. intreband tot printr-un sms, reporterul a primit confirmarea ca mesajul trebuia sa ajunga in alta parte. Undes Ne intrebam retoric ce este cu acel mesaj.

De altfel, potrivit Larisei Tanasescu, reporterul Tribuna nu a fost singurul amenintat angajatul hipermarketului. "Initial nu a vrut sa recunoasca faptul ca a cumparat acest apartament, apoi, in urma dovezilor clare, mi-a recunoscut. in momentul in care i-am cerut sa faca plata serviciilor mele, a ripostat, m-a jignit, mi-a spus sa o dau in judecata, ca, mai apoi, la nervi, dupa ce m-a amenintat prelungit sa-mi spuna ca ", spune Larisa Tanasescu despre cum arata un comportament de responsabil de marketing al unui dintre cele mai mari hipermarketuri din Sibiu si nu numai.

Mentionam ca acest articol reprezinta un demers jurnalistic si nu o incercare de santaj, asa cum Adriana Stan a lasat sa se inteleaga, dorind sa se erijeze intr-o victima.

Cerere de executare

in baza contractelor incheiate intre agentia reprezentata de Larisa Tanasescu si cei care au incheiat contractul de vanzare - cumparare, ocolind contractul de intermediere semnat, agentul imobiliar a inceput demersurile legale. Larisa Tanasescu i-a trimis Adrianei Stan o notificare prin Birou Executor Judecatoresc Tatu Felician Liviu. Documentul aduce la cunostinta faptul ca "ca ne datorati suma de 3.392 lei (echivalentul in lei la cursul zilei 1 Euro = 4,22 a 800 Euro), suma ce reprezinta restul din comisionul datorat agentiei pentru serviciile de intermediere a cumpararii unui apartament (...) al carei proprietar sunteti. Va reamintesc ca in conformitate cu clauzele contractului de intermediere nr. 9 din data de 2.10.2009, suma datorata era scadenta incepand cu momentul la care a fost semnat contractul de vanzare-cumparare intre dumneavoastra si cumparator. Va solicitam ca in termen de cel mult 5 zile de la primirea notificarii, sa ne achitati suma datorata. Ne vedem obligati ca in situatia in care nu veti da curs prezentei, sa ne adresam instantei de judecata, in care caz, la suma aratata adaugandu-se cheltuieli ocazionate de purtarea procesului, alaturi de penalitatile pentr intazierea la plata ". Notificarea a fost trimisa in conformitate cu articolul 387 din Codul de Procedura Civila.

in ceea ce il priveste pe vanzator, acesta i-a promis agentului imobiliar ca va face plata comisionului in cel mai scurt timp.

Pentru ca recuperarea banilor poate dura destul de mult, deseori, agentii imobiliari se lasa pagubasi in fata "tepelor " date de cei carora le ofera serviciile de intermediere. Alteori, insa, se poate intampla ca agentul sa incerce recuperarea banilor chiar si dupa mai mult timp.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 15 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter