SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCum se circula in noul giratoriu: bine, daca nu vii dinspre Victoriei

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


La trei zile de la desfiintarea semafoarelor in cea mai aglomerata intersectie din Sibiu, traficul se desfasoara extrem de lejer, chiar si la ore de varf. Noul giratoriu a nascut, insa, alte doua probleme de trafic: la intersectia de la iesirea din parcarea situata in fata Hotelului Continental Forum si, mai ales, la intersectia bulevardului Victoriei cu strada Andrei Saguna. Conducerea Primariei studiaza, acum, posibile noi reconfigurari ale traficului din zona.

Taximetristii sibieni se declara multumiti de functionalitatea noului sens giratoriu amenajat in intersectia din Piata Unirii, spre diferenta de pasagerii Tursib, care spun ca `trebuie sa te tii bine cand intri in giratoriu, altfel te rastorni asa de stransa e curba`. `E mai bine cu noul sens giratoriu. Numai ca e mai bine doar strict in intersectie, caci imediat dupa dai de noi semafoare si sunt iar probleme`, spune Stefan, taximetrist de 15 ani.

Obligatoriu la dreapta

Soferii care vin dinspre bulevardul Victoriei si vor sa vireze la stanga, pe Andrei Saguna trebuie sa fie cel putin extrem de atenti, daca nu si norocosi. Semafoarele din respectiva intersectie au fost trecute pe intermitent, pentru a nu bloca noul sens giratoriu (pentru cei care vin dinspre Milea si vor sa urce pe Saguna). Prin urmare, iesirea pe sensul de mers catre strada Alba Iulia este extrem de dificila, nefiind reglementata de niciun semafor amplasat in apropiere. Tot fara semaforizare a ramas si traficul care iese din parcarea situata in fata Hotelului Continental. Cei care vor sa vireze, la fel, la stanga inspre bulevardul Gen. V. Milea, au mari dificultati.
Repunerea in functiune a semafoarelor din amintitele intersectii ar putea bloca circulatia in noul sens giratoriu. Prin urmare, cea mai posibila varianta luata in calcul si de conducerea Primariei este impunerea restrictiei `obligatoriu la dreapta`, in ambele intersectii. Cu alte cuvinte, cei care vin de pe bulevardul Victoriei vor trebui sa vireze obligatoriu la dreapta, catre noul sens giratoriu. Cei care vor iesi din parcarea Continental Forum vor trebui, la fel, sa vireze la dreapta, pe strada Andrei Saguna.

Al doilea giratoriu, amanat

Noul sens giratoriu din Piata Unirii a fost pus in functiune duminica. De luni ar fi trebuit desfiintata si semaforizarea din intersectia Alba Iulia – Morilor – Turismului. Amplasarea unui sens giratoriu in aceasta intersectia a fost amanata, insa, pana la relocarea unor retele care ingreuneaza cativa stalpi din zona. Noul sens giratoriu va fi amenajat din structuri de plastic saptamana urmatoare. Dupa care, in decurs de o luna, cei de la DPC vor finaliza lucrarile la un sens giratoriu definitiv.

Rezolvarea, abia in octombrie – noiembrie

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a anuntat ca amenajarea celor doua sensuri giratoriu nu vor rezolva problemele de trafic din zona. Cele doua sensuri sunt doar prima etapa din procesul de reconfigurare a circulatiei in zona centrala a Sibiului: in cadrul acestui proiect, varianta finala de trafic va fi cea in care Andrei Saguna va deveni strada cu sens unic, asemenea strazii Dealului (pana la intersectia cu Banatului), strazii Banatului si a unei portiuni din bulevardul Victoriei (cea dintre Banatului si Andrei Saguna). Astfel va fi creat un inel de strazi cu sensuri unice, care va face mult mai lejera circulatia in zona, chiar si fara semafoare.
Amenajarea acestor sensuri unice este amanata pana la finalizarea lucrarilor programate de cei de la E.On Gaz in zona.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 18 iulie 2012


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 13 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter