SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCum sa spargi 4 milioane de euro in Apoldu de Jos

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Parlamentarii din opozitie au cerut pentru judetul Sibiu cu peste 10 milioane de euro mai mult decat este prevazut in proiectul de buget alcatuit de coalitia de guvernare. In amendamentele depuse de parlamentarii PSD si PNL din judetul Sibiu se cer mai multi bani pentru biserici, baze sportive, lucrari de apa si canalizare. Ca si anul trecut, cel mai probabil nici unul din aceste amendamente nu va trece de votul parlamentului, iar exercitiul facut de parlamentari va fi total inutil. Sau aproape. Parlamentarii PSD Viorel Arcas, Ioan Cindrea si Mircea Silvestru Lup, dar si cei ai PNL, Minerva Boitan si Mircea Cazan au cerut aproximativ aceleasi lucruri, insa in amendamente diferite. `Ne-am pus de acord, insa nu ne-am sincronizat. La Senat amendamentele s-au depus miercurea, iar la Camera Deputatilor doar vinerea asa au aparut aceleasi amendamente. Oricum, daca pica unul, poate ramine celalalt. Ne-a interesat si sa fie cit mai multe amendamente, sa dea la numar`, a explicat cum sta treaba cu amendamentele deputratul PSD, Ioan Cindrea.

De departe cel mai harnic parlamentar este liberalul Mircea Cazan. Deputatul a cerut in mai multe amendamente aproape sapte milioane de euro. Foarte multi bani sunt pentru diferite lucrari la biserici din judet. 100.000 lei pentru reabilitarea Bisericii Ortodoxe " Buna Vestire` din comuna Apoldu de Jos, 350.000 lei pentru realizarea picturii Bisericii " Sfanta Treime`, in tehnica " Fresca`, din orasul Cisnadie, 100.000 lei pentru reabilitarea Bisericii Ortodoxe " Schimbarea la fata` din comuna Pauca, sat Presaca, 100.000 lei pentru reabilitarea Bisericii Ortodoxe " Sfantul Nicolae` din orasul Saliste, sat Fantanele si lista cu biserici continua pana se aduna peste un milion de lei.

Apoldu de Jos este localitatea favorita de liberalului. Pentru Apoldu de Jos, Mircea Cazan a cerut in total 16 milioane de lei (3,8 milioane euro) pentru lucrari de investitii in aceasta localitate. 475 mii lei pentru continuarea lucrarilor la baza sportiva multifunctionala, 400 mii lei pentru pietruirea drumului comunal Sangatin-Valea Sangatinului din comuna Apoldu de Jos, 6.000 mii lei pentru realizarea sistemului de alimentare cu apa, 9.127 mii lei pentru realizarea sistemului de canalizare si constructia unei statii de epurare si 600 mii lei pentru reabilitarea caminului cultural. Din cele aproape patru milioane de euro, cel mai probabil, Apoldu De Jos nu va vedea niciun leu. Insa Cazan va putea spune ca a incercat cel putin. Cazan a mai cerut bani si pentru continuarea lucrarilor la baza sportiva multifunctionala din Atel (429.000 lei). Sursa de finantare pentru majoritatea acestor proiecte: prin diminuarea cheltuielilor cu bunuri si servicii ale ordonatorilor de credite principali cu 50% pe 2012. Pentru judetul Sibiu, deputatul liberal cere alte 8,85 milioane de lei. `Aceasta suplimentare este necesara pentru asigurarea unui program minim de lucrari pentru reparatia si intretinerea de drumuri judetene si comunale precum si poduri, in vederea imbunatatirii sigurantei circulatiei. Mentionez ca necesarul de fonduri ar fi mult mai mare pentru aceste lucrari (25.000 mii lei) diferenta fiind insa acoperita din venituri proprii ale Consiliului Judetean Sibiu`, sustine Mircea Cazan in motivarea motiunii. Alte 10,4 milioane de lei sunt ceruti pentru cofinantarea proiectelor de dezvoltare locala ale unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Sibiu.

Senatorul PNL Minerva Boitan cere si ea 637.100 lei pentru lucrari de pictura la Biserica Sf. Treime` din orasul Cisnadie. La fel ca si Cazan, Minerva Boitan cere bani pentru cofinantarea proiectelor de dezvoltare locala (10,4 milioane lei) si pentru asigurarea unui program minim de lucrari pentru intretinere si reparatii de drumuri judetene si comunale (8,85 milioane lei).

Social-democratii sunt mult mai pragmatici decat liberalii in ceea ce priveste amendamentele la bugetul de stat. `Nu m cerut niciun ban pentru biserici, pentru ca nu prea avea rost. Am inteles ca eista o intelegere antre putere si biserica, prin care se vor acorda bani pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului si nu se vor mai da bani ca pana acum pentru bisercile din judet`, a declarat deptatul Ioan Cindrea. Cindrea si Arcas au cerut bani pentru drumurile din judet (8,85 milioane lei) si pentru cofinantarea proiectelor de dezvoltare locala (10,4 milioane lei). In plus fata de Arcas, Ioan Cindrea a avut si alte obiectii legate de bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale. "Grupul PSD nu va vota bugetul decat daca amendamentele noastre vor fi acceptate, inclusiv indexarea punctului de pensie, cresterea pensiei minime la 400 de lei si introducerea unor masuri de stimulare a angajarii prin scaderea contributiilor cu 50% pentru locurile de munca nou create. Daca nu vor fi acceptate toate aceste amendamente nu vom putea vota acest buget al neputintei guvernului Boc", a declarat Cindrea. Celalalt deputat PSD de Sibiu, Mircea Silvestru Lup si-a faicut datoria de `om al opozitiei` si a cerut si el aceleasi sume pentru judet. Spre deosebire de ei, Lup a cerut o alta defalcare a cotelor din taxa de valoare adaugata. Astfel, Lup cere ca 1.021,3 milioane de lei sa meraga pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judetelor, 8.976,3 milioane lei pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor si municipiului Bucuresti, 377,15 milioane lei destinate finantarii cheltuielilor privind drumurile judetene si comunale, 1.764,4 milioane lei pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor, 230,75 milioane lei pentru finantarea Programului de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din spatiul rural, care se vor repartiza pe judete 

Numarul de amendamente depuse de grupurile parlamentare la proiectul bugetului de stat pentru anul 2012 este de peste 8,600. Mai exact, s-au depus 8.668 de amendamente la proiectul de buget. Cele mai multe amendamente s-au strans la bugetul alocat Ministerului Turismului. La acesta s-au depus 3.020 de amendamente. De asemenea, s-au inregistrat 1.686 de amendamente la bugetul Secretariatului General al Guvernului si 1.106 la cel al Ministerului Educatiei.

Calendarul bugetului

28 noiembrie - 5 decembrie - perioada depunerii de amendamente (peste 8.000 au depuse).

5 decembrie – s-au intrunit comisiile reunite de buget-finante, cele care alcatuiesc raportul la legea bugetului si il repartizeaza pe comisii.

6 decembrie - bugetul s-a dezbatut in cadrul comisiilor de specialitate, pana la 12 decembrie.

12 decembrie - bugetul ajunge in plenul reunit al Camerei si Senatului, iar dezbaterile se prelungesc pana ce el este votat in intregime.

Mircea Cazan, amendamente pentru biserici

100 mii lei pentru reabilitarea Bisericii Ortodoxe " Buna Vestire` din comuna Apoldu de Jos

350 mii lei pentru realizarea picturii Bisericii " Sfanta Treime`, in tehnica " Fresca`, din orasul Cisnadie

100 mii lei pentru reabilitarea Bisericii Ortodoxe " Schimbarea la fata` din comuna Pauca, sat

100 mii lei pentru reabilitarea Bisericii Ortodoxe " Sfantul Nicolae` din orasul Saliste, sat Fantanele judetul Sibiu.

100 mii lei pentru reabilitarea Bisericii Ortodoxe " Sfanta Treime` din comuna Rasinari

100 mii lei pentru reabilitarea Bisericii Ortodoxe " Sfanta Cuv. Paraschiva` din comuna Gura Raului

100 mii lei pentru reabilitarea Bisericii Ortodoxe " Sfantul Nicolae` din comuna Loamnes, sat Armeni

100 mii lei pentru reabilitarea Protopopiatului din orasul Saliste

100 mii lei pentru reabilitarea Bisericii Ortodoxe " Sfantul Nicolae` din orasul Talmaciu

Bani ceruti de deputatul Mircea Cazan pentru Apoldu de Jos

429.000 lei pentru continuarea lucrarilor la baza sportiva multifunctionala

400.000 lei pentru pietruirea drumului comunal Sangatin-Valea Sangatinului

6.000.000 lei pentru realizarea sistemului de alimentare cu apa

9.127.000 lei pentru realizarea sistemului canalizare si constructia unei statii de epurare

600.000 lei pentru reabilitarea caminului cultural
de Alin BRATU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 12 decembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter