SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Cum sa te faci ascultat in orice situatie?!

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Intrarea in raport cu persoana cu care comunicam este una din cele mai eficiente metode de a ne face ascultati. Atunci cand doua persoane se afla in apropiere una de cealalta si isi acorda un minim de atentie, intre ele se poate stabili o comunicare simultana la nivel constient si inconstient, denumita raport. Ai vazut, desigur, doi indragostiti care discuta pe o banca in parc. Parca ar fi in oglinda unul cu celalalt. Aceeasi pozitie a corpului, sincronizarea gesturilor, cum se completeaza unul pe celalalt, ritmul vocii si tonalitatea sunt la fel, aproape ca isi citesc gandurile si mai ales se privesc ochi in ochi tot timpul (contact vizual permanent). Acesta este cel mai simplu dar si cel mai complet exemplu de intrare in raport si de pastrare a acestuia. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne indragostim de cineva pentru a comunica eficient. Putem sa copiem modul de sincronizare, de oglindire care exista intre doua persoane indragostite. Adica sa-l trecem de la nivel inconstient (cum este el la indragostiti) la nivel constient in comunicarea curenta.
EXISTĂ doua etape, din acest punct de vedere, a procesului de comunicare: intrarea in raport cu persoana cealalta si pastrarea acestuia pe tot parcursul comunicarii si ruperea raportului, in vederea terminarii comunicarii. Intrarea in raport si pastrarea acestuia se face prin: acordare, etapa in care se stabileste o legatura, intre cele doua persoane, la diferite niveluri de comunicare si anume: corporal, verbal, para-verbal (tonul vocii, volumul, ritmul). Acordarea este urmata de: Sincronizare, care se poate face: direct (de exemplu clipim imediat dupa persoana), incrucisat (miscam piciorul stang, dupa ce persoana cealalta a miscat mana dreapta), decalat (lasam sa treaca 3 – 10 secunde pana sa oglindim miscarea). Acordarea si sincronizarea fac parte din asa numitul proces de " oglindire " prin care ne armonizam la diferite niveluri de comunicare cu cealalta persoana. ARMONIZAREA este urmata de: dirijare, etapa in care persoana care este constienta de proces, poate prelua initiativa si conduce comunicarea in sensul dorit. Poti constata acum, cu uimire, cum cealalta persoana, te " oglindeste ", preluandu-ti, inconstient, anumite gesturi si stari emotionale. Aceasta este dovada, clara, a faptului ca esti in raport cu persoana cu care comunici si aceasta te asculta cu atentie.
iN SITUAŢIA in care vrem sa intrerupem comunicarea, trebuie sa " rupem " raportul si asta se face prin: Dezacordare, etapa in care este suficient sa facem miscari bruste si repetate ale pozitiei corpului si/sau a tonului vocii, pentru a semnala celeilalte persoane, la nivel inconstient, faptul ca, din punctul nostru de vedere, discutia s-a terminat.
de Anca MARIN


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 22 noiembrie 2007






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter